Întreținerea unei mașini îi prelungește durata de viață

Mașină poate fi o achiziție destul de costisitoare. Este dificil sa înlocuim o mașină, tocmai de aceea cel mai bine este să ne preocupăm s-o întreținem cât mai corect pentru a evita defecțiuni grave ale sale. O mașină întreținută este o mașină sigură. În acest fel putem porni la drum fără a întâmpină incidente nedorite.

Înainte de a porni la drum asigură-te că mașina este în stare bună de funcționare

Orice mașină va rezista mult mai bine dacă o întreținem cum trebuie. Este important să avem o mașină care să nu aibă la bord foarte mulți kilometri. Manualul mașinii este practic ghidul nostru care ne îndrumă ce anume să facem pentru a evita anumite defecțiuni ale mașini. Când știm că a trecut o perioadă mai mare de timp de la ultima verificare tehnică, trebuie să facem o vizită la service pentru a ști dacă au apărut probleme la elementele componente ale mașinii.
Mergi de fiecare dată la același macanic si la același service. Preocupă-te de schimbul de ulei periodic, alege cel mai potrivit carburant pentru mașină ta, nu neglija folosirea anvelopelor adecvate anotimpului în care ne aflăm. Nici schimbul de simering-uri nu trebuie deloc neglijat. Aceste simering-uri sunt garnituri care se montează cu ajutorul unui inel. Acestea sunt foarte rezistent la substanțe chimice și combustibili. Foarte puternice și la temperaturi extreme, acestea sunt folosite la mai multe părți componente ale masinii. Este esențială schimbarea și înlocuirea de simering-uri la timp pentru reducerea pierderilor de energie mecanică. Acestea au un preț foarte mic, iar înlocuirea lor ne ajuta sa facem economii substanțiale.
Mecanicul cu care lucrați vă poate lua un preț mai mic dacă veniți cu propriile piese. La Simergy se pot achiziționa piese la prețuri de produsător și mecanul vă poate încasa doar manopera și în felul ăsta costurile să fie unele destul de reduse. De exemplu, o pereche de simering-uri online nu depășește 2 lei. Dar în momentul în care vreți să faceți o reparație cu siguranță se mai adună și alte piese și comanda ar fi una mai mare.

Îngrijirea zilnica a mașinii

Cu mici eforturi financiare putem întretine mașina, evitând cheltuieli mari ulterioare. Reviziile și urmărirea zilnică a bunului mers al mașinii ne pot ajuta să o menținem într-o stare bună de funcționare. Spălarea mașinii ne va ajuta să avem o mai bună vizibilitate. Un parbriz curat ne va ajuta în timpul mersului la fel de mult cum ne pot ajuta farurile la o mai bună orientare pe timpul nopții. De altfel, trebuie să verificam zilnic starea caroseriei pentru că există posibilitatea ca cineva să ne zgârie sau să ne lovească mașină chiar când aceasta este parcata. Nu este de ajuns să schimbăm anvelopele în funcție de sezon. Este necesar să verificăm înainte de a porni la drum. Sistemul de iluminare trebuie să funcționeze corespunzător, indiferent de momentul zilei sau de condițiile atmosferice. Tocmai de aceea acesta trebuie verificat mereu. Este esențial ca autoturismul nostru să nu aibă vreun fel de pierderi de lichid pentru a evita defectarea sa.

Nu neglijați efectuarea unei reviziuni tehnice

Verificarea și întreținerea schimbului de ulei periodic sau în pragurile de kilometri menționați în carte menține mașina în parametri normali. Filtrul de ulei trebuie să fie schimbat la timp. Remedierea problemelor apărute trebuiesc făcute de îndată ce acestea au apărut. Sistemul de frânare trebuie verificat mai des și orice problemă apărută nu trebuie neglijată.

Tu cum reușești să menții mașină într-o stare bună de funcționare?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

19 comentarii

  1. de-asta eu nu comentez niciodata cand sotul meu imi spune ca e momentul sa mai investim ceva in masina noastra ca sa o intretinem cat mai bine. De alta sigur nu vom avea bani prea curand, asa ca o ingrijim pe asta ca sa o avem functionala cat mai multi ani.

  2. eu incerc sa am grija de ea cat de mult pot si sa previn chestiile grave. acum cam trebuie sa ii fac schimbul de ulei si de filtre, dar sa vad ce se aude si pe la placutele de frana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.