Importanța unui team building într-o companie

Majoritatea companiilor au anumite probleme la nivel de echipă, la un moment dat. Existența unor tensiuni între angajații unei companii poate influența în mod negativ productivitatea companiei. Este important să existe o bună colaborare între angajați. Aceștia trebuie să se înțeleagă cât mai bine și să se cunoască unii pe alți. Se impune nevoia unui timp petrecut între angajați și în afara timpului petrecut în mediul de la locul de muncă. Managerii unei companii pot opta pentru organizarea unui team building. Specialiștii susțin că acest instrument îmbunătățește activitatea angajaților.

Ce este un team building

O iesire a angajaților, ca echipă, ca prieteni în afara mediului de lucru. Asta reprezintă noțiunea de team building. Ea are ca obiectiv o mai bună cunoaștere a fiecăruia dintre angajați. Un eveniment îndrăgit de mulți dintre angajați, un team building implică momente de distracție între colegi. Conducerea unei companii ajunge să cunoască mai bine fiecare angajat. Astfel, managerul poate descoperi care sunt calitățile si abilitățile unui angajat. Studiile arată că firmele care au organizat astfel de întâlniri au avut ulterior rezultate mai bune din partea angajaților. Privite de angajați ca un bonus, un team building are menirea de a suda echipa.

Practic îi ajută pe copii să înțeleagă că trebuie să funcționeze ca o echipă. Scopul unui asemenea eveniment este de a-i ajuta pe angajați să colaboreze unii cu ceilalți. În funcție de posibilitățile unei companii se pot organiza team building-uri, atât la nivelul companiei cât și în afara ei. În funcție de suma destinată unui team building, compania alege o propunere de team building care să îi avantajeze. Există numeroase oferte team building pe care managerii le pot analiza din timp și pot alege acele oferte avantajoase pentru ei.

Obiectivele unui team building

În funcție de nevoile angajaților, de problemele care există în echipă, conducerea companiei va alege un team building care să le înlăture. În funcție de ceea ce-și propune compania să îmbunătățească la angajații săi, se va alege și tipul de team building dorit. Puteți analiza care sunt efectele unor oferte team building în funcție de tipul lor. Este bine să știți care vă sunt așteptările în urma organizării unui team building și la ce anume trebuie să lucrați.

Cuvântul principal este uniune, o unire și o sudare a echipei. Pentru ca totul să meargă ca pe roate trebuie să se cunoască minusurile echipei și ale angajaților. Și plicurile trebuie luate în vizor. Acestea pot contribui la luarea unor decizii și modificări la nivel de companie. Printre obiectivele unui team building se remarcă motivarea echipei pentru a-și atinge scopul. Fiecare angajat va ști precis care este menirea lui la nivel de companie și care sunt îndatoririle și se vor stabili problemele și neînțelegerile existente. Se va lucra intens la eliminarea acestora.

Cel mai important obiectiv este de a uni echipe, de a-i face pe angajați să lucreze ca un tot unitar. Relațiile dintre angajați se vor îmbunătăți și nu vor mai exista neînțelegeri. Angajații pot înțelege ca urmare a participării la un team building că sunt dependenți unii de ceilalți pentru că munca lor trebuie făcută cu dăruire. Astfel, un team building contribuie semnificativ la progresul companiei.

Cât de important credeți că este ca angajații să participe la un team building?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

13 comentarii

  1. Asa este! Multumim pentru articol foarte util! De multe ori suntem nevoiti sa renuntam la postul de munca din cauza anumitor persoane

  2. Mi se par foarte ok team-building-urile deoarece reprezinta metode perfecte pentru a-ti cunoaste colegii si dincolo de sobrietatea pe care o afiseaza la job.

  3. In afara se pune mult accentul pe aceste team buldng-uri. La noi multe companii le ignora tocmai pentru ca nu stiu cum functioneaza si care sunt beneficiile pe care le pot aduce firmei. Si conteaza foarte mult organizarea. Acolo unde este de baza munca in echipa, astfel se sesiuni mi se par obligatorii.

  4. E musai sa fie asa ceva intr-o firmă. La noi s-au desfasurat in fiecare an, anul asta am avut o versiune mai restransa, am participat și eu , si chiar mi s-a părut interesant

  5. Contează foarte tare acest aspect care duce la dezvoltarea întregii firme.E o idee foarte tare; şi mei mi-ar plăcea să particip la un team building

  6. Anul acesta am fost in team building 2 zile la mare, la Mamaia. Pot zice ca a fost foarte fain. Am fost impartiti in echipe si am avut de dus la bun sfarsit niste probe tare faine. Ne-am distrat, am ras si am petrecut un timp foarte fain cu colegii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.