Să deschid sau nu un magazin second hand?!

Într-o perioadă eram foarte preocupată să-mi deschid propria afacere. Îmi doream mult să am propriul business și să nu mai depind de nimeni. Veneam și după o perioadă în care job-ul meu într-o instituție de stat fusese restructurat și chiar nu vroiam să mă angajez la privat să-și bată joc de mine vreun patron care vrea să se remarce. Am avut multe idei care presupuneau o investiție mai mică sau mai mare. Una dintre acestea era reprezentată de un second hand.

Unde găsim materia primă pentru un second hand

Materia primă pentru un second hand îl reprezintă hainele sau încălțămintea de bună calitate care poate fi comercializată. În orașele mari sunt foarte multe magazine de tip second hand extrem de populare și de frecventate. Acolo ai certitudinea că intri și nu pleci cu mâna goală. Sunt haine de la firme de renume gen zara, bershk, pull&bear, etc din colecțiile vechi care sunt într-o stare foarte bună. Chiar mi-ar fi plăcut să fie și în Galați un magazin de acest gen. Când mă gândesc la un second hand, la cele din Cluj fac referire pentru că acolo am auzit că sunt foarte mulre magazine de acest gen extrem de cunoscute.

Hainele se cumpără la kilogram și se aleg în funcție de categorie. Kilogramul nu este deloc scump și hainele vin la un preț foarte mic. Mi-ar fi plăcut totuși să văd și eu cam care este calitatea produselor care urmează a fi comercializate pentru a nu mă trezi că dau banii pe niște haine de șters geamul. Chiar am fost surpinsă să văd că acum se găsesc haine second-hand online.

Solo Crema Italia – furnizorul de haine second hand

Acum totul se întâmplă online. Online găsim cam tot ce ne trrebuie. Ne putem găsi chiar și furnizori foarte buni de haine second hand precum Solo Crema. Hainele provin din Europa de vest (Germania , Italia , Anglia) și suntem asigurați că acestea au o calitate superioară a produselor. Pentru persoanele dornice de achiziții noi de astfel de haine în sistem en gross, Solo Crema poate reprezenta una dintre cele mai bune alegeri.

Îmi pare puțin rău că am descoperit atât de târziu acest site. În momentul în care eram pornită să-mi deschid un nou business cu acest profilș, cu siguranță că acveastă firmă m-ar fi ajutat nespus de mult. La urma umrie, în această afacere cel mai important este să-ți găsești un furnizor bun care să-ți ofere diversite, haine bune și prețuri mici.

Ce părere aveți de un business cu haine second hand?

You may also like

27 de comentarii

  1. Am observat că merg foarte bine magazinele de acest gen, deși eu nu sunt neapărat fana lor. Însă, ca idee de afacere, este una bună, din punctul meu de vedere.

  2. da, daca ai un furnizor bun si stii cum sa te ocupi de hainele alea, sa le faci sa arate bine si atragator, sa oferi o experienta placuta in magazin care sa fie amplasat intr-o zona cu trafic intens, eu te incurajez sa iti deschizi un magazin cu produse second hand, altfel nu.

  3. Daca te ai gandit la asta si iti doresti cu adevarat, nu ar trebui sa renunti sa pornesti mica de afacere. E o idee buna, in special daca nu sunt acolo.

  4. Ideea este buna. Dar trebuie să găsești și locatia potrivita pentru a atrage clienții. Îmi plac magazinele SH și când mă duc în oraș mereu scotocesc pe acolo.

  5. Și eu am avut o moment în care mă gândeam la un business propriu, dar ideea cu second-hand-ul nu mi-a trecut prin cap. Și să știi că mi se pare o idee bună. Nu știam că se comandă online materia primă pentru un astfel de magazin. Dar, ca și business mi se pare destul de lejer, nu e foarte mult de muncă. Doar să le aduci și apoi să le vinzi. Inedită idee!

  6. Suna bine o afacere de genul, dar cred ca nu as avea profit prea mare pentru ca mi-as cumpara singura toata marfa :)))) Lasand gluma la o parte, se gasesc destul de multe hainute faine in SH-uri 😉

  7. Mie mi se pare o idee faina. Foarte multă lume apelează la cumpararea hainelor de mana a doua. Uneori,mai ales daca sunt din alte tari, sunt mult mai calitative decât ceva cumpărat cu o sumă mare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.