Pachețele cu mere(rețeta rapidă)

Deserturile cu mere mi se par destul de ușor de realizat și foarte gustoase. Eu vă arăt ceea ce fac eu și ce îmi iese pentru că am uneori și experiențe mai puțin reușite. Rețeta de astăzi nu îmi aparține. Este inspirată de la Jamila ca mai toate celelalte rețete pe care le fac. Pe mine m-a atras că se face rapid și este nevoie de puține ingrediente pentru realizarea ei.

Ingrediente necesare:

  • 500-600 g mere
  • un pachet foi de plăcintă
  • 50-70 g zahăr
  • 2-3 linguri ulei
  • o esență de vanilie
  • o linguriță scorțișoară

Merele trebuiesc spălate și le tăiem în 4. Cu un cuțit îndepărtăm mijlocul care are semințele. Un mic pont în ceea ce privește răzuirea merelor: luați o răzătoare și începeți să le răzuiți cu tot cu coajă pentru că se va rade doar miezul și rămâneți cu coaja în mână. Nu știu dacă am fost suficient de explicită doar că trebuie să încercați ca să vedeți exact.

Într-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei și adăugăm merele rase împreună cu zahărul și scorțișoara. Lăsăm până când nu mai este zeamă în tigaie și amestecăm din când în când.

Foile de plăcintă le tăiem în jumătate și pentru fiecare pachețel în parte folosim cam 3 jumătăți. Fiecare foaie se unge cu ulei și după cea dea treia foaie punem o lingură din merele trase la tigaie, undeva în partea de jos a foii. Îndoim partea de jos, apoi lateralele și apoi împăturim toată foaia până când iese un dreptunghi.

Poate că vi se va părea dificil, dar totul este mult prea simplu, iar toată împăturirea aceasta durează puțin și se face rapid. Dacă vreți ca aceste pachețele să fie de post atunci puteți să le ungeți pe deasupra cu ulei și să puneți Mix de 4 semințe de la Sanovita pentru un plus de gust. Dacă nu țineți post, le puteți unge cu ou bătut și să puneți semințe. Folosing codul ROKOLLA pe www.sanovita.ro puteți beneficia de o reducere de 15% pe site.

Încălzim cuptorul și băgăm pachețelele la 180 pentru 20-25 minute sau până când ușor rumenii pe deasupra. Sunt foarte delicioase și ușor de făcut. Poate că ar trebui să aveți grijă cu uleiul și să nu faceți abuz de el pentru că ale mele au ieșit puțin cam uleioase. Mi-ar fi plăcut să nu fie chiar atât de crocante, dar chiar și așa au fost delicioase și s-au terminat foarte repede. Este o rețetă ușoară inspirată de la Jamila. Găsiți pe site-ul ei rețeta dacă vreți s-o vedeți în varianta video.

Voi ce rețete ușoare mai bucătăriți? Cum vi se pare această rețetă?

You may also like

18 comentarii

  1. O rețetă foarte bună cu ingrediente puține și ușor de făcut,dar și delicioasă ! Mulțumim pentru rețetă draga mea !

  2. Vai de mine… cum arata de delicios! Ma faci sa ma duc sa cumpăr și eu niște foi si mere și sa ma apuc sa fac și eu aceste deliciozitati! Yummy!

  3. Ce bine arată… Pachetele nu am făcut niciodată… Ai mei sunt fani plăcintă… Cred ca le-ar plăcea și astea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.