5 avantaje ale alegerii unui calculator second hand

Un calculator este aproape indispensabil, mai ales pentru persoanele care lucrează de acasă. Copiii au și ei teme și proiecte pe care trebuie să le lucreze pe calculator. Prețul unui calculator nou cu toate componentele sale să fie destul de prohibitiv. Tocmai de aceea este ideal să optezi pentru achiziționarea componentelor pentru completarea sau îmbunătățirea unui calculator second hand în stare bună. Există mai multe avantaje ale achiziției unui calculatorul la mâna a doua. Iată cinci motive care te vor ajuta să înțelegi că este o alegere bună să ansamblezi un calculator din piese second hand.

1. Prețul accesibil

Prețul pe care îl ai de plătit te influențează destul de mult atunci când vrei să achizițonezi un calculator. Este ușor să achiziționezi un calculator la jumatate de preț sau chiar la mai puțin de jumătate din prețul de achiziție al unuia nou. Raportul pret calitate este bun, întrucât calculatoarele sunt supuse verificărilor și sunt puse în vânzare doar acelea aflate în stare bună de funcționare. În plus, toate produsele găsite pe site-uri de nișă beneficiază și de garanție și acest aspect poate fi extrem de important. De exemplu, de aici poți alege monitorul de care ai nevoie în funcție de dimensiunea acestuia.

2. Diversitatea produselor

Poți ramâne surprins de cât de multe modele de calculator poți găsi pe piața produselor second hand. În plus, ai de unde să alegi modele de top pentru care poți opta. Important este să te gândești ceea ce vrei să faci pe acel calculator. Dacă ai nevoie de un calculator pentru birou, este clar că ai nevoie să aibă un procesor bun care să se miște repede, în cazul în care ai nevoie de unul pentru jocuri, placa video trebuie să fie una foarte performantă. În plus, chiar și monitorul joacă un rol important pentru că te poți orienta către un astfel de model dacă vrei să ai o claritate bună a imaginii.

3. Calitatea și starea produselor

Calculatoarele sunt supuse verificărilor înainte de a fi puse în vânzare. Apoi se trece la optimizarea lor. Nu trebuie să îți faci griji pentru alegerea unui monitor second hand pentru că acesta va fi în stare bună de funcționare. Dacă un calculator are anumite probleme, înainte de a fi pus în vânzare, este supus reparațiilor și inlocuirii acelor piese care prezintă probleme. Poți avea certitudinea că starea lui de funcționare este aceeași cu cea a unui calculator nou. Acesta va merge fără întreruperi sau probleme de altă natură.

4. Garanția produselor

Atunci când alegi să cumpări un calculator second hand, acesta vine la pachet cu garanția aferentă. Fiecare produs în parte are o perioadă minimă în care ești asigurat că va funcționa în parametri normali sau, în cazul în care sunt probleme, că poate fi reparat sau înlocuit în baza garanției. De cele mai multe ori, fiecare componentă în parte este supusă unor teste, iar un calculator second hand poate fi la fel de bun ca unul nou.

5. Posibilitățile de configurare

Dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate cu calculatorul tău poți alege să îl îmbunătățești cu componente potrivite. Astfel, calculatorul va da cel mai bun randament, iar noi tu poți lucra la el fără a întâmpina probleme.

Ce părere ai de calculatoarele second hand? Preferi un calculator nou sau unul la mâna a doua?

You may also like

13 comentarii

  1. Euiau numa second hand, de la fiul meu, cand nu il mai satisface, mi -l da mie, iar pentru mine este destul de ok. Asa ca nu as avea o problema nici sa cumpar unul dintr-un magazin second

  2. Am avut vreo 3 laptopuri second hand, dar la un moment dar fiecare dintre ele a patit cate ceva si de atunci am inceput sa cumpar noi. Nu pot spune ca vad, totusi, mare diferenta. Doar ca asta nou a costat dublu! :))

  3. Nu am nimic impotriva calculatoarelor second hand. Atata timp cat isi fac treaba, chiar nu ma intereseaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.