Primul revelion petrecut la Voroneț

Am făcut un obicei în a ne petrece revelionul la munte. De Crăciun de obicei nu prea este zăpadă și de cele mai multe ori de Revelion găsim ceva mai multă zăpadă. Pentru că ne-am trezit târziu și pe valea Prahovei nu am găsit să închiriem o vilă cu 4 camere, la moeciu nu am găsit, am încercat și la Voroneț. Nu am mai ajuns în zona asta de când eram mică și făceam turul mănăstirilor cu părinții.

Zăpada lipsea și din această zonă. Era destul de puțină, dar în curtea vilei erau câteva urme, avea și un fel de derdeluș amenajat și copiii erau entuziasmați. Vila Emiral a fost perfectă pentru grupul nostru. Mai exact, am fost 4 familii cu 6 copii. Livingul spațios le-a permis copiilor să alerge prin cassă, să facă ture și la etaj sau chiar să se stea în living și să se uite la televizor.

Vacanța pe zile – 30 Decembrie

Pe 29 decembrie abia am ajuns și nu am făcut mare lucru. Am desfăcut bagajele, ne-am ales camerel și am preferat să lenevim în vilă. Copiii au ieșit pe afară și s-au jucat în zăpada care era și în plus a început spre seară să ningă. Erau niște fulgi atât de mari încât ne-am gândit că avem noroc și că se va depune la gtreu. Pe 30 decembrie am fost să ne plimbăm cu Mocănița(Huțulca Moldovița). Făcut deja programare pentru ora 9.30 și eram la 40 km distanța așa că ne-am trezit dimineață să putem ajunge aici.

Eu nu mă mai plimbasem cu un astfel de tren așa că a fost o experiență plăcută. Prețul biletului am înțeles că este 30 lei și noi am nimerit într-un vagon încălzit. Am înțeles că erau și vagoane neîncălzite. Când am ajuns la capăt am fost întâmpinați de câteva tarabe cu ,âncăruri care mai de care mai tradiționale, vin fiert și suveniruri. Prețurile mi s-au părut ok și am mâncat și noi brânză cu mămăligă(15 lei), vin fiert 4 lei și gogoșică 2 lei. Tot ce mi-am luat de aici mi-a plăcut. Copiii au mai găsit un mini derdelșuș și s-au tot dat cu fundul pe zăpadă. Cred că plimbarea a fost o oră dus și o oră întors.

La întoarcere am vrut să oprim la un restaurant sau o pensiune să mâncăm și noi ceva. Am căutat pe internet și toate recomandările găsite erau cu circuit închis. N-am reușit să mâncăm nimic în Voroneț. Eu n-am mai pomenit până acum să nu fim primiți la restaurant pentru că este cu circuit închis.

31 Decembrie

După ce ne-am trezit am plecat spre pârtie ca să se dea copiii cu sania. Pârtia era relativ aproape ne noi și am ajuns rapid. Am închiriat o sanie de acolo(15 lei o oră) și am dat-o de câteva ori singură de Criss. Singură însemnând că eu o duceam până sus, o puneam pe sanie și jos o aștepta soțul. Într-un final am hotărât să mă dau cu ea pentru că așa era mai în siguranță. Pot să spun că a fost foarte frumos și că amândouă ne-am distrat pe cinste.

Următoarul lucru pe care am vrut să-l bifăm a fost să mergem cu telescaunul. Cristinei îi era foarte frică și plângea continuu că vrea acasă, dar după ce a văzut toți copiii urcați și-a făcut curaj. Telescaunul a mers încet și de cum s-a urcat a stat foarte cuminte și nu a zis nici pâs.

După ce am coborât cu telescaunul am fost și până la Mănăstirea Voroneț. Aici am lăsat un acatist, am aprins o lumânare și și-a luat Cristinuța o brățărică. Biserica este foarte frumoasă și imediat cum am intrat în biserică, o mâicuță prezenta biserica. La ieșire au fost câțiva copiii care au colindat și măicuța le-a dat bomboane copiilor.

1 ianuarie

1 ianuarie am planificat să mergem la Pensiunea Acasă în Bucovina. Vroiam să ajungem acolo pentru că vroiam să plimbăm copiii cu poneii și să mâncăm ceva bun. Cristina a stat nemișcată 30 minute cât a stat pe ponei. I-a plăcut mult de tot. 30 minute costa 30 lei, 15 minute 20 lei sau 60 minute 60 lei. Frigul de afară se simțea binișor așa că după ce au terminat copiii am intrat să mâncăm ceva. Mâncarea a fost foarte bună și prețurile au fost ok. Dacă ajungeți în zonă chiar vă recomand să trageți o fugă până aici. Găsiți bibilici, cai de călărie, iepuri, porumbei, etc.

Ieri, pe 2 ianurie, ne-am întors acasă. A fost un drum lung, obositor, cu un mic popas cu peripeții la Jumbo de care urmează să vă povestesc!

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

17 comentarii

  1. Ce poze ai făcut.Trebuie numaidecât să mergem şi noi.Multumim de sugestie chiar căutam un loc fain în România.

  2. Mie de-asta nu imi place sa imi fac sarbatorile in deplasare pentru ca peste tot este aglomeratie si drumurile sunt greoaie si mai lungi decat de obicei. Pentru mine tot acasa este cel mai frumos, mai relaxant. Asta nu inseamna ca nu mi-ar placea sa ajung la Voronet, doar ca in alta perioada a anului.

  3. WOW!
    Mă bucur că v-a plăcut zona!
    Este una din preferatele mele…liniște, natură magnifică și oameni frumoși la suflet!
    Fotografiile sunt atât de grăitoare! Felicitări!

  4. Nu am fost niciodata in zona aia dar am auzit ca e foarte frumos asa ca imi doresc sa ajung. Nu stiam despre restaurantele cu circuit inchis, nu am mai auzit pana acum de asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.