Problemele din sarcină sunt uitate cu timpul și rămâi cu amintirile frumoase

La 20 de ani viața este roz sau cel puțin așa a fost viața mea. Vedeam totul într-o lumină pozitivă și nu aveam planuri prea mari. Dragostea și protecția părinților mei mă făcea să mă simt încă un copil. Nu m-am gândit nici o clipă la un copil al meu chiar dacă la aproape 25 de ani aveam o relație stabilă de câțiva ani buni.

Viața mea după 25 de ani

Părinții mei fac parte dintr-o categorie socială medie. Niciodată nu am avut exagerat de mulți bani, dar nici nu pot să spun că am dus grija zilei de mâine. Ei mă privau de aceste griji și niciodată nu am simțit că mi-aș dori ceva mai mult. Oare ar fi corect să spun că eram în bula mea?!

La 27 de ani am aflat că am o boală de sânge. Mai exact am aflat că am trombocitemie esențială. Pe scurt, măduva spinării produce mai multe trombocite decât este normal și această problemă s-a declanșat din cauze necunoscute. Nici nu prea știam cum să reacționez. Am înțeles că totul ar fi bine atâta timp cât iau tratamentul adecvat. Așa am aflat că aceasta este o boală pe viață de care nu prea am cum să scap. După aproape 2 ani de investigații fel de fel, doctorul hematolog din orașul meu mi-a spus că nu ar fi indicat să fac copii pentru că sunt multe riscuri.

Recunosc că acela a fost momentul în care m-am panicat și am simțit că nu am nici un rost. Aveam impresia că timpul se scurgea în defavoarea mea. M-am alarmat la auzul veștii și am decis să merg la o clinică privată în Viena pentru a cere părerea unui hematolog. Am avut norocul de a da peste un doctor cu foarte mare experiență și mi-a explicat cam presupune această boală și mi-a răspuns la toate întrebările mele. Mi-a zis că tratamentul pe care îl luam nu este testat pe persoane care au mai puțin de 30 de ani, că afectează inima în timp și că pot avea copii fără probleme.

Gravida în 6 luni

Cum se fac copiii?!

Copiii nu se fac așa cum vedem în filme. Începusem să mă întreb cum se întâmplă accidentele unora ca din primul moment intim să rezulte un copil. Așa am descoperit testul de ovulație Barza și care sunt cele mai potrivite zile. După ce am descoperit această metodă totul a mers mult mai ușor și rezultatele nu au întârziat să apară.

Gravida în 7 luni

Am avut o sarcină ușoară doar că toată sarcina a trebuit să fac niște injecții(clexane). Injecțiile trebuiau făcute în lateralul burții și puteam să aleg să mi le facă cineva sau să învăț singură să mi le fac. Dacă mai sunt persoane care au făcut Clexane, știu exact despre ce vorbesc. 8 luni am făcut acele injecții. Primele luni le-am făcut în burtă apoi le-am făcut în picior. Nu știu dacă mă obișnuisem cu injecțiile în burtă, dar injecțiile în burtă mi s-au părut mai ușoare și mai puțin dureroase față de cele din picior.

Cristina la 2 luni

Am născut la aproape 37 de săptămâni o fetiță de 2,650 kg perfect sănătoasă! Chiar mă gândeam că este puțin mai mare decât o sticlă de cola de 2,5 l. Era o bucățică de fetiță drăguță și cu o guriță mare. Mă bucur mult că am putut să-mi îndeplinesc visul de a avea și eu măcar un copil.

Cristina la câteva săptămâni

Viața după apariția copilului

Acum, la aproape 5 ani de când am născut, am uitat toate probleme prin care am trecut. Nesomnul a fost cea mai mare problemă și cred că asta te dezechilibrează cel mai tare. Un alt factor necontrolabil este plânsul copilului pe care nu-l poți liniști. Am uitat că 3 luni a plâns în fiecare seară din cauza colicilor, a dinților, a temperaturii, etc. De multe ori mă culcam la 2 – 3 dimineața sau mă prindea și ora 4 plimbându-mă cu ea în brațe. În momentul în care o lăsam jos se trezea instant.

