Coșuri de fum din inox – sistemul protector al casei tale

Vremea se va răci de săptămâna viitoare, iar noi suntem nevoiți să apelăm la sursele de încălzire pentru o temperatură optimă în casă. Cu toții vrem să avem sisteme sigure de încălzire în casă. Folosirea unor improvizații, a unor coșuri de fum învechite, care nu au fost curățate, ne pot pune în pericol sănătatea și chiar și viață.

Rolul unor cosuri de fum din inox

Un coș de fum din inox reprezintă un sistem complex compus din coșuri și canale de fum. Acestea au rolul de a evacua gazele de ardere. Ele funcționează atât în mediul umed cât și în cel uscat. Coșuri de fum din inox pot fi folosite la orice tip de generator de căldură, fie sistem care utilizează combustibil gazos, solid, lichid, sau biocombustibili. Coșuri de fum din inox sunt sisteme moderne care vor avantaja aspectul casei noastre, fiind destul de atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Avantaje ale unor coșuri de fum din inox

Pe piață se regăsesc două mari tipuri de coșuri de fum din inox. Acestea pot fi cu pereți simpi sau cu pereții dubli. În cazul celor simpli, izolația se face cu vată minerală la exterior și vor fi învelite în inox. Cele duble conțin trei straturi. Un prim strat este reprezentat de otel inoxidabil și vată minerală. Al doilea strat și ultimul strat este o protecție din oțel inoxidabil. Coșurile din inox au avantajul de a putea fi montate într-un timp foarte scurt. Se pot monta până la 15 metri liniari de coșuri de fum din inox. Aceste coșuri au avantajul de a se baza pe o tubulatura de ventilatie care va permite evacuarea aerului toxic. Astfel, știm că ne putem baza pe un sistem foarte sigur. Coșul inoxidabil este foarte apreciat pentru că are dimensiuni mai mici, fapt care ne ajută să economisim spațiul la interior.

O tubulatura inox este astfel mult mai avantajoasă decât o tubulatură de șamotă. Un sistem bazat pe o tubulatura rectangulara prezintă o rezistență destul de mare la fenomenul de condensare a gazelor. Acest sistem face față coroziunii, fiind foarte rezistent. Sistemul unui coș de fum din inox poate fi montat foarte ușor, atât la interior, cât și la exterior.

Greutatea coșurilor din inox este foarte mică, astfel că nu vom întâmpina neplăceri în montarea lor sau pe parcursul anilor. Aceste coșuri pot fi folosite atât la casele mai mici, cât și la cele rezidențiale, dar și în sectorul industrial. Un coș de fum din inox este foarte avantajos pentru că este ușor de montat și nu impune costuri suplimentare de întreținere. În plus, este foarte sigur și nu ne putem teme că se poate întâmpla ceva nedorit. Putem alege tubulatura rectangulară pentru întreaga casă și ne putem bucura de aer curat în fiecare încăpere, indiferent de tipul de încălzire pe care îl folosim.

Considerați că este benefică alegerea unui coș de fum?

You may also like

21 de comentarii

  1. bine ca eu am centrala si am scapat de grija cosurilor de fum. Poate ca vecinii mei ar trebui sa citeasca articolul asta pentru ca au un cos deja ruginit si vai de mama lui la centrala lor pe lemne. o fi mai scump asta din inox, dar e mai trainic si mai sigur.

  2. Deși nu am nevoie de coș pentru fum, știu care este diferența între ele. Calitatea coșului de fum din inox este net superioară și dacă ar fi după mine, aș interzice alte materiale pentru că în ultima vreme au crescut mult incidentele/accidentele de incendii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.