Cum putem optimiza SEO un site

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, adică optimizarea pentru motoarele de căutare. Cu alte cuvinte, să ajute un site să se claseze cât mai sus și la o simplă căutare a unor cuvinte cheie. Acest lucru este de un real ajutor pentru că site-urile care oferă informații, servicii sau produse.

Un blog poate să crească în timp pentru că nu este o problemă. Un site are nevoie de o ascensiune rapidă pentru că acesta depinde de vânzări sau de interacțiunile vizitatorilor. Pentru ca acesta să ajungă în topul căutărilor este nevoie de o echipă de specialiști. De exemplu, servicii SEO Bucuresti sunt de un real ajutor pentru că știu exact unde trebuie să lucreze ca să aducă îmbunătățiri.

Cum putem să acționăm astfel încât să avem un SEO bun

Serviciile SEO fac diferența și cu toate astea putem să urmărim și noi câteva aspecte. În primul rând pluginul Yoast este foarte bun pentru site-urile care au conținut, cum ar fi blogurile și ziarele. Acesta te anunță când un text este greu de citit. Merge pe ideea că textele scurte sunt mai ușor de înțeles și contorizează cuvintele cheie. Cuvântul cheie trebuie să se regăsească în titlu, în subtitluri și în corpul articolului. În funcție de toate aceste detalii, pluginul oferă buline și ar fi de preferat ca articolul să obțină culoarea verde. Chiar este de ajutor pentru că în felul ăsta este ult ai bine indexat și ajunge în topul căutărilor mult mai repede decât un articol normal.

Redenumirea pozelor ajută mult pentru că în momentul în care se fac căutări cu ajutorul Google images, acestea vor fi mai ușor de identificat și de găsit. În plus, nu se mai poate vizualiza pur și simplu poza și este obligatorie vizita pe site-ul sursă. În felul ăsta vizitele pe site cresc și sunt sunt șanse mari ca cei care ajung pe site să găsească acel conținut pe care îl caută.

Conținutul este cel mai important

Chiar dacă aceste cuvinte le-ați auzit destul de des, conținutul este cel care contează. În funcție de el putem să ne atragem cititorii și să le stârnim interesul prin informațiile pe care vrem să le furnizăm. Este de preferat să avem informații de calitate și la obiect.

Când a auzit prima oară de informații cu conținut unic, am zis că nu inventez eu becul și nu am cum să vin cu informații noi în permanență. Ideea este că și o structurare bunaă a informațiilor este de ajutor pentru că cititorii caută să afle punctual ceea ce-și doresc. Nu vor să citească un articol lung din care află mult prea puține informații.

Modul în care este structurat site-ul

În momentul în care ești în căutarea unui anumit subiect preferi să mergi la fiux și să afli exact ceea ce ai nevoie. Nu trebuie să umbli printr-un site greoi. De preferat este ca site-ul să fie împărțit pe categorii. În felul ăsta gruparea articolelor este mult mai ușoară.

Contează mult și viteza site-ului. Nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde deschiderea acestuia. De preferat este să nu încărcăm interfața site-ului cu fel și fel de informații care ar putea îngreuna site-ul.

You may also like

7 comentarii

  1. Eu zic acelasi lucru – continutul este cel mai important pentru ca regulile si sfaturile astea de SEO se tot schimba, dar continutul este cel care a fost pus mereu pe primul loc in materie de optimizare pentru motoarele de cautare. Si conteaza mult experienta pe care o oferi cititorilor pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.