Agricultura nu este pentru toată lumea, dar dacă îți place poți învăța totul pe parcurs. Nu trebuie să te fi născut la țară ca să-ți placă să faci ceva în acest sens. Am câțiva prieteni care au decis să ia fonduri europene pentru diverse plantații de pomi fructiferi sau fructe de pădure și chiar au reușit să obțină niște profituri extraordinare. Important este să-ți dorești mereu să te perfecționezi și pe parcurs afli tot felul de trucuri. Cred că poate fi un început pentru fiecare să faci o investiție de acest gen.
Fonduri nerambursabile pentru pomi fructiferi
Una dintre cele mai sigure producții este cea de fructe. Asta poate și pentru că am ceva informații în acest sens și cifrele sunt cu adevărat impresionante. Prietenul meu are o livadă destul de mare în apropierea orașului și fructele sunt cu adevărat bune pentru că a ales un soi de mere gustos. Are foarte mult teren și acesta este împărțit în două. În prima parte are plantați meri. Sunt persoane care vin aici și își culeg singuri merele din copac și la sfârșit plătesc prețul corect, dar comercializează și merele în regim en gross. În plus, sucul de mere este și el fructificat prin simplul fapt că merele care sunt ușor atinse sunt folosite în acest fel și nu se pierde nimic.
Mărul este unul dintre cele mai rezistente fructe și nu au nevoie de îngrijiri prea mari. Cu toate astea sunt anumite tratamente care trebuiesc folosite, precum sunt pesticide si fertilizanti. Un inginer agronom va ști cu siguranță să vă dea informații prețioase în acest sens și să stabilească cantitățile exacte.
Un alt mic pont ar veni de la livezile de cireși. Acești se vând foarte foarte bine. În funcție de soiul ales acesta poate da rod cel mai devreme după 2-3 ani și la 5 ani poate ajunge la producție record. Între 50 și 100 de kilograme de cireșe poate produce un singur pom. Este un copac ceva mai pretențios pentru că dăunătorii îl pot afecta și producția poate fi diminuată semnificativ.
Contribuția proprie în afacere
În orice afacere trebuie să știți că contribuția proprie este importantă și trebuie să vă bazați pe ceva. Chiar și pentru fondurile nerambursabile trebuie să aveți un procent din banii pe care-i solicitați. Cu alte cuvinte, nu poți face bani, dacă tu nu ai niciun ban. Vă mai puteți baza pe împrumuturi, dar și aici este o problemă delicată pentru că nu știți exact când primiți banii nerambursabili ca să vă acopere parțial din cheltuială.
Important este să vă treceți toate cheltuielile în proiect. Dacă vă ajută cu ceva puteți să aveți în vedere și reducerile de Black Friday de la Hectarul. Acesta este un magazin specializat unde vă puteți cumpăra tot felul de accesorii. Puteți vedea dacă acestea sunt suportate de programul pentru care aplicați sau vi le puteți achiziționa voi din bugetul propriu în care considerați că vă sunt de ajutor. Orice reducere contează așa că site-urile de profil vă pot fi de un real ajutor.
Ce părere aveți de fondurile nerambursabile? Vă tentează să aplicați pentru un proiect de genul?
13 comentarii
Nu ma tenteaza pentru ca nu am timpul necesar!Poate daca aveam atunci da!
M-ar tenta o astfel de treaba.
O idee buna pentru persoanele cărora le place agricultura.
Mulțumim pentru articol ,chiar este ceva foarte bun .
Chiar este o idee bună pentru afaceri. În plus, pomii fructiferi nu necesită o îngrijire zilnică iar fructele sunt grozave pentru sănătatea noastră.
daca as avea un teren, chiar ar fi o idee!
O idee faina! Poate in acest fel mai impadurim si ne refacem rezerva de pomi fructiferi!
Nu e rea ideea,dar activând intr-o societate care activează inclusiv cu fonduri nerambursabile, știu ca nu e atât de ușor precum sună. Statul are grija sa facă accesarea acestor fonduri foarte greoaie
Avem o livada proprie de 135 pomi fructiferi dar pe cont propriu si pentru noi, nu pentru a vinde sau cu bani dintr un proiect, din pacate seceta ii afecteaza f mult.
E o idee buna, chiar daca da batai de cap, eu cred ca merita.
O idee foarte buna! Ar trebui sa fie mai multe persoane inspirate si incurajate sa investeasca in pomi fructiferi!
Foarte bine de știut!
Și noi avem o livada micuță, pentru consum propriu