Cum să gestionăm emoțiile celor mici (Hub FasTracKids Galați)

Vineri, 18 octombrie, am fost la un Hub la FasTracKids în care urma să aflu despre emoțiile copiilor și despre cum pot fi acestea gestionate. Recunosc că nu este ușor să le facem față unor copii care au personalitatea lor și care indiferent de repercusiuni țin să-și ducă planul la bun sfârșit. Consider că ei încearcă să ne vadă limitele și să vadă cât de mult putem duce.

Până acum nu am mai avut contact cu un psiholog și nici nu știam la ce să mă aștept exact de la acest hub, dar am venit extrem de curioasă și dornică să învăț lucruri noi. Tot ce îmi doream era să aflu cât mai multe informații pentru a le putea aplica pe fetița mea în vederea obținerii celei mai bune relații.

Prima întâlnire cu un psiholog la FasTracKids

În primul rând, sala a fost plină de părinți care aveau cam aceleași dorințe ca și mine. Doamna psiholog Diana Balaban a fost la 2 scaune de mine și ne-a rugat să ne prezentăm, să spunem vârsta copilului și să ne spunem problemele pe care le avem cu copilul. Prima persoana nu a zis mare lucru referitor la problemele legate de copil și când a venit rândul meu am fost ușor în dubii. Nu știam dacă faptul că fetița mea mai lovește se încadrează în tema zilei, așa că n-am dat foarte multe detalii în acest sens. Cu alte cuvinte, ea lovește de obicei când este provocată și nu uită atunci când o lovește cineva și i-o întoarce cu prima ocazie. Eu tot încerc să-i spun că nu este bine, dar când nu este cu mine …. Dumnezeu cu mila!

Având în vedere că fiecare părinte s-a prezentat și a detaliat problemele pe care cu copilul, m-a făcut să înțeleg că sunt părinți care au probleme destul de mari cu copiii și, aș putea să spun, că am găsit răspunsul la problema mea ascultând alte cazuri de agresiune ale copiilor.

Ulterior am discutat despre principalele emoții ale copiilor. Șase persoane au găsit sub scaunul lor câte o scrisoare în care era o poezie referitoare la o anumită emoție în parte. Poeziile erau mai mult pentru copii, dar mi-au plăcut tare, tare mult și chiar mi-aș fi dorit să le am pentru că mi-au plăcut mult.

Principalele emoții despre care au discutat au fost uimirea, bucuria, frica, rușinea, tristețea și dezgustul. Aceste emoții au fost detaliate de către psiholog, urmând ca fiecare părinte să expună probleme personale referitoare la aceste emoții și la felul în care acestea pot fi rezolvate. Sfaturile au fost punctuale și soluțiile oferite mi s-au părut la obiect. Eu am fost tare încântată că am auzit cum văd alte persoane rezolvarea unor probleme sau cum tratează anumite situații în care copiii ne pot pune.

Hub-ul s-a încheiat cu 2 jocuri simple care pot fi făcute împreună cu copiii. Aș putea să spun că totul a fost atât de interactiv încât nici nu am simțit cum au trecut cele 3 ore. Din câte am înțeles aceste întâlniri sunt periodice și chiar intenționez să particip și pe viitor la alte întâlniri de genul pentru că temele abordate sunt diverse și nu am decât de învățat.

Eu am aflat despre acest HUB de la FasTracKids de pe pagina de facebook a celor de la Revista Explore care sunt responsabili cu informarea referitor la principalele evenimente care au loc în Galați.

You may also like

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.