Lego – jucăria educativă a viitorului. 5 motive care să te convingă să oferi copilului tău o astfel de jucărie

Cunoscute mai puțin în copilăria noastră și foarte întâlnite în rândul jucăriilor de pe piață pentru copii mai mici și mai mari, Lego este foarte îndrăgit de părinți și copii. Acestea prezintă mai multe avantaje și reprezintă genul de jucărie  pe care orice părinte ar alege-o pentru copilul său. Ne dorim tot timpul să le oferim ce este mai bun, ceea ce este mai sigur copiilor noștri. Cum jucăriile sunt o parte importantă din viața celor mici, să alegem să le oferim jucării Lego pare a fi o decizie înțeleaptă. Există numeroase motive pentru care este bine să includem jucăriile Lego în activități zilnice ale copiilor noștri. Iată 5 motive pentru care fiecare copil ar trebui să se joace cu aceste jucării.

1. Creativitatea

Considerate a fi jucăriile preferate ale copiilor isteți, Lego au mai multe beneficii pentru bună dezvoltare a celor mici. Cuburile Lego se găsesc sub diferite forme și mărimi și în diferite nuanțe, viu colorate și foarte atrăgătoare. Aceaste jucării creative sunt special concepute pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor. Jucăriile se pot găsi pe diverse grupe de vârstă și în acest fel poți opta pentru cea mai bună variantă pentru copilul tău.

Lego oferă copiilor posibilități nelimitate de construire și unire. Nu este obligatoriu să urmărească un tipar anume, chiar și în cazul în care are Lego prevazut cu carte de instrucțiuni, copilul tău poate face anumite modificări și să își pună imaginația în practică. Jucăriile acestea sunt creative pentru că stimulează imaginația. Sunt foarte distractive. Deloc greu de folosit, contribuie la dezvoltarea creativității. Chiar și pentru cei mici, Lego ajută foarte mult ca un copil să își pună ideile în practică. Fie că vorbim despre anumite construcții sau de potrivirea unor nuanțe ori crearea unor contraste, jocurilor cu Lego vor fi o provocare ce va reuși să le dezvolte imaginația.

2. Joacă după reguli

În momentul în care alegi un Lego cu o anumită tematică, jocul este însoțit  și de o carte pentru a te ghida în crearea exactă a jucăriei. Acestă carte este foarte utilă pentru că fiecare piesă este importantă pentru obținerea rezultatului final. De exemplu, Lego Creator este reprezentat de o singură cutie cu ajutorul căreia se pot obține 3 jucării prin diverse combinații. Consider că acest model este mult mai interactiv pentru că cel mic este mereu tentat să încerce să facă o jucărie nouă și în acest fel va fi jucăria va fi folosită pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ideea este că aceste cărți sunt foarte importante pentru un Lego și trebuie păstrate intacte pentru o perioadă îndelungată. Astfel, copii vor ști că trebuie să respecte anumite reguli pentru ca rezultatul să iasă perfect.

3. Încurajează petrecerea timpului liber împreună cu copilul

Lego poate fi o provocare pentru copii și părinți. Sunt atât jucării universale, dar și modele speciale pentru fetițe sau băieți, precum acestea, cu personajele lor preferate. Acest joc ne ajută să ne formăm cele mai plăcute amintiri pe care nici copii nu le pot uita. Sunt un mod plăcut și educativ de petrecere a timpului liber împreună.

4. Ajută copiii să devină mai responsabili

Cei mici știu ca dacă vor pierde anumite piese le va fi greu sau poate chiar imposibil să refacă jocul în totalitate. Lego contribuie la o responsabilizare mai bună. În acest fel cei mici își vor strânge cu grijă și atenție cuburile pentru a se putea bucura pentru o perioadă cât mai lungă de jucărie.

Copiii tăi sunt atrași de jocuri Lego?

You may also like

26 de comentarii

  1. Lego este jocul nostru preferat, de cate ori mergem la cumparaturi de la raionul de jucarii lego isi alege prima data.

  2. Nu-i de mirare ca cei mici sunt asa de atrasi de jocurile Lego. Ale mele nepoate sunt inca mici, nu stiu ele inca de lego, dar sunt convinsa ca in scurt timp va trebui sa caut si eu oferte la tipul asta de jucarii pentru a le face pe plac. Acum ca stiu ca au si atatea avantaje pe partea de educatie, chiar sunt impacata cu ideea.

  3. Fetita mea nu e asa atrasa de Lego. In schimb face puzzle de la 1 an jumate. Am incercat sa ii iau tot felul de personjae indragite de ea din desene animate, insa se plictiseste pana il asambleazap

  4. Suntem atrasi si noi, cei mari de unele lego-uri, cu atat mai mult cei mici. Sunt unele dintre cele mai educative jocuri, toti copiii ar trebui sa aiba acces la un astfel de joc

  5. Băiatul meu e înnebunit după Lego, îi place să meșterească la ele și să le dea de capăt. De Crăciun a primit un set cu peste 500 piese, am avut și eu, și el, și tati de muncă! :))

  6. Eu despre jucariile tip Lego stiu ca sunt cele mai indicate pentru copii, pentru ca le dezvolta imaginatia si gandirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.