Cerceii din aur

Un lucru pe care puteți să-l spuneți despre cerceii de aur este că acestia sunt piese care nu se află în permanență în stil. Ei nu sunt doar frumosi, ci și usor de purtat . Un alt atribut excelent este că persoanele cu alergii la anumite metale sau care au o problemă cu colorarea pielii din cauza  metalelor care au fost combinate cu aur nu au o problemă cu aurul în sine.

Aurul este un metal versatil, capabil să fie prelucrat în orice formă, indiferent dacă este mică, dar robustă, cu fire subțiri. De fapt, doar o uncie are capacitatea de a fi ciocanită într-o foaie extrem de subțire, măsurată la zece mm pătrati. Artizanii, în special producătorii de cercei de aur, pot manipula aurul în orice formă dorită.

Atunci când alegeți cercei de aur banut trebuie să vă uitați la factorul de karate de aur. Numere diferite de karate sunt ceea ce descrie cât de mult aur pur este în cercei. Procentul de aur din cercei este mai mare atunci când numărul de karate este mai mare.

De exemplu, cerceii de 24K sunt aur pur, 18K este aur de 75% cu 18 părți de aur și 6 părți de alt metal, 14K, cel mai des întâlnit este 58,3% aur cu 14 părți de aur și 10 părți alt metal, 12K este 50% din aur cu 12 părți de aur și 12 părți dintr-un alt metal și, în cele din urmă, 10K, karate minimă care poate fi descrisă ca aur, reprezintă doar 41,7% aur cu 10 părți aur și 14 părți alt metal.

Cercei de aur realizati în Europa vor avea marcaje diferite. De exemplu, 18K va fi marcat ca 750, 14K va fi marcat ca 585, iar 12 K va fi marcat ca 417. Aceste marcaj reprezintă procentul de aur pe care-l conțin cerceii.

Cele mai multe perechi de  cercei din aur nu sunt fabricate din aur pur, deoarece pot fi destul de moi și nu sunt foarte practice pentru uzul zilnic. În alte cazuri, alte metale vor fi amestecate cu aurul pentru a spori durabilitatea, precum și pentru a reduce prețul.

Când metalurgii adaugă alte metale la aur, le permite să schimbe culoarea aurului. Pentru a crea aur alb, se adaugă Palladium, cunoscut și sub denumirea de nichel. Adăugarea de produse din cupru creează o culoare trandafir / roz, în timp ce adăugarea de argint poate da aurului o nuanță verzui.

You may also like

11 comentarii

  1. Si bijuteriile mele de aur pe care le detin sunt de 14 k, desi in ultimul timp le-am lasat la pastrare. Prefer argintul, gablonturile. Aurul insa, este o bijuterie eleganta si ramane mereu o valoare.

  2. Eu port mult cercei din aur pentru că e mai sanatos pentru pielea mea, dar tare mi-as dori niste modele mai frumoase. Calitatea aurului a tot scazut, inainte era doar 18k si rezista de la o generatie la alta, acum gasesti doar 14k, cel de 18 e mai rar si scump.

  3. Ce frumoși sunt acești cerceluși! Mi se pare o idee grozava, nu i-am văzut pana acum. Urmează sa primim cadourile de sărbători sper ca Moșul sa fie darnic.

  4. Sunt una dintre persoanele care nu poate purta bijuterii din alte metale decât aur. Îmi și plac foarte mult și caut să aflu cât mai multe despre ele.
    Așadar, am aflat ceva în plus din articolul tău: adăugarea Palladiumului pentru obținerea aurului alb.

  5. Mi-ai atins coarda sensibila, sunt topita dupa bijuteriile din aur, dar as vrea sa stiu cum se desfac cerceii cu cheita africana? Port unii de multi ani si nu stiu sa-i desfac, ca mi-as lua alt model, mai modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.