Operațiuni bancare inteligente

Astăzi nu mai există om care să nu fie implicat în relații cu băncile. Salariile sunt virate în cont, iar ridicarea lor se face de la bancomat, cu ajutorul cardului. Achităm cu cardul cumpărăturile, fiindcă este mult mai ușor așa și facem și plăți online, după ce verificăm că site-ul respectiv să fie securizat.

În afară de aceste operațiuni, avem nevoie de valută și atunci căutăm rețete pentru a găsi cel mai avantajos curs valutar Nu este eficient să ne prezentăm la primul ghișeu și să schimbăm euro, ci trebuie să cercetăm portalurile online care afișează un top al primelor 22 de bănci, în ordinea celui mai avantajos curs valutar.

De acasă, poți să compari în voie, în timp ce stai la coadă pentru a ajunge la ghișeu să întrebi, fiindcă afișajul cursului valutar nu este funcțional sau nu este vizibil, înseamnă pierdere de timp. Ești tentat să nu mai cauți o soluție superavantajoasă, ci să vinzi sau să cumperi, în funcție de nevoi, să scapi de drumul la altă bancă, de alte cozi, de căutat din priviri cursul valutar, care ar trebui să fie la vedere în orice bancă. Vei spune că nu contează câțiva bănuți sau 1 leu, dar la sume foarte mari, se cunoaște. Banii sunt munciți cu greu și nu trebuie să îi risipim!

De aceea și înaintea semnării unui contract de creditare cu o bancă, trebuie să solicităm informații referitoare la:

-Robor.

-Eurobor

-Modul în care Robor și Eurobor influențează creșterea dobânzii în timp.

De pe site-ul Thewallet.ro am aflat că împrumuturile pe termen lung sunt influențate de către cei doi indicatori, acestea având și un grad de risc mai ridicat.

O altă greșeală pe care o fac oamenii este aceea că nu citesc contractele de creditare înainte de  a le semna. Este foarte posibil ca funcționarul băncii să vorbească repede sau în termeni știintifici, să pretexteze faptul că trebuie să semnezi mai repede, fiindcă stă lumea în spatele tău.

Nu trebuie sa îți fie rușine, când este vorba de banii tăi. Intră pe platforme, caută cele mai mici dobânzi și cele mai avantajoase credite și abia după ce ești sigur că ai ales ultraavantajos, du-te la ghișeu și fă împrumutul!

You may also like

12 comentarii

  1. Din pacate nici eu nu prea citesc contractele. Odata, acum vreo 8 ani, m-am pacalit foarte tare cu o banca. Cerusem un imprumut pe 3 ani, cu o suma fixa… la vreo trei luni, cand am citit contractul pentru nu stiu ce asigurare…am vazut ca era vorba de 5 ani!!! Iti dai seama ce-a fost la gura mea… Dar am platit, ca n-am mai avut ce sa fac! Toate convorbirile erau facute de pe telefonul ei privat, nu al companiei…asa ca n-am avut cum sa dovedesc ca eu am cerut 3 ani, nu 5!

  2. Din păcate nu putem face mai nimic în viață, casă, mașină etc. fără ajutorul împrumuturilor bancare. Dacă poți, nu o face, dacă nu, fii atent la tot ce ai spus și altele.

  3. fara credit nu e viata! eu, cel putin, nu am luat nimic de valoare mai mare fara a face un credit. mai am si la momentul actual, astept sa le termin pe 2 din ele pentru a-mi face pentru masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.