Îmi amintesc cum mi-a curs prima lacrimă și cât de stresată am fost când a făcut prima oară febră 39,8! M-am panicat și, în același timp, am vrut să mă mobilizez rapid pentru a scădea febra pentru a nu avea alte probleme.

Până la 2 ani am tot cărat-o în brațe pentru că nu prea îi plăcea să meargă pe jos. Prefera să stea în brațe și era tare încântată să mă simtă aproape. Și totuși nu mă plâng. Toate etapele au fost frumoase și parcă îmi este dor să le retrăiesc. Recunosc că de la 3 ani totul s-a schimbat și este mult mai bine. Ne înțelegem perfect chiar dacă personalitatea ei își mai spune cuvântul din când în când. Îmi este dor de toate aceste sentimente și eventual …. s-o iau de la 0. Problema este că nimic nu ține de mine și ar fi bine ca Barza să mă mai ajute încă o dată!!!!

You may also like

22 de comentarii

  1. Atâtea emoții am avut când am citit acest articol și mă bucur că ai reușit peste toate problemele.

  2. Cred că momentele mai grele din viața ne întăresc și ne sau putere să luptăm in viață…na bucur că ai trecut cu bine peste acele clipe grele…ai o fetiță minunată iar tu ești i femeie deosebita….și foarte frumoasă….si eu mi-am dorit 2 copii…dar am fost nevoită….pentru că am 2 operații pe coloana…să renunț la ideea de a mai face unul…așa că a trebuit să mă conformez cu gândul facem că fi singurul….și mie mi-a fost greu cu el la început…. pentru că pățeam aceleași lucruri noaptea… eram doar eu cu el… l-am carat foarte mult in brațe….mai exact până la 1 an și 8 luni….atunci a fost prima operație….iar de atunci și iaba in momentul de față eu nu am mai putut să-l iau în brațe…este destul de greu….și na uit cu milă la alte mămici cu copiii în brațe dar asta este…. trebuie sa fiu puternică pentru el….și trebuie să rămân pe picioare pentru el…. trebuie să trăiesc pentru el…..mersi pentru articol….am scris aici pentru că mi se pare un pic mai personal…

  3. Draga mea Ramona ai scris un articol foarte frumos si emotionant, ma bucur ca ai putut aduce pe lume o minune de fetita in ciuda faptului ca ti s a spus ca nu poti avea copii!Ești o mamica minunata si ma regasesc in articolul tau fetita ce a mare seamana foarte mult cu Cris! Sa fi sănătoasă si Bunul Dumnezeu sa te ajute sa mai faci o surioara sau un fratior pentru Cris!

  4. M-a emotionat povestea ta. Nu stiam ca ai trecut prin atatea.Dar important e ca acum totul e bine si ca va puteti bucura una de cealalata. Stiu ce inseamna sa ti se spuna ca nu poti avea copii dar sa lupti si sa reusesti pana la urma sa il ai 🙂
    Sa fiti sanatoase si sa va bucurati una de alta 🙂

  5. Ai o fetiță minunata iar tu esti o mama extraordinară! Eu nici în sarcina nici după naștere am incercat sa privesc neplăcerile ca pe ceva firesc. Luam ca atare faptul că leșinam la începutul sarcinii, am luat ca atare faptul că după 2 zile de travaliu a fost nevoie de cezariana de urgenta, iau ca atare faptul ca subt nopti in care nu dorm. Recunosc ca ma simt epuizata si am momente in care imi vine sa sar pe geamul de la parter :)) Abia astept sa treaca perioada asta cu dintii!

  6. Multe nopti nedormite, dar totul merita! Ma bucur ca ai gasit ajutor in Viena si ca Barza a fost de ajutor! Sa fiti sanatosi si fericiti. Cea mica este o frumusete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.