Cât de importantă este apa pentru organism

Pentru a avea un organism sănătos este esențial să consumăm o cantitate suficientă de apă. Apa are un mare rol în procesul metalbolic al organismului nostru și este răspunzătoare de reacțile sale.

Importanța apei pentru organism

Apa are cel mai mare rol în procesul de digestie. Ajută la transportul substanțelor nutritive. Tot apei îi revine rolul de a menține sănătoase articulațiile. Ea este vitală și pentru procesul de respirație. Ne ajută să eliminăm substanțele toxice din organism.  Temperatura corpului este reglată prin consumul de apa. Medicii ne recomandă să consumăm o cantitate suficientă de apă atunci când avem temperatura. Lipsa apei din organism va duce la deshidrarare.  Acest lucru creează senzația se oboseală.  Lipsa apei duce și la apariția problemelor renale. Plămânii noștri au de suferit datorită lipsei de apă. Apa este importantă pentru organism  și ne ajută din interior pentru a avea o siluetă armonioasă și o piele frumoasă.

Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm apă la intervale regulate. Apa este cel mai recomandat lichid pentru a ne hidrata corect. Se spune că este de preferat sa consumăm minim 2 l de apă în fiecare zi.

Calitatea apei

Apa de băut trebuie să fie de o bună calitate. Cum organismul uman are nevoie de o cantitate suficientă de apă pentru a se menține un echilibru, este important să consumăm apă de calitate. Apa dură are un gust neplăcut și multe persoane evită să o consume.  Tocmai de aceea, putem alege un dedurizator pentru a avea apă potabilă. Acesta ne va oferi o apă pură, ideală pentru consum, gătit și îmbăiat.

Evident că apa este indispensabilă pentru organism, dar și pentru activitățile zilnice. Chiar dacă putem remarca un efort din partea companiei de apă realizat pentru a ne asigura o apă potabilă sigură, cererea nu poate fi mereu satisfăcută. Datorită unor incidente, ne putem confrunta cu zile în care avem apă ruginie sau apă cu un gust neplăcut. Pentru că nu ne este la îndemână să consumăm doar apă îmbuteliată este bine să avem grijă ca apa pe care o consumăm să fie cât mai pură.

Sfaturi pentru o apă sigură

Pentru a evita consumul apei dure putem folosi un dedurizatăr de apă. Pentru a filtra apa putem alege un filtru profesional pentru o apă pură. Înainte de a alege un sistem care să ne ofere o apă curată este important să efectuăm anumite teste pentru a ști care este nivelul calității apei pe care o consumăm. La fel de importantă este și cantitatea pe care trebuie să o consumăm zilnic. Este esențial să avem o apă sigură pe care să o consumăm și să o oferim copiilor noștri.

You may also like

14 comentarii

  1. Asa e,trebuie sa fim foarte atenti la apa pe care o bem!Imi aduc aminte ca mai demult nu prea cumparam apa la sticla si beam apa de la robinet.Era ea alba dar cand ma uitam in cana alba vedeam prin ea ca si cum ar fi fier razalit in ea!Si imi amintesc cu tristete ca beam acea apa.Iar acum am vazut ca putem sa avem apa curata daca stim sa folosim ceea ce trebuie ptr a ne bucura de o apa curata si sanatoasa!

  2. Trebuie să fim atenți ce apă consumăm! Eu așa m-am ales cu probleme la rinichi – nu am dat importanță apei băute, gustul fiind plăcut, și astfel am ajuns să sufăr inutil. De atunci am mult mai multă grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.