Despre vizita mea la oftalmolog, despre rame de ochelari și ideea de a mă pricopsi cu ochelari

În urmă cu vreo 4-5 luni am ținut morțiș să fac o vizită la un oftalmolog. Recunosc că nu mai fusesem la un contro lde câțiva ani buni și că îmi era puțin teamă de ceea ce voi auzi din gura doctorului. De fapt, eu am ajuns la medic pentru că lăcrimam extrem de tare atunci când soarele era foarte puternic, când bătea vântul și uneori chiar și când purtam ochelari de soare cu protecție UV. Vreau să vă spun sentimentele care m-au trecut și care a fost rezultatul. Nu am vorbit despre acest subiect decât pe story și mă gândesc că articolul va fi de ajutor multora și de asta am decis să vă vorbesc.

Oftalmolog bun în Galați

Recunosc că am apelat la voi pentru a găsi un medic bun. Am primit câteva sfaturi și surpriză … toți erau ocupați până la sfântu așteaptă. Chiar nu mai mai aveam răbdare așa că am găsit o doctoriță și m-am programat la cabinetul particular. Programarea a fost la vreo săptămână după telefonul meu. Când am ajuns la cabinet …. sala de așteptare era plină și eu m-am dus către recepție plină de entuziasm că aveam programare la 13.45. „Toată lumea așteaptă la doamna doctor așa că vă rog să luați loc și să așteptați”. Eu luasem și fetița cu mine. Am zis să-i fac și ei un control de rutină.

Primul pacient a ajuns la casă cu foile primite de la doctor. Acum era momentul în care putea să-și aleagă nu știu ce lentile și ramele. M-a surprins o afirmație a doamnei de la recepție „cu aceste lentile aveți stabilitate când coborâți scările”, „aceste lentile au nu știu ce filtre excelente care vă poate ajuta în afecțiunea dumneavoastră”. La un calcul estimativ se ajunsese undeva la 900-1000 lei. Ramele cred că erau în jur de 300 lei, dar mi s-a părut mult tare.

Știam că o consulație era 150 lei și deja mă luau fiorii. Adică pe mine cât m-ar ajunge o astfel de consultație. Ca să nu mai vorbesc de probabilitatea în care ar fi trebuit să am nevoie de rame și lentile că mă ajungea mult de tot. Am trimis copilul acasă și am zis că voi refuza propunerile diverselor lentile, cât despre rame văzusem ceva și pe Jupitoo și erau relativ accesibile ca și preț.

Răspunsul primit în urma consultației

Nu știu să vă zic de ce era așa multă lume pe hol pentru că eu am intrat după vreo oră și puțin de așteptare. I-am spsus doctoriței că nu port ochelari și de problema mea cu lăcrimatul. În cabinetul în care intrasem erau vreo 4 aparate și încă vreo 3 pacienți. Mai erau și vreo 2-3 asistente. Doctorița vorbea ba cu mine, ba cu asistenta de aveam impresia că răspunsurile mele nici măcar nu ajungeau la urechile ei. Într-un final m-a pus la un aparat care s-a tot rotit prin fața mea și eu mă uitam într-un punct fix.

M-a întrebat dacă stau mult la calculator. Vă spun sincer că îmi era și frică să zic că DA. Deja mă vedeam cu vechea placă a doamnei de la recepție care îmi făcea fel de fel de propuneri și că ar fi trebuit să scot câteva sute de lei bune din buzunar. Recunosc că am spus că nu stau exagerat de mult așa că și-a continuat treaba. REZULTATUL a fost surprinzător. Mi-a dat 2 tuburi de picături. Unul dintre ele era un antibiotic, iar cel de-al doilea cred că îmi calma ochiul și îl puteam folosi și recumpăra ori de câte ori vroiam. Nu a găsit nici o altă problemă la mine.

Eram în extaz. Aproape că țopăiam de bucurie după ce am ieșit din clădire. Puteam să jur că mă pricopsesc cu niște funduri de ochelari care m-ar fi făcut să par mai matură, mai deșteaptă și mai ciudațică. Am plătit doar consultația de 150 lei și eram fericită.

Mă gândesc să-mi fac ochelari pentru calculator

Ca idee, eu am terminat informatică în liceu și așa am luat contactul cu era asta a calculatorului. Îmi petrec minim 5 ore pe zi la calculator și chiar am fost surprinsă să văd că totul este bine. Mă gândesc serios să fiu puțin mai responsabilă și să-mi iau și eu o pereche de ochelari pentru calculator. În felul ăsta voi fi eu mai liniștită că fac ceea ce trebuie și sper să n-am alte probleme pe viitor.

În ceea ce privește sensibilitatea mea pentru lumina puternică, doctorița mi-a spus că pot apela la ochelari de soare ori de câte ori este vreo problemă sau simt vreun disconfort. Am decis să folosesc doar ochelari de soare polarizați. Polaroid este brandul la care eu am apelat pentru că am găsit multe modele frumoase la prețuri accesibile. Mare atenție la Ray Ban pentru că marea majoritate a modelelor sub 500 lei nu sunt polarizați. Cei polarizați au un preț mult prea mare și mi se pare că sunt alternative mai bune și mai accesibile.

Când v-ați făcut ultima vizită la oftalmolog? Aveți vreun sfat pentru mine în ceea ce privește alegerea unor ochelari pentru calculator? Îmi pot cumpăra ramele de ochelari online și să mă duc cu ei la un cabinet să achiziționez lentilele?

You may also like

20 de comentarii

  1. Eu îmi fac control de doua ori pe an deoarece am tensiune la fundul ochi ,ar trebui sa port ochelari tot timpul dar nu prea îmi place.

  2. Imi pare rau draga mea ca esti nevoita sa folosesti ochelarii!Nu am nici o recomandare pentru tine! Sper sa gasesti tot ce ti doresti!

  3. la oftalmolog tot zic si eu de cateva luni sa ajung. Nu am probleme grave, dar cred ca mi-ar trebui ochelari pentru calculator, mai ales ca stau zilnic cu nasul in el atatea ore. Trebuie sa avem grija de ochii nostri! Nu e chiar un capat de lume sa porti ochelari.

  4. Acum cateva luni am fost si eu la oftalmolog, dar eu chiar am cevaprobleme cu vederea si trebuie sa port ochelari… Intentionez sa ajung la un medic specialist din Iasi, sa vad la el ce rezolv si cat m-ar costa.

  5. Eu zic să te îngrijești de acest aspect, nu este deloc de glumit. Eu chiar din această cauză am ajuns să port ochelari. Am neglijat, deși lucram la calculator cel puțin 8 ore /zi, ajungând să port dintr-o dată dioptrii destul de mari.

  6. De foarte mult timp si eu tot aman vizitaa la oftalmolog. Da, iti poti lua ramele de pe net si lentilele din cabinetr, cel putin la noi merge

  7. Si eu am fost acum 3 ani la un control din cauza ca avem mereu dureri de cap. Atunci am inteles ca nu am probleme cu vedere, ci ca e din cauza ca stau prea mult la calculator. De atunci, fac pauze regulate, iar cateodata mai port si ochelari de protectie, speciali pentru calculator/TV.

  8. Si eu trebuie sa refac un control la ochi si cel mai probabil sa imi schimb ramele pentru ca cele actuale ma cam strang. Mersi pentru idei.

  9. Oh, in Bucuresti nu stii pe cineva? :)) Si eu am tot amanat, insa nu bine. Mai bine sa previn decat sa tratez 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.