Provocarea anului 2018: locuiește timp de trei luni într-un oraș necunoscut

De felul meu nu sunt tocmai o persoană aventuroasă, dar sunt plină de imaginație, așa că îmi închipui tot felul de scenarii, care mai de care mai ieșite din comun. Tocmai așa mi-a venit în minte și provocarea anului 2018, pe care nu bag mână în foc că aș duce-o la bun sfârșit.

Dar pentru că îmi place să împart gândurile mele cu toată lumea, o să spun sincer că mi se pare una dintre acele idei care pot să îți schimbe iremediabil viața. Dacă ai puțin curaj și câțiva bănuți puși deoparte, poți oricând să îți cauți inchirieri apartamente Cluj sau apartamente de inchiriat Bucuresti.

Închipuie-ți să stai pentru câteva luni bune într-unul dintre aceste orașe, că te conectezi la spiritul lui. Și singura ta grijă rămâne doar ce anume îți va mai aduce viața nou. Vrei nu vrei, vei cunoaște persoane noi, ieșite din comun, care te vor scoate automat din zona de confort. Dacă credeai că nu vei avea niciodată un subiect de conversație cu una dintre acele persoane, vei vedea automat cât de mult te va schimba experiența schimbului cultural prin dialog.

Ieșirile de seară în localuri noi, ieșite din comun, cu oameni care mai de care mai diverși, cu credințe ieșite din comun, fii sigur că te vor schimba. Vei lua contact cu o cu totul altă lume decât cea care ți-a fost prezentată până la un moment dat. Și ia ghici ce? După nici câteva zile nici măcar nu te va mai speria toată această experiență!

Dimpotrivă chiar, e posibil să capeți atât de mult curaj încât să îl lase pe vechiul tău eu cu gura căscată.

Vei vrea sau nu să răspunzi la telefoane, totul va ține de tine. Vei avea vreo obligație, ceva anume de îndeplinit? Ești în pericol sau alte cele? Dacă răspunsul este nu, decide tu însuți dacă dorești sau nu să lași pe altcineva să intre în locul tău de refugiu cu grijă creat. Și nu, nu consider că vei fi egoist/a. Dacă ai grija sa ii anunti pe toti inainte cu privire la acest aspect, trebuie să îți respecte decizia. S-ar putea să fie cea mai ușoară modalitate de a te detașa, de toți și de toate. Trebuie doar să ai puțin curaj să îți expui punctul de vedere și vei vedea că vei face progrese foarte mari în propria ta viață.

E ironic că toate aceste tipuri de sfaturi provin de la cineva in necunostinta de cauza, dar știți cum vine treabă. De obicei cel care dă anumite sfaturi nu reușește să le pună singur în practică. Oricum, câteva luni într-un asemenea oraș, fără a cunoaște pe cineva reprezintă o cură de detoxifiere sentimentată și mintală, de care aveai nevoie de foarte mult timp.

Iar dacă e să abordăm situația și în planul său concret, poți oricând să îți găsești cel mai cool loc de muncă într-un asemenea loc, care să nu te mai facă să pleci? Deci, ce zici? Ai curaj să îți acorzi această șansă, să zbori ca vântul și ca gândul în locuri necunoscute ție?

You may also like

23 de comentarii

  1. nu cred ca m-as adapta deloc usor daca ar trebui sa dau curs acestei provocari si sa ma mut de exemplu la Cluj pentru cateva luni. Ce sa fac eu acolo? Nu stiu nici magazinele unde sunt, nu cunosc pe nimeni. M-as simti ca pe marte. Sau poate ma duc la Mihaela Curea la un ceai?

  2. Da, fara indoiala m-as baga. Dar n-am inteles daca provocarea consta si in a face anumite lucruri, neaparat adica. Asa, ca un regulament 🙂 mie nu-mi place sa ies seara, sunt o tipa introvertita. Imi place sa ma plimb singura si sa descopar singura tot ceea ce doresc. Nu vreau sa cunosc oamenii, cel putin, nu neaparat… Si, da, chiar as avea nevoie de o astfel de vacanta, ca pt mine vacanta ar fi, fara sa stau langa cineva dificil care-mi toaca nervii marunțel zi de zi…

  3. Ooo, da. Eu chiar am facut asta e cateva ori. Desigur am ales orase europene… ma rog, ele m-au ales pe mine, dar si in Bucuresti as vrea sa stau, cand merg in vizita raman impresionata de zumzetul orasului.

  4. Am locuit acum multi ani 3 luni intr-un oras strain in Toscana cu 13.5 locuitori de toti 🙂 Nu e chiar atat de rau pentru ca era un satuc foarte vizitat de cei care vroiau sa se racoreasca la peste 1500m altitudine dar e al naibii de singuratic cand e rece.

  5. ce faina idee!
    Pentru cine lucreaza remote mi se pare super experienta. M-as muta si in Londra, si Paris (orase pe care le ador) dar si la tzara prin Franta, sau pe vreo insula. Nu m-as plictisi in 3 luni, zic 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.