Beneficiile unui recuperator de căldură în zilele toride

Zilele călduroase de vară be moleșesc și alergăm după umbră și răcoare. Este inevitabil să nu trecem prin soare când avem anumite activități zilnice de îndeplinit. Însă, acasă putem avea confortul tricoului dorit dacă alegem cel mai potrivit sistem de ventilație a casei. Un recuperator de căldură este o soluție potrivita pentru a avea răcoare în casă.

Mod de funcționare 

Un sistem de recuperare de căldură are la bază principiul regenerării acumulatorului ceramic. Sistemul împinge aerul viciat din interiorul încăperii cu ajutorul recuperatorului său ceramic. Sistemul său se dovedește a fi util atât vara cât și iarna. Sistemul de ventilație cu recuperator de caldura poate cuprinde mai multe unități. Acesta pot fi amplasate în mai multe încăperi ale casei.

Beneficii ale ventilației controlate 

Sistemul de ventilație controlată este un sistem foarte avantajos care aduce numeroase beneficii. Sistemul unui recuperator de căldură ne ajută să facem economii. Acestea nu implică costuri de montare și întreținere. Ușor de instalat, un recuperator de căldură este un sistem ideal de ventilație. Acest sistem are rolul de a regla umiditatea din încăpere. Are rolul de a introduce un aer proaspăt filtrat, suficient pentru spațiul de care dispunem. Acesta ne ajută să facem economii de energie.
Sistemul său are la bază recuperarea de energie prin utilizarea ventilației și a căldurii din încăpere. Un sistem de ventilație controlata este foarte eficient. Au o rată ridicată de recuperare a energiei și căldurii. Acestea asigură schimbul permanent de aer și oferă o umiditate echilibrată. Astfel, temperatura din încăpere poate ajunge la temperatura dorită de noi. Un recuperator de căldură are la bază un sistem de ventilație versatil. Sunt adaptabile oricărui tip de încăpere. Un alt beneficiu al ventilației controlate este că acesta nu impune existența unor elemente suplimentare. Ventilatorul poate fi expus pe partea exterioară a casei. Un recuperator de căldură se bazează pe principiul de funcționare automatizată. Unele recuperatoaee de căldură au senzori și funcționează automatizat.

Avantaje ale unui recuperator de căldură 

Un sistem de ventilație de tipul unui recuperator de aer are puterea de a oferi aer curat în întreaga clădire. Aerul închis din orice încăpere este eliminat instantaneu. Are puterea de a ține la distanță praful și insectele. Umiditatea și mucegaiul nu vor mai fi o problema dacă avem un sistem de aer de acest gen în casa noastră. Pentru că ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru casa și sănătatea noastră, un sistem de ventilație corect ales ne oferă un climat sănătos și ne protejează. Aceste aparate sunt foarte bune pentru că nu produc zgomot și ne putem bucura de liniște.

Ce sistem de ventilație folosiți?

You may also like

16 comentarii

  1. Foarte inteligent acest aparat.Din pacate nu am nici un sistem de ventilatie in casa momentan dar mi-as dori.

  2. Pentru mine, care nu prea suport caldura, dar am inceput sa nu ma mai simt asa bine nici cu aer conditionat pornit, un astfel de aparat se prezinta bine. Inteleg ca nu e ca la aerul conditionat sa recircule aerul din casa, ci il schimba cu aer proaspat din exterior. Asta imi place.

  3. Interesant articolul, nu am mai auzit pana acum de acest sistem. Nu am niciun tip de ventilatie in casa, am noroc ca e mai mereu umbra, iar geamurile stau deschise, in special noaptea si e tare bine in casa.

  4. Nici nu stiam ca exista asa ceva 🙂 oricum eu sunt ok la caldura medie, mai naspa e daca imi e frig, ceea ce deseori patesc daca e deschis aerul conditionat intr-o incapere 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.