Locuiești la casă? 5 idei care te ajută să te folosești de spațiile incomode

Casa noastră este locul nostru de relaxare. Aici trebuie să ne creăm propriul confort, să ne bucurăm de spații amenajate creativ care să ne dea acea stare de bine. Să apelăm la mici piese de mobilier sau să recurgem la modificări în ambianța interiorului casei. Acestea ne ajută sa folosim eficient spațiile din întreaga casă. Iată cinci idei care ne vor ajuta să folosim eficient spațiile din întreaga casă.

1. Amenajarea unui spațiu confortabil pentru cafea și timp liber

În orice casă se simte nevoia de un spațiu pentru a servi cafeaua și a purta mici discuții. Livingul este acea parte a casei unde ne reunim în fiecare zi și petrecem timp. Ne putem reuni cu prietenii sau familia, putem viziona filme sau putem să jucăm jocuri amuzante de societate. Se impune nevoia unui spațiu aerisit și a unui mobilier care să ne ajute să ne bem cafeaua sau să ne jucăm ceva. În locul unei canapele putem alege o măsuță cu fotolii. Acestea vor fi ideale pentru a bea o cafea, pentru jocuri sau pentru a fi față în față cu cei cu care vorbim.

2. Construirea unei scări interioare

Locuitrul la casă vine la pachet cu posibilitatea folosirii spațiului în mod cât mai avantajos. Foarte mulți dintre cei care locuiesc la casă aleg să construiască o casă cu etaj pentru a se bucura de mai mult spațiu. O scară interioară este un element cheie care ne ajută să facem legatura între etaj și parter. Aici am văzut multe idei de design al unei scări interioare de unde vă puteți inspira. Alegerea unei scări interioare ține de estetic și rezistență. Aceasta trebuie să fie cât mai sigură, pentru că o folosim zilnic. Trebuie să ne asigurăm ca scara ne oferă confortul circulației.

O scară incomodă poate face ca urcatul ei să fie unul greoi și neplăcut. Scara trebuie să ne ofere un grad de siguranță satisfăcător, să nu ne împiedicăm atunci când urcăm scările. O scară de interior trebuie să fie rezistentă și stabilă. Să reziste la greutăți mari sau la anumite șocuri de genul cutremurelor. O scară este un simbol al eleganței cu un design emblematic pentru casă. Treptele scării și materialul din care este confecționată scara ne ajută să luăm decizia corectă.

3. O bucătărie modernă cu un design atrăgător

Bucătăria nu trebuie să fie doar acel spațiu în care gătim sau luăm masa. Un mini bar și câteva scaune înalte pentru bar ne vor ajuta să aducem o noutate în bucătăria noastră. Sunt adepta decorațiunilor diverse în funcție de tematica abordată în restul casei. Bucătăria noastră va deveni un spațiu modern și atrăgător unde ne vom dori să ne petrecem serile cu prietenii sau să ne primim musafirii.

4. Mobila din dormitor – spațiul special pentru discuții intime

Dormitorul nu trebuie să se învârtă în jurul patului și a dulapurilor care compun mobilierul. O băncuță în dormitor nu doar că ne va îmbunătăți aspectul dormitorului, dar va fi un loc pentru confesiuni și destăinuiri intime pe care îl vom adora.

5. Veranda poate fi spațiul pentru delectare

Nu doar spațiul interior al casei trebuie amenajat cât mai plăcut. Veranda este acel spațiu exterior care ne ajuta să ne relaxăm și să respirăm aer curat. Un set de mobilier de exterior, o masă cu scaune ne vor fi de folos pentru a ne ajuta să luăm cina într-un ambient relaxant sau pentru a savura cafeaua dimineața. Ar fi de preferat ca acest balcon să fie acoperit cu o astfel de placă de policarbonat dacă vrem să facem o investiție mai mică sau cu o copertină retractabilă dacă vrem să oferim un plus de eleganță.

You may also like

20 de comentarii

  1. Foarte interesant . Stau la bloc ..pe viitor voi amenaja un loc pt cafea si citit in balconul mare . ♡

  2. CEl mai tare ma enerveaza scara din casa noastra. Super prost construita, iar acum e deja tarziu sa o schimbam. Nu avem nici bani si nici stare, numai cand ma gandesc la disconfortul creat ma ia groaza. dar candva tot va trebui schimbata.

  3. Stau intr-un apartament dintr-un bloc vechi in care am o bucatarie cat o cutie de chibrituri. Ce mult mi-ar place sa am o bucatarie mare in care sa ma misc in voie, si o terasa pe care sa-mi beau cafeaua.

  4. Nu locuiesc la casa dar mi-as dori si daca bunul Dumnezeu va vrea, poate candva sa aiba fiul meu casuta lui si ma mut si eu la el, poate face si copii sa am grija de ei 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.