Advertorialele pot fi o sursa secundara de venit

Astăzi vreau să vă dezvălui câteva mici adevăruri pe care nu le-am mai împărtășit. După cum sunteți obișnuiți prefer să am o abordare sinceră pe blog și de cele mai multe ori să spun lucrurilor pe nume. Nu îmi place să jicnesc sau să vorbesc urât deși aceasta este o strategie extraordinară de marketing. Prefer să nu vă dezvălui toate secretele acum și să le aflați pe parcurs.advertorial

Cum a apărut blogul meu și evoluția lui în timp

Pe timpul facultății nu am muncit deloc. Părinții m-au ținut în puf și m-au menajat atât cât s-a putut. Pe perioada liceului și a facultății au avut o firmă de care se ocupa toată familia. Nu am simțit nevoie să fiu angajată și mă mulțumeam de statutul de așa zis angajator. Îmi doream să fac și eu bani dar nu am găsit nimic part time și pentru că mama punea învățatul pe primul plan am zis să nu mă aglomerez.

Dintr-o întâmplare am vorbit cu un colegă care avea un blog și care mi-a spus că pot face bani cu un blog. Acela a fost momentul în care mi-am făcut blogul și metoda prin care se puteau câștiga bani era google adsense. Acestea sunt un fel de reclame pe blog și în momentul în care cineva intra pe acea reclamă primeam și eu 0,001 euro. Am tot așteptat să se strângă suma minimă, care pe acea vreme era 100$ și acum este 70 euro, și îmi cam pierdusem orice speranță. Acești bani se strâng foarte greu și poate că dacă aș fi avut un blog cu trafic mult mai mare aș fi reușit să strâng suma minimă ceva mai repede. Apoi am renunțat pentru că nu se întâmpla nimic pe blog.

Advertorialele = câștigurile materiale

Advertorialele sunt articolele plătite pentru diverse companii. Acestea sunt pentru promovarea unui produs sau serviciu. Fiecare firmă are propriile cerințe așa că nu am cum să vă spun exact cerințele. Un subiect delicat este și prețul unui astfel de advertorial pentru că acesta diferă în funcție de cât de bine este văzut blogul vostru și de cerințele pe care le aveți.

Nu vă oprește nimeni să cereți 100 lei doar că trebuie să aveți o bază solidă în spate iar persoana care vrea să colaboreze cu voi trebuie să fie dispusă să vă ofere suma cerută. Prețul unui advertorial începe cu 5 lei, am primit și astfel de oferte pentru care nu merită nici cel  mai mic  efort, până la 200-300, asta știu eu și nu înseamnă că ăsta ar fi un maxim. Eu nu am început să scriu advertoriale de foarte mult timp și am fost plăcut surprinsă să aflu că pot fi o sursă bună de venit.

Dacă vreți să aflați o clasificare mai bine a acestor advertoriale și modul de redactare a acestora puteți citi pe blogul Deby.ro. Ea dispune de ceva mai multe informații decât știu eu în prezent. O urmăresc de ceva vreme și aș putea să spun despre ea că este sociabilă și deschisă la noi noi provocări.

Nu se întâmplă minuni peste noapte

dacă astăzi ți-ai făcut un blog sigur nu veți fi contactat prea curând să vi se solicite un advertorial. Pentru asta trebuie să aveți o anumită vechime și suficient de mult contează și conținutul. Cu timpul blogul va prinde contur și veți învăța din propriile greșeli.

 

You may also like

7 comentarii

  1. esti o persoana deschisa si atenta la scrierea articolelor, esti profesionista si te apreciez.
    continua la fel cu rabdare si vei creste. poate incerci cu timpul si cu un alt blog in engleza 😉
    succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.