Țara de dincolo de gânduri – Gabriela Șulea

Ultima mea comandă pe Libris a fost compusă din 2 cărți destinate fetiței mele. Prima carte pe care am ales-o și am citit-o a fost Jup, un pisoi de soi. Povestea unui pisoi care face fel de fel de năzbâtii i-a atras atenția și am simțit că a fost atrasă. A doua carte, Țara de dincolo de gânduri, a fost total diferită și a stârnit un val de întrebări.

Tara de dincolo de ganduri

Tara de dincolo de ganduri

Tara de dincolo de gânduri este o povestioară scurtă a unei mămici. Aceasta îi spune povestea de seară micuțului Cesar. Pentru că acesta nu reșește să doarmă din cauza unor gânduri, mama lui îi spune cum niște spiriduși mici sciu fel de fel de gânduri pe hârtie. Cesar adoarme cu zâmbet pe gene. La fel și spiridușii care își întorc măsuțele și le transformă în pătuț.

Textele scurte și imaginile sugestive fac ca povestea să fie ușor de înțeles de cei mici. Mai greu se împacă cu ideea că gândurile le sunt create de niște spiriduși. Evident că a venit și întrebarea: „În capul meu sunt spiriduși?”.

Consider că această carte este perfectă de citit înainte de culcare. A funcționat perfect ca la finalul poveștii să-i zic Cristinei să-și pună gândurile în ordine și să lasă spiridușii să se odihnească. A ascultat cu drag povestea și timp de o săptămână am citit-o fără pauză.

You may also like

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.