Te pregătești să naști? 5 SFATURI utile pentru amenajarea dormitorului unui nou-născut

Sosirea bebelușului în viața noastră a însemnat nu doar mărirea familiei și apariția unei noi surse de bucurii permanente, ci și necesitatea realizării unui spațiu personal pentru nou-născut. Camera copilului a fost gândită cu mult timp înainte, din perioada în care eram gravidă. De altfel, nici nu aveam de făcut prea multe lucruri, în afară să mă gândesc continuu la bebelușul care se dezvoltă frumos în burtică.

Încăperea baiețelului trebuia să fie neaparat albastră, cu mulți eroi desenați pe perete, să aibă un mobilier perfect pentru a îndeplini cu succes nevoile sale, să fie dotată cu toate dispozitivele de ultimă generație pentru că viața noastră de familie să decurgă frumos și așezat. Pentru fetițe ne putem orienta spre un roz pal și cu câteva prințese desenate. Am achiziționat din timp toate produsele de care aveam nevoie în renovarea camerei de pe hornbach.ro, deoarece aici am gasit tot ce mi-a trebuit fără să mă mai deplasez și să caut singură prin magazinele din oraș.

Iată câteva recomandări în vederea obținerii unei camere deosebite:

  1. Neaparat trebuie să începi renovarea camerei înainte de a se naște copilul, altfel te vei aglomera și nu vei reuși să creezi un spațiu potrivit pentru bebe în câteva zile. Timp de 9 luni înainte de naștere camera poate deveni locul perfect pentru cazarea nou-născutului. În plus, tăticul nu va avea nici chef și nici timp să facă pe zugravul cât vei sta în maternitate. Vopseaua și varul folosite pentru camera micuțului trebuie să se usuce complet, chiar dacă producatorii garantează că nu conțin substanțe care ar putea afecta în vreun fel sau altul sănătatea copilului;
  2. O cameră de bebeluș trebuie să aibă un anumit look, adică să creeze o atmosferă specifică vârstei. Există tapet în comerț, cu imagini amuzante, copilăroase, care poate fi aplicat pe peretele încăperii. Eu am preferat să pictez singură câteva desene animate și să îmi pun amprenta personală. Am mai adăugat și două veioze pe perete pentru a mă ajuta în timpul nopții;
  3. Nu uita sub nici o formă să montezi parchetul, mult mai bun decât o mochetă care va acumula praf din plin. Parchetul poate fi ușor aspirat și șters mai apoi, pe când mocheta este destul de greu de întreținut, iar bebe s-ar putea să sufere de alergii în timp. Renunță la covorașe de tot felul, inșirate de-a lungul camerei, pentru că nu îți vor fi de folos. Eu am preferat să am mereu la îndemână papuci pufosi și călduroși;
  4. Mobilierul ales pentru bebe a fost unul din lemn, nu foarte scump. M-am gândit că în câțiva ani va trebui să renunț la aceste piese, total nepotrivite pentru un copil mare și că nu își au rostul cheltuielile în plus. Am achiziționat un pat, o masă pentru schimbat și înfășat, un dulap în care să adăpostesc lucrușoarele și obiectele de igienă ale copilului, un fotoliu pe care să mă relaxez noaptea când îl hrănesc;
  5. Nu am omis nici existența camerelor de supraveghere deoarece nu m-aș fi simțit deloc bine fără să aud și să văd ce face bebe la el în cameră. Cu ajutorul lor reușesc să fiu relaxată și calmă, chiar și atunci când lipsesc de acasă și bebe este cu bunica sau cu bona. Pot vizualiza pe telefon întreaga încăpere și să știu că totul este bine acasă.

În concluzie, dacă micuțul din burtică trebuie să vină pe lume, atunci nu mai amâna și amenajeaza cum trebuie camera sa. După naștere nu vei avea timp să pui la punct toate detaliile și stresul își va pune amprenta asupra vieții tale.

You may also like

19 comentarii

  1. Nu; dar am pe cineva drag care aşteaptă un îngeraş.Mulţumim pentru sfaturi am să îi recomand şi ei acest articol util.

  2. Sfaturile tale sunt potrivite pentru părinții în devenire. Parchetul, mobilierul, atmosfera din camera bebelușului sunt detalii care fac diferența și viața întregii familii frumoasă.

  3. Da, trebuie acordata atentie multor detalii cand vine vorba de amenajarea dormitorului copilului si de aceea este pacat ca multi parinti investesc atata in camera copilului si sfarsesc prin a dormi cu bebelusul in patul lor din dormitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.