5 criterii de care trebuie să ții cont când cumperi o mașină second-hand

Prețul unei mașini noi poate fi atât de mare încât nu oricine își permite să cumpere o mașină nouă. Pentru că o mașină este un bun absolut necesar,  ne putem îndrepta atenția către mașinile second hand din mai multe considerente. Și  pretul unei mașini second hand poate fi unul pe măsură, în funcție de posibilități, și de opțiunile pe care le dorim. Există mai multe criterii de care ținem cont pentru a face cele mai bune alegeri.

Prețul automobilului

Banii joacă cel mai important rol când vrem să facem o anumită achiziție pentru că în funcție de bugetul alocat putem să alegem viitoarea mașină. Avem mai multe posibilități, în funcție de prețul unei mașini. Dacă vrem o mașină la un preț mai mic, ne putem mulțumi cu o mașină bună de mers la serviciu, care are mai puține optiuni, și al cărei an de fabricație nu ne interesează foarte tare. Însă, dacă nu dispunem de suma necesară pentru achiziționarea unei mașini second hand la un preț mai mare, raportat la dotări și anul de fabricatie, putem alege varianta achiziției unei mașini second hand în rate.

Tipul de mașină dorit

Avem mai multe modele de mașini la dispozitie pe piața automobilelor.  Unele persoane dezvoltă o pasiune pentru un anumit tip de mașină în vreme ce pentru alții acest aspect nu este însemnat. Pentru cineva care își dorește o mașină sigură, Volvo oferă modele adaptabile cerințelor mai multor categorii de persoane. Au modele fiabile, ideale pentru adepții stilului sport, dar și pentru cei care se dau în vânt după modelele de automobile mai elegante. Un model de autoturism Kia Sportage este potrivit pentru acele persoane care sunt în căutarea unei mașini sport care să le ofere stabilitate.

Costurile de întreținere 

Înainte de a ne opri la o anumită mașină ne vom gândi bine și la costurile pe care le impune întreținerea mașinii. Vom avea grijă să alegem o mașină ale cărei reparații să nu aibă costuri uriașe. Ne vom asigura că mașina poate fi reparată în majoritatea service-urilor și că vom putea găsi piese de schimb pentru ea.

Anul de fabricație

Oricine vrea un model mai nou de mașină. De aceea, vom evita mașinile mai ,,bătrâne ” pentru care este greu să găsim piese pentru reparații. Trebuie să luăm în calcul și faptul că mașinile vechi nu corespund standardelor actuale și că la un moment dat ar putea fi interzise din cauza pericolului creat de poluare.

Kilometrajul 

Mulți vânzători de mașini modifică numărul kilometrul din bordul mașinii  pentru a reuși să o vândă mai ușor. Un număr mic de kilometri pentru o mașină veche ridică semne de întrebare. Firmele care se ocupă de vânzarea autoturismelor sunt de încredere și putem avea convingerea că numărul de kilometri din bord sunt reali.

You may also like

15 comentarii

  1. Pe lângă nr de km trebuie sa tinem cont si de aspectul mașinii! Masina poate sa aiba putina vechime dar sa nu arate bine, gen zgarieturi sau rugină!

    1. Nu am avut niciodata o mașină nouă,doar sh.Sincer,nici nu imi doresc având în vedere că după doar câteva luni după ce ai cumparat-o ii va scădea prețul considerabil

  2. Mersi pentru sfaturi… Și noi avem în plan o mașină cu un an de fabricație mai recent… Sper sa reușim sa o și achiziționam…

  3. Multumim frumos pentru sfaturi foarte utile! Este bine sa tinem cont de tot ce ne ai scris in articol!

  4. … si acestea sunt doar cateva dintre informatiile utile. De fapt, cel mai important este sa mergem cu ea la cineva care chiar se pricepe… Sotul meu are atelier de tinichigerie/vopsitorie si imi povesteste adesea cum samsarii s-au perfectionat atat de mult incat in ziua de astazi poti crede ca ai facut o afacere buna cand de fapt te-ai ales cu cea mai mare teapa posibila…

  5. Foarte bune sfaturi! As mai adaugă gradul de întreținere, câți proprietari a avut și dacă s-a fumat în ea sau dacă a fost implicata în accidente, asta când vine vorba de mașini SH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.