5 sporturi de iarnă care ne ajută să ne menținem în formă

Anotimpul rece pare că ne împiedică să fim mai activi și noi să cădem pradă sedentarismului. Ne place să ne odihnim, însă mișcarea face bine sănătății noastre. În plus, iarna avem tentații multe și suntem înclinați să facem excese alimentare. De noi depinde totul. Sunt anumite activități pentru care putem opta pe timpul iernii cu ajutorul cărora ne vom putea menține în formă. Poate părea o provocare să ne ținem departe de bunătățile pe care le întâmpinăm pe masa festivă pentru sărbătorile de iarnă. Pentru că vrem să avem un organism sănătos și să ne bucurăm din plin de bucuriile iernii, vom alege să facem sporturi de sezon. Iată 5 activități sportive pe care le putem face pe timpul iernii.

1. Schiatul

Acest tip de sport este ideal pentru a reuși să lucrăm la toate grupele de mușchi ale corpului nostru. Schiurile sunt o opțiune foarte potrivită chiar de la vârste fragede. Schiatul ajută destul de mult la o bună dezvoltate a celor mici, iar pârtiile sunt pline de instructori dornici să-i îndrume. În plus, cei mici prin rapid mișcările și nu sunt nevoie de foarte multe ore de ajutor.

Ca și activitate sportivă, schiatul, reușește să ne ofere un nivel optim de oxigenare, și o bună funcționare a plamânilor. Schiatul este ideal și pentru a avea o silueta de invidiat. În timpul acestei activitati reușim să ardem destul de multe calorii. De asemenea, ne putem întări imunitatea cu ajutorul acestei activitati. Schiatul este benefic pentru un organism sănătos și un psihic stabil. 

2. Hochei

Un sport antrenant pe gheață, hocheiul este o activitatea competitivă care se joacă folosind crosele și pucul. Acest joc are reguli stricte și chiar dacă pare un joc dur, hocheiul pe gheață este un sport relaxant și destul de sigur dacă participanții poartă echipamentul adecvat. Pentru ca jucătorii să se deplaseze mai ușor în timpul partidei,  este necesar să poarte patine hochei de o bună calitate. Hocheiul ne ajută să înlăturăm energiile negative și ne asigură o stare de optimism.

3. Snowboarding-ul

Pentru persoanele care vor să aibă parte de un spirit care implică și adrenalina, snowboarding-ul este o alegere foarte bună. Cu un snowboard putem urca pe culmile înalte și înzăpezite ale munților.

4. Patinajul

Situat la îmbinarea dintre pasiune, plăcere, relaxare și activitate sportivă, patinajul este considerat a fi un sport de iarnă de top.  Avem nevoie doar de o pereche de patine potrivite ca totul să decurgă perfect. Sistemul cardiovascular are de câștigat ca urmare a participării la astfel de activități.

5. Jogging

Alergatul pe zăpadă este o activitate antrenată și benefică pentru un tonus exemplar. Vom fi atenți la zonele cu zăpadă în care vom face jogging. Jogging pe zăpadă ne ajută să ardem suficiente calorii încât să reușim să ne menține o greutate optimă.

Care este sportul vostru preferat pe perioada iernii? Sau sunteți genul de persoane care preferă să petreacă mai mult timp pe o canapea la căldurică?

You may also like

23 de comentarii

  1. Dacă mi-ar permite sănătatea le-as încerca pe toate… Miar fi plăcut sa reușesc sa patinez și eu..măcar o dată…dar va rămâne decât un vis… Joggingul meu va fi mersul cu atenție prin zăpadă

  2. Da, interesant ! Eu nu stiu sa merg pe role , am vazut de n ori si m-am lăsat. Am văzut că dacă stii pe role poți si pe patine. Eu aleg alergatul, dar usor sa nu alunec.

  3. Foarte bune ideile și recomandările pentru sporturile de iarnă. Mai ales pentru copii sunt extraordinare.
    Din păcate, eu mă rezum la bicicleta fixă, în cel mai bun caz exerciții kineto.

  4. Merge ca jogging si plimbatul din bucatarie in camera? Cam asta s-a intamplat in ultimul timp dar bine ca de Rev o sa fac miscare la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.