Cinci avantaje ale iluminatului în magazine și supermarket

În orice magazin sau supermarket iluminatul este un factor important. Luminile au rolul de a crea o atmosferă plăcută și contribuie la o cât mai bună promovare a produselor. Pentru persoanele care dețin un magazin sau o afacere, este bine să știe cât de importantă este lumina din magazinul lor. Becurile led au pătruns bine pe piața produselor de iluminat, fiind pe locul întâi în rândul produselor preferate. Foarte multe persoane preferă lumina caldă din zona în care se află pentru că le oferă o stare de bine. Iată care sunt avantajele iluminatului cu led dacă îl alegi pentru afacerea ta sau chiar pentru locuință.

 

Dacă pe timpul zilei te ajută lumina naturală, în zilele mohorâte sau pe timpul nopții ai nevoie de un plus de lumină. Aceasta are o influență puternică asupra sănătății ochilor. Studiile au scos în evidență faptul că iluminatul de tip led îți asigură o lumină de calitate care nu aduce prejudicii sănătății ochilor tăi. Iată care este utilitatea iluminatului de tip led.

Varietatea iluminatului de tip led

Regăsești corpuri de iluminat led de diferite mărimi și sub diferite forme. În funcție de zona de interes din magazin,  supermarket sau showroom ai nevoie de corpuri de iluminat diferite. Și ai de unde alege. Becurile cu led, lustra, spotul, reflectorul sau capsula îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi cea mai bună lumină. De altfel poți alege și benzi luminoase pentru a oferi cea mai clară lumină și o vizibilitate mai bună a produselor pe rafturi.

Varietate de nuanțe

Corpurile de iluminat cu led sunt disponibile în nuanțe mai reci sau mai calde de alb sau albastru. În funcție de zona în care vrei să le folosești și de produsul pe care vrei să-l pui în evidență, poți alege o iluminare diferențiată care să nu supere vederea. Interesant este că lumina te poate influența în mai multe moduri, inclusiv în ceea ce privește calitatea somnului, poți găsi aici aici detalii despre aceste studii.

Tehnologia inteligentă

Corpurile de iluminat se tip led au marele avantaj de a se aprinde instantaneu. Tehnologia avantajoasă a acestora permite ca pe întreaga durată de viață să aibă aceeași intensitate luminoasă.

Posibilitate de reglare

Becurile cu led oferă posibilitatea de a regla intensitatea lor luminoasă. Fluxul lor luminos poate fi reglat pentru a alege lumina dorită în funcție de momentele zilei. Acest aspect poate fi util și datorită faptului că poți face economie și la factura de curent. Găsești aici mai multe sfaturi care ar putea fi de ajutor.

Durata mare de viață

Becurile cu led sunt foarte rezistente. Investiția lor merită fiecare ban pentru că au o durată mare de viață comparativ cu alte surse de iluminat, fiind ideale pentru orice afacere.

Tu ții cont de corpurile de iluminat din magazine?

You may also like

17 comentarii

  1. Sincer nu…
    Dar trebuie sa recunosc ca daca ma duc in 5 magazine diferite arat in 5 feluri diferite 😀 Luminile de la diverse magazine ma arata mai plinuta, altele mai palida, altele prea rosie la fata 😀

  2. Luminile pus in evidenta produsele aflate spre comercializare,deci firmele mari chiar si cele mici ar trebui sa aiba in vedere cum si cata lumina si unde o pun sa aiba valoare tot ce vor sa vanda.

  3. Sincer, asta e o chestie mai mult de vanzare, asemeni multora dintre noi, daca am mers in 5 magazine diferite, am aratat diferit in fiecare, insa alta chestie care am observat-o la mine, daca ma duc acasa si pun un bec led, obosesc in jumatate de ora, vai doamne, iar in magazinele mari, din cauza lipsei de lumina naturala, m-a facut sa scotdin buzunar ceva bani, pentru niste chestii pe care nu le folosesc sau nu imi trebuie…deci e cu dus-intors…

  4. Am mai citit de cateva ori despre folosirea iluminatului pentru a avantaja aspectul produselor. Probabil ca e adevarat. Eu de cate ori cumpar rosii ma intreb daca sunt coapte sau doar mi se pare. Noi folosim becuri led in toata casa, stie sotul meu electrician de ce

  5. Iluminatul in magazine este, in mod clar, si metoda de marketing. Iluminat mai slab acolo unde oamenii nu trebuie sa vada prea bine culoarea unui produs (carnea) si iluminat puternic pentru a pune in evidenta ofertele. Plus ca se aleg luminile care sa induca o stare de calm care predispune la cheltuieli mai mari.

  6. Nu m-m gandit niciodata ca iluminatul in maagazine ar putea fi si o stratetie de marketing. In general, am sesizat daca lumina este deranjanta sau nu. Voi urmari fenomenul de acum incolo.

  7. Articolul tau mi a adus aminte de o faza care mi s-a intamplat acum 2 ani, eram in Afi cu mama in Sephora si ghici ce, s au stins toate luminile si am fost evacuati din magazin asa ca da, conteaza iluminatul foarte mult.

  8. Daca ma intrebi pe mine, nu tin cont de asa ceva. Insa imi plac magazinele foarte bine luminate, si imi place si doar sa ma plimb prin ele, privitul asa, superficial, ma relaxeaza si ma improspateaza energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.