Cum să-ți îngrijești corect dinții

Un zâmbet frumos se bazează pe o dantură impecabilă. O dantură frumoasă și sănătoasă trebuie îngrijită cât mai bine. În fiecare seară și dimineața este obligatoriu periajul dinților. Dacă nu avem grijă de dantura noastră putem să suferim diverse probleme în timp, ne putem confrunta cu complicații și grave probleme stomatologice.

Cum să ne îngrijim dinții

Nu trebuie să ne abatem de la regula periajului dentar în fiecare dimineață și seara. Este de altfel recomandat să ne spălăm dinții după fiecare masă. După ce consumăm alimente, sucuri, cafea, băuturi, bacteriile nu întârzie să apară la nivelul dinților și al spațiilor interdentare. Este recomandat să alegem o pastă de dinți care să răspundă nevoilor noastre dentare.

Alegerea periuței de dinți este o adevărată provocare. Este de preferat să alegem o periuță flexibilă cu perii de diferite mărimi. Astfel, perii cu capul scurt ne vor ajuta la periajul măselelor din spate. Periuța nu trebuie să fie foarte dură pentru că astfel riscam să ne rănim gingiile. Medicii stomatologi ne recomandă să schimbăm periuța de dinți la cel puțin 2 luni. Este bine de știut cum este corect să procedăm pentru a ne peria dinții. Se recomandă periajul dentar dinspre gingie către dinți. Este ideal să avem în baie ață dentară și periuță interdentară pentru a elimina bacteriile chiar și din cele mai puțin accesibile locuri. Toți specialiștii ne sfătuiesc să avem și apă de gură pentru o curățare mai eficientă a dinților. Când luăm masă în oraș este bine să apelăm la gumă de mestecat fără zahăr.

De ce să mergem la medicul stomatolog

De cele mai multe ori ajungem în cabinetul medicului stomatolog când apar problemele. Durerile dentare, infecțiile, pierderea dintilor, sunt principalele motive pentru care mergem la stomatolog. Este recomandat ca la fiecare 6 luni să facem un control stomatologic. Astfel, ne vom îngriji cât mai corect dinții și vom evita apariția unor probleme mari. Putem alege o clinica stomatologica Bucuresti pentru a ne face un control sau pentru a ne rezolva problemele pe care le avem. Chiar și persoanele care au rămas fără dinții își pot reface dantura. Noile tehnologii fac posibil ca noi să ne recăpătăm zâmbetul și să avem o dantură completă.

Putem opta pentru un implant dentar în cazul în care ne-am pierdut un dinte. Aceștia imită perfect dinții naturali și nu vom întâmpină probleme. În clinicile stomatologice moderne, precum German System Dent, medicii aplică fatete dentare sau construcții protetice dentare pentru persoanele care au nevoie. Acestea rezista o perioadă mare de timp și au rolul de a întări structura dentară.

Este foarte important să ne preocupăm de îngrijirea corectă a dinților pentru ca lipsa lor ne slăbește încrederea în sine. În plus, ne putem confrunta cu probleme de masticație sau deformarea maxilarului. Pentru a ne bucura de o dantură frumoasa este important să respectăm sfaturile și recomandările medicilor.

You may also like

5 comentarii

  1. e nasol cand ajungi la dentist pentru ca toate lucrarile sunt scumpe. Ideal este sa prevenim, sa avem o buna igiena si sa avem grija si ce mancam, dar uite ca nu reusim sa facem totul cum ar trebui si ramanem fara dinti, ajungem la implant..

  2. Mie una imi este foartee teama de dentisti,nu stiu de ce dar ma apuca palpitatiile cand stiu ca am programare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.