9 sfaturi pentru alegerea pantofilor perfecți

Încălțămintea este poate cel mai important lucru pe care îl porți, întrucât este ceea ce te “ține în picioare” în viața de zi cu zi … la propriu! Atunci când mergi la cumpărături după pantofi, ar fi bine să ai în vedere mai mulți factori decât prețul sau aspectul acestora. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi o pereche de pantofi care să ți se potrivească:

Mergi la cumpărături dupămiaza, după ce deja ai pășit în pantofi. Talpa piciorului devine un pic mai mare după ce ai “folosit-o” în ziua respectivă.

Fii atent la micile detalii. Proasta calitate a unei perechi de pantofi nu este neaparat evidentă la prima vedere. De aceea trebuie să examinezi cu grijă cusătura și marginile. Orice urmă care nu e la locul ei este un motiv în plus să spui pas.

Poartă același tip de șosete pe care le porți de obicei. O pereche mai groasă de șosete te poate face să alegi pantofii care îți sunt mari în mod obișnuit.

Probează pantofii și evită mărimile care îți sunt fixe pe picior. Apasă ușor la capătul pantofilor pentru a simți unde se termină degetul mare de la picior. Alege pantofii care au apxoximativ 2 centimetri distanță de la capătul degetului mare până la vârful pantofului.

Plimbă-te un pic purtând pantofii. Pentru a determina dacă pantoful se potrivește cu forma piciorului, nu este suficient doar să îi încalți. De multe ori, incompatibilitatea nu este vizibilă la prima vedere. Este posibil ca pantofii să îți alunece de pe picior, să te roadă sau să te jeneze chiar și într-un mod subtil, fapt ce ar putea să îi facă foarte incomfortabili după ce au fost purtați de câteva ori. De asemenea, nu te baza pe faptul că pantofii se vor mări, în cazul în care ai probat  deja o pereche și îi simți ușor strâmți. Într-adevăr, pantofii se măresc ușor după ce sunt purtați o perioadă, însă nu poți fi sigur de cât de mult aceștia se vor mări.

Ai încredere în propriul nivel de confort, și nu în mărimea pantofilor sau descrierea acestora. Mărimile variază de la un producător la altul. Indiferent de cât de confortabili sunt făcuți să pară de fotomodelul din reclamă, tot ce contează este felul în care te simți tu în ei.

Fii atent și la lățimea pantofului, și nu doar la lungime. Dacă simți că te strâng pe lățime, este posibil ca o pereche mai largă să nu rezolve problema.

Alege perechea de pantofi în funcție de piciorul cel mare. Dacă nu știi asta încă, un picior este mai mare decât celalalt. Deși diferența este inobservabilă, atunci când probezi o pereche de pantofi, este posibil să nu te simți confortabil cu ambele picioare.

Palpează interiorul pantofului pentru a vedea dacă este vreo porțiune care te-ar putea irita odată ce îi porți. Din nefericire, mai ales în cazul pantofilor ieftini și de proastă calitate, acest lucru poate fi observat de-abia după ce au fost purtați de câteva ori.

Fii atent și la talpă. Este suficient de tare și de groasă încât să te protejeze de cioburi, cuie sau orice alt obiect ascuțit? Concentrează-ți atenția la cum te simți atunci când pășești atât pe suprafețe moi, cât și pe suprafețe mai tari.

You may also like

16 comentarii

  1. la incaltaminte eu sunt tare pretentioasa si de-asta imi si comand rar de pe internet pantofi de orice fel. Trebuie sa probez, sa fac cativa pasi cu ei, sa vad cat de bine se potriveste cu marimea, cat de flexibila e talpa, cat de grei sunt, etc.

  2. Si eu sunt foarte atenta atunci cand imi aleg pantofii pentru ca am mari probleme cu mersul si cu coloana si nu-mi permit sa le agravez purtand pantofii nepotriviti.

  3. Uite că am mai învățat câteva lucruri despre alegerea pantofilor.
    Chiar am probleme în alegerea încălțămintei în general, așa că îmi vor fi de ajutor sfaturile pe care ni le-ai dat și nu le știam.

  4. Imi amintesc cum ma privea pe mine o vanzatoare din Italia cand alegeam niste pantofi barbatesti si ma incaltam cu ei si faceam poze si le trimiteam acasa sa-si aleaga modelul preferat :)) Cred ca modelul perfect este cel pe care il iubesti din prima !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.