Motive pentru alegerea anvelopelor de vară

Anvelopele de vară se comportă bine pe drumurile uscate și umede. Numărul foarte mare de modele de anvelope disponibile pe piață pot să ne inducă ușor în dificultate atunci când vine vorba să faci alegerea potrivită.

Anvelope de vară: sunt proiectate special pentru o performanță optimă în condiții de vară.
Responsabilitate: vor face direcția rapidă și precisă în timpul sezonului când datorită compoziției mai tari – în special în timpul virajelor grele.

Tehnologia anvelopelor de vară

Tehnologia de frânare activă contribuie la micsorarea distanței de frânare pe drumurile umede și uscate în timpul sezonului cald. Compusul de rulare cu înaltă performanță, inspirat de asfalt, asigură o tracțiune excelentă la uscat.
Zonele uscate: blocuri mari de rulare de-a lungul marginilor exterioare pentru a ajuta la asigurarea unei manipulări sigure pe drumurile uscate.

Conducerea cu anvelope de vară

În toate condițiile, înainte de orice călătorie lungă, rezervați-vă câteva minute pentru a verifica suprafața de rulare și presiunea anvelopei dvs. (adâncimea minimă a benzii de rulare este de 1,6 mm din 100% din suprafața de rulare). Acest lucru trebuie verificat indiferent de tipul anvelopei de vara.

De asemenea, este important să păstrați un kit de urgență în mașină doar în caz de pană. Acestea conțin adesea lucruri precum o vestă reflectorizantă, șurubelnițe și consumabile primare de prim ajutor. Articole de zi cu zi, cum ar fi apă, o pătură, încărcător de telefon și prosoape de hârtie sunt, de asemenea, utile.

Presiunea în anvelope

Anvelopele dvs. pierd presiunea de două ori mai rapid în timpul verii decât în timpul iernii, deci asigurați-vă că verificați periodic presiunea în anvelope. Anvelopele desumflate cresc consumul de combustibil și uzură.

Ar trebui să conștientizăm importanța acestor anvelope și să folosim anvelopele potrivite pentru fiecare sezon în parte. Acestea ne ajută să avem totul sub control și să ajungem în siguranță la destinație.

You may also like

9 comentarii

  1. La capitolul mașină și tot ce are nevoie aceasta, soțul meu este responsabil. Însă știu că acordă o importanță destul de mare anvelopelor, schimbându-le în funcție de anotimp!

  2. Noi schimbam anvelopele cam greu… Dar e important sa le alegem in functie de anotimp. Pentru siguranta noastra tocmai le-am schimbat pe cele de vara. Am vazut ca la munte a nins, deja!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.