De ce este psihoterapia o necesitate în ziua de astăzi?

Un concept față de care nimeni dintre noi nu ar trebui să se simtă străin, psihoterapia este o ramură a psihologiei ce are ca scop general asistarea, precum și depășirea unui impas existențial. Motivele acestuia pot fi dintre cele mai diverse. Cei mai mulți ajung în cabinetul specialistului în urma unor evenimente traumatizante, atunci când au suferit o pierdere, dar și altele pot fi situațiile: imposibilitatea de adaptare la contexte de viață diverse, relații disfuncționale.

Deși majoritatea se orientează spre un astfel de ajutor specializat abia atunci când problema lor avansează în gravitate, experții recomandă aceste servicii și ca o prevenție, atunci când amenințarea unei depresii, a unei atitudini negativiste pândește, când există riscul de remitere a unor tulburări de diverse naturi (emoționale, psihosomatice, psihice, dezadaptive).

Desigur, psihoterapia este potrivită și în alte contexte, pentru cei care au nevoie să fie cineva care să le asculte îngrijorările, care anticipează o perioadă de criză – profesională, personală, de orice tip. Ajutorul unui partener de conversație ce are o bază de cunoștințe psihologice de specialitate nu poate constitui decât un avantaj deosebit.

Psihoterapia – o necesitate a societății actuale

Iată de ce această ramură de servicii constituie un interes astăzi – o astfel de terapie poate fi răspunsul necesar pentru a putea adapta atitudinea potrivită în orice situație.

Avantajul lumii de astăzi este că există centre specializate care oferă servicii de specialitate, deci oricine vrea cu adevărat poate primi sprijinul de care are nevoie. Centrul Psihologic PsihArt din București este un reper, spre exemplu, pentru locuitorii capitalei și nu doar. În cadrul paginii oficiale https://www.psihart.ro/ regăsești mai multe informații privitoare la ce oferă și cum îți pot fi de folos serviciile lor.

Prin prisma acestor experți, psihoterapia vine cu suportul necesar publicului larg, indiferent de categoria de vârstă, din punct de vedere psihologic. Serviciul este un catalizator, spun specialiștii, privind strategiile creativ-adaptative a fiecărui raportat la problemele personale. Este o arie deosebit de complexă, întrucât fiecare întâmpină situații diferite, fie acestea cognitive, emoționale sau comportamentale. Desigur, controversată și de la care pleacă o sumedenie de situații este și partea de relaționare – familială, cu impact individual ori socio-profesional.

Oricare ar fi starea interioară actuală, poți avea în vedere o astfel de terapie, care să te ajute să ai o perspectivă mai sănătoasă asupra vieții, spre exemplu, sau care să te ghideze într-un anumit impas. Nu doar individuală, ci și de cuplu, de familie sau chiar de grup, terapia este o necesitate a societății actuale, indispensabilă în anumite contexte.

Prin serviciile de psihoterapie, ai avantajul că beneficiezi de confidențialitate deplină, deci nimic din ce se întâmplă în cadrul sedințelor specializate nu părăsește pereții încăperii respective. Chiar dacă starea actuală este una bună, ai liniște și nici o sursă de stres care să îți apese pe umeri, poți privi aceste servicii ca pe o provocare de a te autodepăși întrucât specialiștii aplică tot felul de metode și tehnici bine gândite care te vor ajuta să îți explorezi opțiunile, ba mai mult să dezvolți capacitatea de a genera strategii prin care să depășești obstacole posible, în funcție de viziunea ta asupra viitorului personal.

În fine, oricare ar fi motivele pentru care ai avut curiozitatea de a te informa legat de psihoterapie, reține că oricând poți îmbunătăți calitatea vieții tale printr-o abordare psihică diferită a acesteia. Te poți ține la curent legat de aceasta ramură interesantă urmărind pagina de Facebook a Centrului Psihologic PsihArt – https://www.facebook.com/CentrulPsihArt/.

You may also like

7 comentarii

    1. Din pacate chiar uni dintre noi avem nevoie de aceste servici,tratamente pentru ca traim intr o lume din ce in ce mai sofisticată si rea!

  1. Nu am apelat niciodata la psiholog dar daca as avea nevoie as face-o fara retineri. Am in schimb prietene care au apelat la astfel de servicii dupa o despartire sau pentru mamele lor care odata iesite la pensie au intrat in depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.