Covoarele pentru copii conferă camerei un plus de culoare

La ora actuală, în magazinele online, covoarele pentru copii se găsesc într-o varietate de culori, stiluri și modele. Așadar, dacă te afli în căutarea unui astfel de element este imposibil să nu găsești ceva care să se potrivească cu camera micuțului și care să aibă un preț pe măsura buzunarelor tale.

Aceste mici piese asigură confortul necesar, ajutându-ne totodată să creăm un spaţiu primitor. Așadar, rolul estetic pe care îl îndeplinește un covor pentru copii devine la fel de important precum cel funcțional.

Dar tocmai această mare diversitate de pe piață îi pune deseori pe părinți în încurcătură, îngreunându-le procesul de selecție.

Cum alegi covorașele pentru copii? La ce să fii atent și pe ce criterii să te bazezi atunci când cumperi covoarele pentru camera copiilor?

Culorile covorului înfrumusețează atmosfera camerei

Atunci când alegi culorile, optează pentru nuanțe vesele, calde care să fie în ton cu personalitatea camerei și a micuțului. Acestea vor înviora atmosfera și vor crea un ambient relaxant. Evită culorile stridente care îi pot transmite copilului o stare de agitație.

Covoarele de copii în culori neutre (gri, maro, muștar) sunt ceva mai ușor de întreținut însă nu vor aduce un aer ludic camerei, ci îi vor da un aer sobru – nepotrivit pentru o cameră de copii.

Covorașele de copii în culori deschise se vor murdări rapid din cauza neatenției celui mic care va răsturna acuarele și va uita să pună capacul la carioci.

Materialele covorașelor pentru copii pot ține acarienii la distanță

Înainte de a cumpăra covorul pentru camera copiilor, trebuie să ținem cont și de materialul din care este confecționat. Trebuie să ne orientăm către acele modele de covoare copii de o calitate superioară, rezistente și ușor de curățat.

Pediatrii recomandă să alegem covoare cu fir scurt, în detrimentul covoarelor cu fir lung și gros – cum sunt, de pildă, cele din lână care sunt și extrem de dificil de curățat. De cele mai multe ori, acarienii se dezvoltă în covoarele cu fir gros întrucât sunt mai greu de curățat, iar praful ajunge mult mai aproape de substrat.

Covoarele pentru camera copiilor însuflețesc atmosfera

Pentru a te asigura că alegi modelul potrivit de covor pentru camera copilului ține cont de câteva lucruri și anume:

Dimensiunile și formele potrivite

Alege covorul pentru copii în funcție de modul în care e amenajată, de dimensiunea camerei și de celelalte particularități ale ei.

Un covor rotund și oval conferă spațiului ritm și veselie, așadar poți alege un astfel de model pentru camera copilului.

Covoarele dreptunghiulare se aliniază cu marginea patului, astfel că atunci când micuțul va coborî din pat va călca direct pe ele. Aceste tipuri de covoare reprezintă o variantă ideală pentru cei încăpățânați care refuză să poarte șosete.

Preferințele copilului tău

Nu în ultimul rând, atunci când alegi covorul ar fi indicat să ții cont și de preferințele celui mic. Se poate ca modelul pe care ți-l arată micuțul să fie o alegere chiar inspirată – poate fi vorba de covoare pentru camera copiilor cu personajul îndrăgit.

Iar dacă se încadrează și în bugetul pe care l-ai stabilit de la bun început, cu atât mai bine. Și, chiar dacă depășește un pic, atunci când îl vei vedea țopăind fericit pe covorul cel nou din camera lui, te vei bucura și tu de experiență odată cu el.

Până la urmă, fericirea se află în lucrurile simple, nu-i așa?

You may also like

25 de comentarii

  1. Vai de mine, cat de scumpele sunt. E si greu de ales intre atatea modele. Ultima dată când am cumparat covor pt fetița mea, am lăsat-o pe ea sa aleaga. . Eu nu m-am putut decide.

  2. la inceput alege parintele ce crede el de cuviinta. Pe masura ce copilul creste si descopera diverse animalute sau personaje de desene animate, incepe sa ceara el covoare, perdele, draperii, lenjerii de pat, cu imprimeurile care ii plac lui.

  3. Daca vede fiica mea ca exista covoare cu Minnie, trebuie sa schimb toate covoarele din casa. Nu mai zic de cel cu printesa Sofia…

  4. Cat de frumoase sunt covorasele! Adevarul este ca iti trebuie covoare atunci când ai copiluti mici care petrec mult timp pe jos la joaca! Si noi i-am luat micutului unul cu șosele!

  5. Sunt tare adorabile! Eu inca imi doresc un covor din acela cu stradute pentru masinute, chiar daca nu am copii :)) mi se pare ca dau camerei un aer foarte relaxant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.