Importanța apei pentru organism

Pentru a avea un organism sănătos apa este vitală.  În timp ce fără a ne hrăni putem rezista un timp mai mare, fără apă este aproape imposibil să reușim să supraviețuim după câteva zeci de ore. Apa este un element important care joacă un rol semnificativ la nivelul fiecărui proces al organismului nostru. Ea reușește să fie răspunzătoare pentru buna digestie, pentru sănătatea articulațiile, menținerea optimă a temperaturii corpului și buna funcționare a organelor din corpul nostru.

Rolul apei

Organismul uman este compus în proporție de 60-70 % din apă.  Pentru a nu ajunge să hrănim corpul cu mâncare mai mult decât este nevoie, este de preferat să ne hrănim, zilnic, cu necesarul de minim 2 litri de apă. Apa are un rol semnificativ la nivelul corpului uman, atât la interior cât și la exterior. Ea reușește să regleze procesul de transpirație și să ne ajute organismul. Studiile de specialitate au arătat că organismul nostru elimină 2,5 litri de apă în decursul a 24 de ore. Tocmai de aceea,  aceeași cantitate de apă ne este recomandată pentru a fi consumată. Apa este ideală pentru organism, pentru o siluetă armonioasă și o piele frumoasă. Un organism deshidratat conduce la favorizarea pielii uscate, o piele care devine aspră și neplăcută la atingere. Necesarul de apă ne protejează pielea la exterior și menține sănătatea noastră interioară.

Calitatea apei

Nu doar cantitatea apei este importantă ci și calitatea ei. De cele mai multe ori pare mai ușor să achiziționăm apă plată din magazin și să fim nesiguri în privința apei de la robinet.  Însă apa de la robinet poate fi mult mai sigură pentru sănătatea noastră. Depinde de noi să acționăm pentru a avea o apă cât mai curată. Putem alege purificatoare apa care ne vor aduce cea mai sigură apă, pe care o putem consuma fără nici un risc. Având un purificator apă, ne vom bucura de o apă pură, cu un gust bun, pe care o putem folosi pentru gătit și pentru consumul propriu.
Purificatoarele au rolul de a ne oferi o apă lipsită de impurități și bacterii. Există mai multe tipuri de purificatoare pentru apă de unde le putem alege pe acela care ni se potrivește. De altfel, putem să ne protejăm organismul prin consumarea celei mai bune ape folosind dedurizatoare. Putem alege dedurizatoare pentru uz casnic sau dedurizatoare industriale pentru întreprinderi.  Acestea nu vor permite depunerea de calcar care va duce la defectarea sistemelor apei, ale mașinii de spălat vase sau rufe. Apa este necsară pentru sănătatea noastră, dar și pentru realizarea activităților zilnice, de îngrijirea personală și alimentație. De aceea, trebuie să avem grijă ca apa pe care o consumăm să fie cât mai sănătoasă.

Consumați suficientă apă zilnic?

You may also like

8 comentarii

  1. Chestia că trebuie să bei obligatoriu 2 L e un mit.Fiecare organism cu obisnuinta si necesitatea sa
    Nu trebuie sa ne fortam sa ajungem la 2 L pe zi, riscam sa facem pietre la rinichi.

  2. Eu sunt mare consumatoare de apa. Mai putin de 2 litri de apa nu beau. Din pacate, nu imi place apa imbuteliata si beau apa din put, care este posibil sa fie cam dura. Am tot zis sa investim si noi intr-un dedurizator, dar mereu apar alte nevoi prioritare.

  3. Ooh, mari probleme am la capitolul acesta, beau foarte putina apa pe zi si nu este normal. Nu sunt de acord cu cei 2 l obligatoriu, dar nici atat de puțin cat beau eu nu e ok. Ma gândeam si eu la un moment dat sa investim intr-un sistem de purificare, dar mi-ar plăcea să pot incerca mai întâi sa vad ce gust are, ca-s tare pretentioasa la capitolul asta

  4. Din pacate sunt zile in care nu beau suficienta apa desi ar trebui, am auzit ca purificatoarele de apa sunt chiar mai bune decat daca cumpari apa plata din magazin,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.