6 Beneficii Care te Fac mai Puternic Atunci când Călătorești Singur

Dacă nu ai încercat niciodată să călătorești de unul singur, acum este momentul potrivit pentru a porni într-o drumeție singuratică.

Mersul de unul singur într-o călătorie este o experiență total diferită, dar și deosebită. Există anumite beneficii pe care le vei putea obține doar în momentul în care descoperi că ești singur, într-un loc complet necunoscut și trebuie să îți trasezi propriul curs în necunoscut.

Iată șase beneficii care îți sunt oferite în momentul în care optezi pentru o călătorie solo:

Înveți să te Bazezi doar pe Tine

Vei fi mai organizat. Nimeni altcineva nu va fi acolo că să aibă grijă de împăturitul hainelor tale. Fie o faci singur, fie le îndesi în rucsac și te mulțumești să le porți boțite.

O să înveți să îți organizezi finanțele. Fără o corectă planificare, banii tăi pot fi consumați cu ușurință în câteva zile. Este bine să ai întotdeauna niște bani pentru urgențe (sau să poți face iute rost de ei). În Moldova, există un creditor numit Forza.md credit online,care te poate ajută.

Împrumuturile lor sunt rapide și accesibile. Forza.md te poate ajuta atunci când ești disperat și ai nevoie de bani pentru nevoile tale (cererile sunt confirmate în 20 de minute.)

Dacă folosești calculatorul iute de credit, vei vedea și câți bani va trebui să înapoiezi. Cifre reale. Fără taxe ascunse sau alte tertipuri. Să te bazezi doar pe tine înseamnă, de asemenea, și să iei credite în mod responsabil.

Îngrijește-te singur, deoarece ești unicul responsabil pentru siguranța ta. De fapt, ai putea fi singura persoană de pe lume căreia îi pasă cu adevărat dacă trăiește sau moare! Acționează cu prudență și în vederea auto-prezervării și vei începe să devii mult mai puternic.

Te Vei Confrunta cu Emoții și Trăiri Intense

Cazi și trebuie să te ridici de unul singur. Ești extrem de frustrat. Îți este dor de familia ta și vrei înapoi acasă. Te întrebi unde ai greșit și ce vei face pentru a ajunge la capătul călătoriei.

În cele din urmă, vei afla că nu ceea ce te înconjoară îți provoacă emoțiile. Ci chiar tu. Și, din păcate, nimeni altcineva nu le poate rezolva pentru tine.

Îți Îmbunătățești Abilitățile Legate de Interacțiunea cu Oamenii

Vei întâlni diferite tipuri de oameni și va trebui să construiești legături la nivel cognitiv, social și emoțional pe parcursul călătoriei. Vei descoperi un instrument puternic pe care îl poți folosi oriunde vei merge.

Vei învăța, de asemenea, comunicarea inter-lingvistică. Chiar dacă nu este posibil să le înveți limba la nivel aprofundat, poți să îți însușești întotdeauna elementele de bază. În rest,te poți descurca folosind limbajul corpului, cu ajutorul elementelor vizuale și cu multă răbdare. Acesta este un proces delicat, deoarece va trebui să îți depășești toate temerile legate de interacțiune.

Îți Trasezi Propriul Drum de Urmat

Într-o călătorie solo poți observa cum deciziile tale se transformă în planuri, apoi în bilete pentru mijloacele de transport și, într-un final, în amintiri. Nu trebuie să aștepți pe altcineva, nu trebuie să te grăbești sau să îți amâni călătoria doar pentru că cineva nu vrea să meargă cu tine. Destinul stă în propriile tale mâini.

Te Vei Confrunta cu Nemărginirea Lumii

Lumea este uriașă. Nu doar la nivel geografic, ci și în privința oamenilor și a disponibilității lor de a te ajuta atunci când nu o să fii decât un străin vulnerabil.

Una este doar să o spui și alta este să o experimentezi pe propria piele.

Vei Căpăta Sentimentul Încrederii în Forțele Tale

Călătoria în sine te face să fii mai conștient de nivelul tău de încredere în comparație cu momentul în care ai plecat de acasă, cu rucsacul în spate. Vei experimenta situații pline de dinamism, periculoase și pe care nu le credeai posibile și va trebui să le faci față de unul singur.

Îți vei testa puterea de rezistență. Îți vei cunoaște limitele. Și vei descoperi că oricât de îngrijorat ai fost în viața ta de dinainte de această aventură, acum te poți descurca. Vei constata că orice problemă are o rezolvare.

Concluzie

Călătoria singuratică îți accelerează dezvoltarea emoțională și mentală într-un asemenea mod, cum nicio altă activitate nu o poate face. Te va face mai deschis, mai plăcut și mai stabil. Îți dăruiește o poveste de viață și te face mai înțelept.

Așa că, data viitoare când vei simți teama de călătorie, treci la pasul următorul și mergi solo. S-ar putea să te surprinzi și să vezi cât de bine te poți descurca.

You may also like

17 comentarii

  1. Calatoritul de unul singur vine si cu bune si cu rele. Eu din pacate prefer sa calatoresc cu cineva, parca face ziua mai buna si au cu cine sa impartasesti experientele.

  2. Îmi place mult sa călătoresc și profit de orice oportunitate, dar tot nu aș pleca singură. Dar, există un dar, depinde de situații. Prin urmare, cei care călătoresc singuri se pot bucura de sfaturile tale.

  3. Nu as spune nu unei astfel de experiențe. Oarecum trec prin ele când merg în delegație singură. E mișto pana la un punct, cel în care simți nevoie sa împărtășești anumite experiențe cu cineva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.