Galette cu prune (rețetă rapidă)

Îmi place să bucătăresc, dar să nu stau foarte mult în bucătărie. Rețetele rapide sunt în topul preferințelor mele și tocmai din acest motiv vreau să vă arăt și vouă această rețetă care nu are nevoie de foarte multe ingrediente și care este chiar delicioasă. Este o prăjitură de sezon pentru că este nevoie de prune, dar pot fi folosite și alte fructe gen piersici, mere, etc.

Ingrediente necesare

PENTRU ALUAT: 170 g făină, 50 g zahăr pudră, 100 g unt rece, 2 linguri apă rece

PENTRU UMPLUTURĂ: 16 prune medii, 1 linguriță scorțișoară, 1 lingură pesmet, 2 linguri zahăr, 1 ou

Rețeta

Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul și untul rece tăiat cubulețe până obținem un aluat nisipos. Adăugăm apa rece până obținem un aluat omogen. Aluatul poate fi pus într-o folie de plastic și băgat la frigider pentru o oră.

Între timp, spălăm prunele, le scoatem sâmburele, le tăiem felii și le amestecăm cu scorțișoara, zahărul și pesmetul. Pe o masă presărată cu făină întindem o foaie de aluat de circa 28 cm. Aluatul se așează într-o tavă pe care am pus în prealabil o hârtie de copt. Se așează prunele pe aluat și lăsăm neacoperită circa 2 cm de marginea aluatului. Putem să le așezăm frumos sau să le punem pur și simplu pentru că nu contează foarte mult. Tragem marginea peste prune și le acoperim foarte puțin pe cele aflate la exterior. Punem oul într-un castron și îl batem bine și apoi ungem compoziția de prune, dar și marginea aluatului.

Prăjitura se dă la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 50 de minute, până se rumenește frumos. Trebuie lăsată să se răcorească și apoi poate fi feliată și servită. Vă asigur că este un desert absolut delicios și are un grad de dificultate mic.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

18 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.