3 rețete de paste la care apelez într-un timp scurt

Sunt genul de persoană care nu are prea mult timp la dispoziție pentru a se dedica bucătăriei. Prefer să pregătesc rețete rapide, delicioase și sănătoase. Pastele sunt felul preferat de mâncare al întregii familii. Nu este nevoie să petrec ore în șir în bucătărie, ceea ce ma bucură foarte tare. Gătesc mai multe rețete de paste, iar astăzi vreau să vă prezint și vouă trei dintre rețetele mele de paste.

Lasagna

Îmi place sa gătesc rețetă aceasta cu paste Baneasa pentru că ele pot fi combinate după bunul plac cu alte preparate. Pastele făinoase pot fi proaspete, uscate sau semipreparate. Acest aspect reprezintă un avantaj pentru mine, pentru că nu mai pierd timpul cu fierberea lor înainte de a le introduce la cuptor. Lasagna vine din Italia și este renumită datorită posibilității de a fi gătite în combinații variate. Și eu prepar lasagna cu ce am prin frigider sau cu ce îmi trece prin cap. Uneori gătesc aceste paste cu brânzeturi. Alteori aleg să combin cu carne de vita sau de pui. Este un preparat ideal și în zilele de post sau când nu ne dorim să consumăm carne. Eu aleg să le prepar cu legume și sos. Sunt un adevărat deliciu culinar.

Tort de spaghete

Ce poate fi mai interesant decât să preparăm ceva delicios având ca ingrediente surpriză pastele făinoase. O combinație de spaghete, legume și mai multe feluri de brânză la care adaug condimente, ouă și smântână pentru gătit. Această rețete nu este o invenție proprie. Am preluat rețetă de pe internet. Se numește tort de spaghete a la Jamie Oliver. În încercarea mea de a gati cât mai diferit pastele, am dat peste această rețetă. A sunat ca o provocare pentru mine, dar a ieșit ceva tare bun. Vă invit și pe voi să încercați rețetă și să vă convingeți că merită preparată.

Paste blognese gratinate

Pe cât de bine sună, pe atât de apetisant este gustul. La acest tip de preparate fosesc paste Baneasa de tip penne sau tagliatelle. Aleg să pun în această rețetă legume pe care toc mărunt, adaug carnea de porc, vin roșu și o explozie de condimente și bineînțeles parmezan ras. După ce amestec compoziția cu pastele, le introduc la cuptor preț de 20 de minute pentru a se gratina. Este o rețetă foarte bună, care mie îmi place mult și pe care aleg să o gătesc chiar și când avem musafiri la masă. Și pot să vă spun că oricine gustă aceste paste le laudă.

Pastele sunt o alternativă bună când suntem în pană de idei în privința gătitului sau când este necesar să pregătim o masă într-un timp scurt. Aleg paste baneasa, în special pe cele din grâu dur pentru că au un indice valoric mai mic și mai multe calități nutritive. Eu recomand pastele Băneasa pentru oricine dorește un preparat gustos și sănătos.

Care este rețeta vostră preferată de paste?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE<br>Share on Facebook
Facebook
88Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

14 comentarii

  1. Eu sunt înnebunită după paste. Aș putea mânca dimineața, prânz și seara. Tort de spaghete nu am mancat, însă chiar voi încerca rețeta ta Mulțumesc

  2. Mie imi place enorm de mult lasanga, dar o prepar rar pentru ca are atatea chestii in compozitii si toate pline de calorii. Ce gatesc mai des este paste cu sos de rosii, ciuperci si putin usturoi. Astea nu sunt chiar asa bomba si ne plac tuturor.

  3. Imi plua in gura. Retele acestea sunt exact ce aveam nevoie. Eu si iubitul meu iubim pastele si chiar ne intrebam ce am putea gati rapid si gustos in acelasi timp. Multumim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *