Importanța curățării frigiderului

Este important să consumăm alimente în stare proaspătă. De starea alimentelor pe care le consumăm depinde sănătatea organismului nostru. O alimentație corectă se bazează și pe condițiile de păstrare a alimentelor. Pentru ca alimentele să își păstreze prospețimea este esențial să le depozităm în frigider la temperatură corespunzătoare. Important este și să curățăm corect frigiderul. 

De ce trebuie să curățăm frigiderul

În orice locuință, frigiderul este un electrocasnic esențial, foarte important și de nelipsit. Ne păstrează alimentele proaspătă și are rolul de a menține la temperatura la care ne dorim fructele, legumele și alte produse care se alterează ușor la căldură. Sunt modele de frigidere care au încorporat un spațiu destinat depozitării apei plate. Putem turna apa într-un rezervor special și putem lua un pahar de apă rece fără a fi nevoie să deschidem ușile frigiderului. Pentru că am spus că este important să curățăm frigiderul, nu vom neglija nici acest rezervor de păstrare a apei. Tocmai de aceea vom alege un filtru frigider pentru a ne bucura de apă proaspătă și curată oricând. Un filtru de apă pentru frigider ne va menține zona aceasta a frigiderului curată, care va ține la distanță bateriile sau microbii care pot ajunge în apa noastră.

Deși am putea crede că este puțin probabil ca mucegaiul să apară în frigider, acest lucru se poate întâmpla. Este de ajuns ca un aliment să se altereze și riscăm să ni se strice toate alimentele din frigider. Este esențial să verificăm de cel puțin două ori pe săptămână alimentele pe le avem în frigider. Vom acorda atenție termenului de valabilitate pe care îl au produsele alimentare, în cazul alimentelor gătite vom folosi folie alimentară sau oală cu capac și ne vom asigura că nu le vom păstra mai mult de trei zile. Mâncarea alterată ne poate îmbolnăvi, putem face toxiifecție alimentară sau enterocolită. Este ideal să folosim soluții special destinate curățării frigiderului și să facem acest lucru săptămânal.

Cum curățăm frigiderul

Este recomandat să curățăm zilnic rafturile, mai ales dacă depozităm alimente în fiecare zi, pentru că, pot curge din vasele alimente sau se poate forma apă pe rafturile sale. În fiecare săptămână vom fi atente să aruncăm mâncare expirată sau cea care are mai mult de trei zile de la gătite. Vom folosi lavete moi sau din microfibră pentru a nu zgâria componentelor frigiderului.  Nici congelator nu trebuie neglijat. Acesta trebuie dezghețat periodic și curățat cât mai bine. Frigiderul este un aparat pe care îl vom putea menține curat dacă vom reuși să ne organizăm cât mai bine și vom așeza corect alimentele. Vom asigura curățenia frigiderului atât la interoir, cât și la exterior și îl vom menține în cele mai bune condiții pentru a-i prelungi durata de viață.

You may also like

8 comentarii

  1. La sfarsit de săptămâna spal mereu frigiderul si l curat!Multumim pentru articol foarte util!

  2. Mereu curat frigiderul si il spal, am o grija mare de acest aspect. Daca acolo nu e curat atunci cu siguranta noi vom ingera tot ce se gaseste in acel frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.