4 sfaturi de care ținem cont când ridicăm o casă

Oricine visează la o casă frumoasă. O casă ne oferă mai mult spațiu și un strop de confort. Dacă avem în vise o idee despre cum ar trebui să arate casa dorită de noi, cel mai bine ar fi să alegem să construim o casă după propriul plan. Sunt anumite sfaturi de care trebuie să ținem cont, când ne dorim să construim casa mult așteptată.

1. Vizitează terenul 

Dacă știi deja care este zona în care îți dorești să locuiești, este esențial să mergi să vizitezi terenurile. Alege terenul care te atrage mai tare. Dacă vrei să ai parte de liniște poți să îți dai seama analizând zona. Încearcă să afli și care îți sunt posibilitățile oferite de mijloacele de transport pentru zona unde vei locui. În funcție de ceea ce îți dorești, o casă cu o curte mare și poate și grădină, sau o casă mai mare și o curte mai mică, măsoară suprafața terenului și află dacă este ceea ce îți dorești și ceea ce ai nevoie. Este important ca terenul să dispună de utilitățile generate de apă, gaze, energie electrică și canalizare. Practic, aceste aspecte ne vor ajuta să reducem cheltuielile ulterioare.

 2. Apelează la specialiști

Vorbim de construcția unei case, tocmai de aceea este obligatoriu să apelăm la serviciile specialiștilor. Noi venim cu ideile noastre, ei vin cu planul lor și împreună vom face alegerile potrivite nevoilor noastre. Specialiștii vor ști ce tip de fier să folosească, ce reteta de beton este potrivită sau ce tip de cărămidă este ideală pentru o structură solidă. Cunosc mai multe tipuri de sudare pentru fiecare colț al casei noastre. Specialiștii vor veni cu un contract legal în fața noastră, fără costuri ascunse și cu obligații contractuale precise. O casă este pentru tot restul vieții, de aceea nu trebuie să lăsăm acest lucru în mâinile oricui.

3. Poziția casei 

Trebuie să stabilim cu specialiști și un privire la modul în care urmează să fie orientată viitoarea casă. Sfaturile specialiștilor vizează orientarea cu fațada principală spre sud, iar cu cele secundare spre est și vest. Acest aspect ne va asigura pătrunderea luminii pe tot parcursul zilei. Astfel, casa va fi suficient de luminoasp și de călduroasă, indiferent de anotimp.

4. Alege un design simplu

Se spune că lucrurile simple sunt frumoase, iar când vine vorba de casa noastră nu este cazul să aruncăm banii pe chestii inutile și prea stridente. Alegând lucruri simple și optând pentru o casă aerisită vom reuși să avem tot confortul. Și structura casei trebuie să fie simplă. În acest fel, vom evita și plata unor costuri suplimentare și casa va fi mai bine organizată din punct de vedere structural. Casa trebuie construită fără a ne zgârci, însă dacă există posibilitatea de a face mici economii nu strică nimănui.

Cum vă imaginați casa visurilor voastre?

You may also like

17 comentarii

  1. Acesta este visul meu, îmi doresc foarte mult o casă a noastră, știu ca este puțin cam greu, dar nu imposibil, cu o echipa profesionista și cele mai bune materiale putem acea casa dorita

  2. O, da! Terenul chiar este cel mai important! Imi amintesc de o teapa pe care si-au luat-o ai mei parinti cand au cumparat o casa intr-o vara cand totul era inflorit si frumos, iar de toamna, cum au ploile si ninsorile li s-a inundat tot terenul din spatele casei… Si nu a fost o chestiune de moment, era o treaba constanta… Nimerisera o casa cu teren de balta in spate. Iti dau seama ca n-au putut cultiva nimic acolo… Bine ca au scapa de ea! Au vandut-o si ei mai departe.

  3. 4 sfaturi? cred ca ai fost ca de obicei cu noi, scurt si la obiect. ma bucur totusi ca te-ai rezumat doar la atatea. cand zic casa noua, ma gandesc la prize media, intrerupatoare smart, un concept de casa eco inteligenta care sa nu consume mult. imi place sa stii viziunea ta asupra lucrurilor. tine-o tot asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.