Cât de util este un sterilizator atunci când avem un bebeluș

Un sterilizator este indispensabil atunci când vine vorba de un bebeluș. Nu îmi era chiar necesar din primele zile, dar plânsul isteric din timpul nopții nu prea reușeam să-l controlez așa că am vrut să-i dau suzetă și pentru asta aveam nevoie de un sterilizator ca să gestionez corect situația. Un bebeluș alăptat exclusiv nu are nevoie de sterilizator. Până la 6 luni el bea doar lăptic și nu este nevoie de apă sau ceai. Laptele îi ține și de foame și de sete. Am respectat regula asta la primul copil și totul a fost bine. În concluzie, eu am doar un biberon în casă în acest moment și asta pentru că l-am primit când mi-am luat pompa de sân.

Deocamdată și acest biberon este nefolosit și așteaptă sa-și găsească un rost in viața Evei, dar cu siguranța după vârsta de 6 luni. Ziua trece ușor și ușoarele scârțâieli le rezolv într-un fel sau altul. Noaptea este mai complicat pentru că o ia câte un plâns interic pe care îmi este greu să-l rezolv. Plânge din motive doar de ea știute: colici, dureri de burtică posibil, nervi, etc. Încerc cam tot ce-mi vine în cap și atunci apelez și la suzetă.

I-am cumpărat un set de 2 suzete ca să am de schimb, dar ca să i le dau aveam nevoie de un sterilizator. Recomandarea mea, și nu doar a mea, să evitați să băgați suzeta în gura voastră pentru a o curața sau pentru cine știe ce motive. Mai bine o clătiți sub jet de apă rece decât să faceți acest gest.

Sterilizator electric de la Kidscare

Sterilizarea biberoanelor, tetinelor sau altor accesorii protejează bebelușul de bacteriile ce îi pot afecta sănătatea până ce sistemul imunitar devine destul de puternic. Sterilizatorul electric utilizează metoda de sterilizare practicată în spital, care este rapidă și eficientă cu aburi fierbinți și nu utilizează produse chimice. Conținutul poate rămâne steril până la 24 de ore dacă nu se înlătură capacul. Acest sterilizator este practic, ușor de folosit și de curățat.

Mi-am comandat rapid un sterilizator electric de la Kidscare și am ales acest model în care încap 6 biberoane pentru că vreau să-mi fie util și mai târziu când îl voi folosi mult mai des și pentru mai multe lucruri. În momentul începerii diversificării vor trebui sterilizate tot ce intră în contact cu bebelușa: farfurioare, lingurițe, biberoane, jucăriile pe care le va băga în guriță, etc. Este important să prevenim înainte de toate și cred că acesta este unul din accesoriile de care nu ne putem lipsi.

În interiorul sterilizatorului este un pahar gradat cu ajutorul căruia putem măsura apa. Se pot steriliza 6 biberoane în același timp, cât și accesoriile acestora. Ciclul de sterilizare este de 10 minute, după care se oprește automat. La sfârșitul ciclului de sterilizareare un semnal acustic.

Considerați util sterilizatorul? Ce părere aveți de acest accesoriu?

You may also like

20 de comentarii

 1. Mi se pare foarte util,cand o sa am copil clar o sa imi iau si eu unul.Multumesc frumos pt acest articol interesant!

  1. Chiar este util unul… Noi am primit de la nași unul de la chicco…a fost foarte bun…si l-am folosit și când alaptam…sterilizam biberoanele pentru ceai

 2. Sincer eu nu am avut sterilizatpr nici nu l-am considerat necesar pentru ca noi nu am folosit deloc biberon sau suzeta,ambii copii au fost alaptati iar apă au băut din sticluta amândoi

 3. Este foarte util atunci când ai un bebeluș în casă! Biberoanele trebuie sterilizate după fiecare utilizare.

 4. Da,mi se pare foarte bun un asemenea sterilizator ,dacă aș mai avea acum un bebeluș mic ,cu siguranță i-aș cumpăra un sterilizator ! Este un produs foarte util atunci cànd ai bebe mic .

 5. Foarte util si noi am avut dar nu l am folosit f mult ca bebe mai nici unul nu a vrut suzeta si biberon f putin timp !

 6. Noi nu am folosit sterilizatorul deoarece copii nu au fost hraniti cu biberonul și nu au vrut nici suzeta!

 7. Si noi avem..e foarte util. Desi este recomandat sa sterilizam obiectele bebelusului pana la 1 an, baietelul mei are 1 an si 3 luni si eu tot ii sterilizez biberoanele.

 8. O, Doamne, asa de diferiti sunt bebelusii. Eu nici nu imi pot inchipui cum ar fi fost sa nu existe suzeta la fetita, mi-a fost de super mare ajutor. La baiat nu am avut nevoie pentru ca se calmeaza foarte usor. Oricat de impartite ar fi opiniile, o mamica stie intotdeauna ce e cel mai bine pentru puiul ei, deci din perspectiva mea, foarte bine ca te-ai ajutat de suzeta. Si da, un sterilizator e foarte util in casa, chiar daca alaptezi exlcusiv.
  Pupici multi si sanatate!!

 9. Sterilizatorul este esential in primele luni de viata ale bebelusului daca vrei sa iti faci viata mai usoara. Biberoanele, suzeta si chiar si protecotarele de sani pentru alaptat, toate le-am dezinfectat la sterilizator.

  Cu toate ca se pot dezinfecta si in metoda clasic, prin fierbere, viata e mai usoara cu un sterilizator. Mai ales noaptea vei fi multumita ca ai unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.