Sfaturi de urmat pentru o îngrijire cât mai bună a copiilor

Venirea pe lume a unui copil este cel mai mare motiv de bucurie. Creșterea copilului este o provocare încă de când cel mic este în fașă. Noi, în calitate de părinți, manifestăm un sentiment protector permanent. Îngrijirea corespunzătoare a copilului este primordială. Tocmai din acest motiv am făcut o listă cu câteva sfaturi obligatorii pentru o îngrijire cât mai bună a copilului.

Murdăria este bună

Mamele și bunicile încearcă întotdeauna să îi împiedice pe copii să stea într-un mediu murdar. Bebelușii încep să meargă de-a bușilea și iau contact cu podelele, unde se află cei mai mulți microbi. Specialiștii susțin că murdăria este bună chiar dacă este vorba de o baltă de noroi. Copii sunt foarte curioși și vor sa exploreze mediul înconjurător. Un copil ținut într-o igienă strictă este mult mai predispus îmbolnăvirii decât un copil care s-a jucat în nisipul din parc sau unul care împarte jucăriile în colectivitate. Murdăria ajută la foarmarea sistemului imunitar. Sistemul imunitar luptă mai ușor cu microbii atunci când copilul a avut contact cu murdăria. Acesta murdărie nu este benefică doar la protejarea imunității, ci și pentru dezvoltarea socio-emoțională a celui mic.

Crează-ți o trusă de prim ajutor

Cu copii mici trebuie să fim mereu precauți pentru că pot avea loc mici accidente. Riscul de a se îmbolnăvi este la tot pasul, și aici nu vorbim doar despre bolile copilăriei. Trusa de prim ajutor poate conține termometrul, siropuri pentru tratarea diferitelor probleme, supozitoare, analgezice, antiinflamatoare. Pentru ca juliturile copilăriei sunt numeroase, este nevoie de plasturi în mod obligatoriu. Plasturii cu rivanol acoperă micile leziuni sau răni și protejează zona de posibilele inflamații. Rivanolul și apa oxigenată sunt soluții pe care trebuie să le avem în casă în astfel de situații. Pielea celor mici este fină si delicată. De aceea, trebuie să o îngrijim cu blândețe. Este obligatoriu să folosim produse de îngrijire cu un ph neutru. Acestea trebuie să fie în mod expres destinate îngrijirii copiilor.

Pe piață regăsim șampoane, geluri de duș, săpunuri și loțiuni din categoria dermato cosmetice. Ele îngrijesc cu blândețe pielea. Încă din primele zile de viată ale copiilor avem instinct de a controla mai mereu respiratia copiilor. În perioada în care aceștia au răcit, intrăm deja în panică. Batista bebelusului este un dispozitiv care ne ajută să curățăm nasul copiilor. Este alternativa ideală pentru a-i ajuta să respire bine și putem s-o achiziționăm din timp de pe All-4-kids.ro. Majoritatea copiilor nu știu să-și curețe nasul, să sufle nasul într o batistă și nici să respire pe guriță. Folosind batista sugarului vom curăța în cel ma i scurt timp nasul copiilor. În plus, nu este deloc dureros, nu face zgomot, și nu are un aspect care să îi sperie pe cei mici. Acest dispozitiv este bine de avut în casă, mai ales că el poate fi folosit la intervalul de vârstă 0-6 ani. Acesta are un rol de prevenție a unor eventuale complicații respiratorii. Prețul său este unul convenabil și este ușor de întreținut, fără vreun fel de costuri suplimentare.

Ce haine alegem pentru copii

Pentru că ne dorim doar ceea ce este mai bun pentru copiii noștri, vom alege haine de calitate. Haine moi, din bumbac, care să îi protejeze și ale căror materiale să nu ducă la apariția alergiilor sau iritațiilor. Acestea trebuie să fie lejere și să îi permită pielii să respire. Este important să ne preocupe tot ceea ce ține de creșterea armonioasă a copilului pentru a-l proteja.

Tu pe ce pui accent în îngrijirea copilului tău?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

22 de comentarii

  1. Chiar daca nu am copii e bine sa vezi articole care invata tinerele mamici ce e cel mai bine pentru copilul lor. Felicitari pentru articol

  2. Nu sunt parinte, dar sunt matusa si petrec mult timp cu nepoatele si cu mamicile lor. Sunt de acord cu tine ca nu poti tine copilul mereu intr-un glob de sticla pentru ca nu faci nimic asa. Nu zic nici sa il arunci in groapa cu lei intentionat, dar… sa-l inveti sa lupte cu ei pentru orice eventualitate.

  3. Batista bebelusului este geniala. Chiar daca la inceput mi—a fost teama sa o folosesc, isi face treaba excelent

  4. nu am avut batista bebelusului, dar stiu ca e recomandata. Momentan nu ne mai trebuie dar daca va fi nevoie in viitor vom achizitiona una

  5. Voi salva acest articol in bookmarks pentru cand voi avea nevoie de el in viitorul nu foarte indepartat. E foarte util pentru noile mamici!

  6. Eu am incercat sa nu ii tin intr-un glob de sticla. Trebuie sa ia contact si cu mediul inconjurator, sa exploreze. Bineinteles, mereu am fost pregatita cu trusa medicala, dar nu a fost nevoie prea mult de ea.

  7. Mi se pare foarte util ca ai punctat aspectul legat de murdarie ca fiind ceva pozitiv! Sunt multi parinti care nu lasa libertatea copiilor de a se juca! Pana la urma sunt copii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.