Cand iti dai seama ca ai nevoie de un hidrofor pentru locuinta?

Atunci cand locuiesti la curte, situatia cu privire la alimentarea casei cu apa este evidenta. Astfel, stii ca este necesara o pompa sau un hidrofor care sa aduca apa la punctele dorite, ca va trebui sa gasesti un put sau sa faci o fantanta, ca va trebui sa realizezi masuratori, sa analizezi si sa iei in calcul toate posibilitatile care se desprind din aceasta situatie. In schimb, cei care locuisc la apartament cred ca nu vor avea niciodata nevoie de astfel de instalatii, de hidrofoare sau alte asemenea. Ei bine, trebuie stiut ca existenta unui hidrofor intr-un apartament de bloc se dovedeste a fi in cele mai multe cazuri extrem, de utila, desi poate parea greu de crezut.

Cand stii ca este necesara achizitia unui hidrofor pentru apartament?

Atunci cand presiunea apei nu te multumeste, va trebui sa iei in considerare o astfel de achizitie. Cat priveste acest neajuns, motivul poate varia, de la cat la cat. De pilda, unele instalatii de bloc au o vechime indelungata, motiv pentru care apa pompata pana la ultimele etaje ale blocului este pur si simplu insuficienta. O alta situatie este atunci cand, din cauza unor depuneri sau a unor blocaje, debitul de apa sa nu mai aiba acceasi presiune ca la inceput. In fine, cauzele pot fi multe, insa un lucru este cert – vor incepe sa apara nemultumiri, iar confortul proprietarilor sa fie afectat.

De este este nevoie de o presiune constanta a apei?

Multe dintre instalatiile, echipamentele si dispozitivile tehnologiei moderne functioneaza cu ajutorul surse indispensabile vietii, apa. Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca in timp ce masina de spalat rufe sau vase functioneaza, presiunea apei din apartament sa devina insuficienta. Treptat, vom descoperi defectiuni la nivelul acestor aparate, care treptat vor duce la incapacitatea de a le mai utiliza.

Atunci cand o masina de spalat nu primeste fluxul necesar si constant de apa nu doar ca nu va mai spala hainele eficient, insa procesul lor de clatire va lasa de dorit. Atunci cand sunt sesizate astfel de inconveniente, interventia unui hidrofor poate fi salvatoare. Acesta se instaleaza cu usurinta, insa pentru a beneficia pe deplin de avantajele sale este recomandat ca de acest aspect sa se ocupe un specialist in domeniu.

Mai mult decat atat, un hidrofor trebuie amplasat intr-un spatiu special amenajat in acest sens, unde nu vor avea acces persoanele neautorizate. Este important sa respecti acest lucru daca iti doresti ca hidroforul sa functioneze fara probleme. De regula, in cazul unui bloc hidroforul se amplaseaza la subsol sau demisol, pentru siguranta. Aceasta produce destul de mult zgomot, motiv pentru care este posibil sa fie necesar un anumit grad de protectie fonica.

Desi cunosc avantajele, multi romani ezita sa investeaza in aceste echipamente, din cauza pretului lor. Desi multi considera ca investitia nu isi justifica fondurile alocate, specialistii ne asigura ca aceasta solutie ramane unul dintre cele mai convenabile raspunsuri la astfel de probleme.

De unde se pot cumpara hidrofoare?

Ideal este ca acestea sa fie achizitionate din magazine de specialitate, precum Shop-einstal.ro. Aici se va gasi o varietate de pompe submersibile si hidrofoare, menite sa satisfaca necesitati din cele mai diverse, astfel incat orice proprietar sa obtina nivelul de confort dorit in locuinta sa.

You may also like

7 comentarii

  1. noi avem hidrofor, dar este foarte vechi, cred ca are peste 10 ani, si deja a inceput sa faca probleme, asa ca va trebui sa il schimbam. Deja am inceput sa caut articole cu informatii ca sa vad care sunt cele mai noi modele de hidrofoare si ce branduri ofera garantie mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.