Cursul de italiană de la Eurocor (lecția 15 – 16)

Anul ăsta mi-am făcut vacanț[ în Italia așa că m-a ajutat câtuși de puțin cursul meu de italiană pe jumătate început. Nu pot să zic că m-am conversat eu foarte mult cu lumea, dar parcă înțelegeam mult mai bine ceea ce vroiau să spună și destul de puține cuvinte îmi erau complet necunoscute. Ar fi perfect dacă aș avea contact cu persoane care vorbesc această limbă pentru că aș prinde mult mai ușor. Așa mă adaptez din mers și urmez cu drag și spor cursul de italiană de la Eurocor.

n momentul în care sună curierul și îmi predă câte un nou curs, parcă intru în pământ de rușine când știu că am rămas în urmă cu câteva lecții și nici nu vreau să-mi amintesc câte s-au adunat. Chef de învățat să am că materiale am slavă domnului.

Lecția 15 a cursului de italiană Eurocor

Se vede că am tras chiulul în ultimul timp pentru că mi-a fost într-o oarecare măsură greu să-mi reintru în  ritm. Cuvinte noi, recapitulări, verbe noi și trecem puțin și la pronume. Totul se termină cu o scurtă recapitulare și evident nelipsita temă pentru acasă. Ar fi de preferat să ne facem temele cu responsabilitate pentru că sunt tot în ajutorul nostru.

Lecția 16 a cursului de italiană

De obicei a doua lecție este un pic mai dificilă ca prima pentru că se consideră că suntem ușor familiarizați cu rtimul. Începem cu pronunția unor cuvinte simple, expresii și apoi propoziții. În această lecție se pune accentul pe timpurile verbelor și completarea propozițiilor cu formele potrivite ale lor. Pare ușor dacă ești încă un elev de liceu, dar când ai sărbătorit deja 10-20 de ani de la terminarea liceului toate aceste amintiri ale gramaticii par ușor dificile. Important este să ne ținem mintea ocupată și s-o punem la contribuție așa că aceste aspecte nu mă sperie.

Parcă simt și eu că a venit toamna și toată lumea s-a pus pe învățat. De multe ori mă relaxează liniștea din casă și parcă de drag îmi iau dimineața o cană de cafea și cursul meu de la Eurocor și mă pun pe învățat. Tot ce-mi doresc este să trec cu bine și de examenul final.

Voi ce cursuri la distanță ați dori să urmați?

 

You may also like

16 comentarii

  1. hai, mobilizarea! Nu mai ai mult si termini, numai sa te pui putin cu burta pe modulele astea ca sa stii si italiana la final, ca altfel nu pupi diploma de absolvent. Eu nu prea am timp de cursuri, asa nu mai zic ce as vrea sa invat.

  2. Tare utile aceste cursuri! Si eu mi-am propus sa imi comand pt limba germana! Mi se par interactive si usor de parcurs 🙂

  3. Nu am facut cursuri de limbi straine la distanta dar ma mai joc cu clipurile de pe youtube de germana 🙂 Am auzit de cursurile Eurocor, sunt renumiti in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.