Vrei să știi cum să porți o cravată casual? Află TOT ce NU știi din această listă de recomandări!

Nu te-ai săturat să fii nevoit să îmbraci un costum complet de fiecare dată când porți o cravată? Cu siguranță, trebuie să existe și un truc fără să fii nevoit să devii complet formal de fiecare dată. Există modalități de a te folosi de colecția ta de cravate, astfel încât să le poți purta  fie într-un cadru casual sau într-un mediu mai relaxat.

Aspecte și detalii precum nodul, modelul și lățimea cravatei în sine și rolul său estetic, în completarea ținutei, pot funcționa pentru a minimiza formalitatea cravatei, făcând-o adecvată pentru tot felul de evenimente sau activități. 

Iată câteva sfaturi și moduri de a purta cravate casual:

Nodul folosit pentru a lega o cravată este esențial pentru modul în care ea se detașează din punct de vedere formal. Pe lângă tipul de cravată folosit, în ținuta casual, nodul cravată este aproape întotdeauna lărgit cu cel puțin câțiva centimetri, iar nasturele superior al sacoului trebuie lăsat deschis.

Acest lucru permite gulerului să se deschidă și permite cravatei să fie mai relaxată și, astfel, să pară mai puțin formală. Acestea sunt aproape cerințe de a purta combinația în situații casual, deoarece, fără o cravată de la Gama potrivită și un tip de guler pe măsură, multe ținute în acest stil să fie exponențial mai formale. În timp ce cravata este mai slabă în jurul gâtului, vârful său ar trebui să cadă în continuare la catarama centurii

Există multe noduri de cravată care sunt specifice ocaziilor speciale și există diferite metode de a le lega, dar cele lejere, care se desprind întâmplător sunt simplu de clasificat pentru că sunt casual. Cele de dimensiuni mai mici sunt folosite aproape întotdeauna pentru ținutele lejere, iar acest lucru este deosebit de important deoarece nodul va fi total vizibil, spre deosebire de cele în ținutele formale, care sunt parțial ascunse de marginile unui guler.

În timp ce nodul este, cu siguranță, important pentru scoaterea cravatelor în evidență, el nu valorează nimic fără cravata propriu-zisă. Ea nu ar trebui să fie excesiv de colorată și ar trebui să fie evitate modele aglomerate care vor părea din loc deplasate de ținuta casual.

Cravatele simplu colorate uni, carourile și dungile sunt un mod sigur de a evita prea multă formalitate și de a concentra ținuta pe cravată. Aceste tipuri se asortează ușor cu alte articole atât în ​​cadrul formal, cât și în cel informal și, astfel, se interschimbă mai ușor.

Purtarea unei cravate în ținutele casual permite o cantitate crescută de varietate în texturile purtate. Creșterea varietății implică faptul că materialul unei cravate este cel mai important aspect.

O textură și un tip de țesătură care nu numai că se pretează la ținutele casual, dar care face și o declarație a unei ținute casual, sunt blugii. Ei fac instantaneu orice ținută una “relaxată”, în sensul că purtarea lor cu cravată te poate ajuta să obții echilibrul perfect, indiferent de celelalte piese. Amestecarea cardiganelor cu blugii închiși la culoare și o cravată subțire va atinge echilibrul perfect dintre elegant și casual, deseori transformându-se în smart-casual.

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi pentru a putea o cravată în ținutele casual. Accesoriul merită mai multă importanță și poate avea propria sa individualitate, în mod special atunci când este purtat corect.

You may also like

14 comentarii

  1. Uite,asta e un subiect la care chiar nu mă pricep.Am mare noroc ca al.meu soț nu poartă costume,cămăși, pantaloni la dungă, papioane și cravate .Si nici nu mi-ar fi placut sa o facă

  2. Numai informații foarte utile ,chiar la asta nu mă pricepeam ,al meu poartă cravată,costum doar la anumite ocazii ,dar este bine de știut ! Mulțumim ! Ești o drăguță !❤

  3. Foarte utile informațiile. Al meu nu poartă cravata. Este bn ca habar nu am sa fac nodul si chiar nu imi place . Este mai simplu cu papion.

  4. Multumim frumos pentru articol foarte util pentru cine poarta cravta!sotul meu nu poarta!tatal meu purta cu drag cravata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.