Emisiunile culinare au deschis apetitul românilor către cursurile culinare

Emisiunile culinare sunt fix pe gustul meu. Îmi place că au din toate câte puțin și în urma vizionării rămân cu un gust plăcut, cu zâmbetul pe buze și cu o foarte bună dispoziție. Ca să nu mai vorbesc că pot prinde din zbor vreo rețetă pe care aș putea s-o realizez și eu în zilele următoare. Chiar cochetam într-o zi cu ideea de a urma și eu un curs culinar.

Dorința de a învăța cât mai multe despre bucătăria modernă

Mai nou, corporatiștilor le sunt oferite competiții culinare asistate de chefi bucătari care să le stârnească spiritul de compeție și totuși să-și dorească să pună ceva apetisant în farfurie. Distracția și adrenalina se împletesc perfect în acest cadru și rezultatul este unul foarte plăcut pentru că pleci cu noi cunoștințe și cu tehnici noi de preparare.

Totul începe cu o se sesiune de lectii de gatit de la chefi. Demonstrații practice și rețete extravagante care pot fi cu greu realizate de către un amator. Urmează competiția propiru-zisă la care chef propune o rețetă și face o mică demonstrație a acesteia, urmând ca fiecare persoană care participă să încerce să execute rețeta.

Petreceri copii și cursuri de gătit pentru amatori

Copiii sunt fascinați să descopere lucruri noi, multora chiar le place să gătească și să-și savureze propriile creații, iar pentru o zi îi pot fi transformați în bucătari-sefi la cursurilor culinare. Culinaryon se ocupă de organizare petreceri copii în cadrul cărora oferă cursuri culinare. Copiii au ocazia de a petrece timp prețios în bucatarie, sub supravegherea unor bucătari talentați, în care vor învăța secretul frământării aluatului, cum se prepara pizza cu diferite topping-uri (la alegerea lor) sau deserturi delicioase, cu multă, multă ciocolată savuroasă.

Aceste petreceri sunt perfecte pentru copiii de peste 6 ani care înțeleg perfect că din mânuțele lor pot ieși adevărate opere de artă și că își pot face singuri desertul preferat. Cu ajutorul acestor cursuri sunt antrenați chiar și părinții prezenți și totul va fi realizat în joacă.

Importanța cursurilor culinare

Cunosc persoane care au făcut astfel de cursuri culinare pentru amatori și în acest fel au realizat că pasiunea lor pentru gătit depășește amatorismul. Te poți reprofila foarte ușor și în plus este o meserie de pe urma căreia se pot câștiga destul de mulți bani.

Bucătăria este un spațiu în care adrenalina este duse la cote maxime, dar satisfacția este pe măsură. Cred că ar fi o adevărată plăcere să privesc cum lucrează profesioniștii și cât de bine se organizează în realizarea diverselor dish-uri. Eu mă încadrez la amatori și parcă regret că am „descoperit” bucătăria mult prea târziu.

You may also like

18 comentarii

  1. Cursuri culinare nu am facut dar urmaresc cu mare drag emisiunile culinarepentru a invata cate ceva nou.

  2. Fetita mea zice mereu ca este bucatar ca mine:))o sa afle mai tarziu ca nu sunt, dar ii place de mica, mica sa ma ajute si la 3 ani jumate chiar se descurca asa ca mi-ar placea sa faca un curs pe viitor

  3. Sa știi ca și eu aș face cursuri de gătit. Chiar dacă mi-ar fi de folos doar în bucătăria familiei.
    Iar activitatea pentru copii menționata de tine, mă tentează rau.

  4. Mie mi-ar placea sa merg eu la cursuri de gatit ca in ultima vreme m-am prostit de tot si nu prea imi mai ies mancarurile ca inainte. Plus ca as vrea sa ma distrez putin, sa imi schimb perspectiva in bucatarie. Nu m-as duce eu vreodata la o competitie de gatit, dar sa stiu eu mai multe pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.