6 activități distractive de făcut în familie

Timpul este cel mai prețios dar pe care îl putem face celor dragi. Este important să știm să fructificăm fiecare secundă pe care o petrecem cu familia noastră. Copiii se bucura dacă le dedicăm atenția noastră și dacă facem activități cât mai distractive. Alături de soț, de copii sau prieteni putem avea parte de cele mai distractive momente. Iată șase tipuri de activități pe care le putem face împreună cu cei apropiați nouă.

1. Plimbarea cu bicicleta

Este important să îi învățăm pe copiii noștri să facă sport, să fie activi și să aibă un stil de viață sănătos. Mulți dintre copii sunt atrași de gadget-uri și de tehnologie și devin sedentari. Este bine să le insuflăm dragostea pentru plimbarea în natură și implicit cu bicicleta. Toată familia trebuie să aibă biciclete, astfel avem parte de cele mai frumoase plimbări.

Mersul pe bicicletă este foarte sănătos și se află în topul recomandărilor medicilor și specialiștilor în domeniul sportului și nutriției pentru un stil de viață sănătos. O bicicletă este motiv de bucurie pentru fiecare copil, regăsim modele de biciclete potrivite pentru orice vârstă, care se adaptează perfect înălțimii copilului. Plimbarea cu bicicleta pune în mișcare mai multe grupe de mușchi ale corpului. În plus, aduce multe beneficii sistemului cardiovascular și celui osos. O plimbare cu bicicleta se poate realiza pe pistele special destinate bicicletelor, în parcuri și în trasee montane atractive.

O alternativă modernă la bicicletă ar fi un hoverboard. Pentru a putea merge pe el este nevoie de echilibru și puțin antrenament pentru că poate părea ușor dificil să înaintezi cu el. Dar odată ce înveți tainele echilibrului, copiii vor putea să facă fel și fel de scheme interesante care vor fi antrenante pentru cei mici și amuzante pentru cei mari.

2. Sărituri la trambulină

O nouă atracție în rândul copiilor mari și mici, dar și pentru adulți, o reprezintă trambulina care este ideală în orice curte. Când simțiți nevoia de relaxare, de eliberare de stres, vă puteți relaxa și să săriți în trambulină alături de copil. Cu toții am sărit în pat în copilărie, ne oferea o stare de eliberare. Acum, cu ajutorul unei trambuline, putem să avem această bucurie la orice oră din zi . Având o asemenea atracție în curte, dacă veți da o petrecere pentru copii, puteți uita de grija lor, sigur își vor aștepta rândul la săriturile în trambulină. Săriturile făcute vor destresa mușchii și vă vor elibera de orice stare de încordare.

3. Ghicitori

Jocul de-a ghicitul le antrenează mintea celor mici. Putem crea orice fel de jocuri cu ghicitori. Fie că vom alege să facem mimă și cei mici să ghicească ce anume imităm sau le vom citi ghicitori, ori vom juca ghicitori tematice sau chiar folosirea unor casti audio și ei să fredoneze diverse melodii pe care noi să le recunoaștem, vom reuși să le captivam atenția. În acest fel vom petrece timp frumos cu copii și le vom îmbogăți cunoștințele din diferite domenii.

4. Jocuri de societate

Avem la dispoziție foarte multe jocuri pe care le putem face cu cei mici. Jocurile de societate le cultivă interesul pentru ceva nou. În funcție de tipul de joc ales, vom reuși să cunoaștem mai bine personalitatea copilului nostru. Vom putea afla care sunt preferințele lui, cât de calmi și răbdători sunt și care le sunt limitele.

Puzzle-urile sunt jocuri antrenate care se bazează pe dedicare. Este nevoie de răbdare și multă atenție pentru a lipi piesele dintr-un puzzle. Avem posibilitatea de a ne juca jocuri cu numere, care implică participarea mai multor membri. Aceste jocuri de societate pot fi destul de amuzante și ne vor fi de folos pentru a-i pregăti pe copii pentru unele încercări ale vieții. Pot învăța că uneori putem pierde, alteori suntem câștigători. Fiecare copil trebuie să învețe din eșecuri,  să devina mai puternici și mai ambițios.

5. Vizionează filme

O ieșire la cinema sau vizionarea unui film din liniștea casei reprezintă o activitate plăcută de făcut cu copii mai măricei. Pentru cei mai mici putem opta pentru teatru sau spectacole de păpuși. După ce va trece toată această nebunie cu Coronavirus vom putea ieși cu copilul la teatru sau la cinema pentru că lor le plac ieșirile. Trebuie să ținem cont de preferințele copilului, în privința genului programului fimului, pentru că dacă vom alege ce nu îi place sigur nu va avea răbdare să stea în sală până la final. Vom alege împreună filmul la care vom merge sau piesa de teatru și ne vom asigura că este adecvat vârstei copilului.

6. Excursiile

Când spunem vacanță, spunem cea mai adorată activitate pentru copii. O excursie poate dura atât cât ne permite timpul. Putem organiza excursii de o zi sau de mai multe zile. Dacă vrem să escaladăm culmile înalte putem alege să pornim într-o excursie pe munte. Dacă este vară și ne dorim să avem parte de soare, bălăceală și bronz, ar trebui să mergem la mare. Oricare ar fi destinația aleasă, nu ne vom plictisi pentru că vom avea parte de multe activități atrăgătoare. 

Voi ce activități aveți cu copiii? Preferați să vă distrați și voi alături de copii?

You may also like

25 de comentarii

  1. Da asa e,copiilor le place sa aiba tot felul de activitati si nu prea le place sa stea !Eu inainte de culcare ii spun ghicitori fetitei inventate de mine si tare mult ii place!Mai imi spune si ea mie si asa e de multe ori seara inainte de culcare!

 1. Mai facem activități și împreună ,ne ducem la plimbare,la magazin fiecare cu bicicleta ei ! Ne mai și jucăm câte ceva împreună în timpul liber ,de preferat ,mai mult seara când termin cu treburile prin grădină !

 2. Fetita mea a invatat sa mearga pe role si este foarte incantata!Multumim frumos pentru articol!

  1. Intrând în jocul lor ne simțim din nou copii. Ne place să ne jucăm cu mingea sau să ne plimbăm cu bicicletele.

 3. Avem avantajul de a sta la curte…se plimba toată ziua cu bicicleta …facem și puzzle, jucam și cucerește piramida, mai facem și drumeții prin pădure… Avem activități…o trambulina ne-ar mai trebui…trebuie sa facem ceva economii sau sa spargem pusculita lui Luca

 4. Eu prefer sa ii mai scot pe ai mei din monotonie si atunci cand merg acasa ii proboc la diverse jocuri de societate sau la plimbari lungi prin natura

 5. Excusiile si jocurile de societate sunt preferatele mele! Abia astept cateva zile de relaxare de genul asta ❤️

 6. Fetita mea e fan bicicleta si trotineta. In curand ii vom lua si role, pentru ca isi doreste mult

 7. E important sa petrecem cat mai mult impreuna cu cei dragi. Jocurile de societate sunt tare faine! Desigur ca si plimbarile sau mersul pe bicicleta ajuta mult sa ne destindem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.