4 metode care ne ajută să facem față mai ușor temperaturilor ridicate

Temperaturile ridicate din termometre au efecte neplăcute asupra adulților și copiilor. Tot ceea ce ne dorim în zilele călduroase este răcoarea și umbra care să ne protejeze. Pentru ca starea de sănătate să se mențină în parametri normali și pentru confortul nostru, apelăm la toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a ne răcori. Iată 4 sfaturi care ne vor ajuta să facem față mai ușor temperaturilor ridicate.

1. Pentru un plus de răcoare pune-ți fetele de perne la congelator

După o zi foarte călduroasă de vară tot ceea ce ne dorim este să ne odihnim într-un loc cât mai răcoritor. Așternuturile paturilor sunt cele de la care așteptăm răcoarea. Alegem lenjerie de pat din bumbac, iar fețele de pernă le punem la congelator pentru aproximativ două ore. Vom simți răcoare întreaga noapte și ne vom bucura de un somn odihnitor. Aceasta metoda este la îndemâna oricui și este gratis. Merită să încercăm această metodă pentru cele mai răcoritoare nopți de vară.

2. Instalarea unor sisteme răcoritoare

Oricât am încerca să răcorim casa prin deschiderea unei ferestre pare inutil. Căldura nu pare să dispară. Instalarea unor consumabile centrale ne va ajuta să ne bucurăm de temperaturile dorite în casă. Un aparat de aer condiționat este binevenit în orice casă. Un astfel de termostat este util atât pe timpul verii, cât și pe timpul iernii și mi se pare genial că acesta poate fi wireless.

Orice centrală consumabil este foarte avantajoasă pentru că prezintă siguranță în exploatare și este profitabilă din punct de vedere energetic. Randamentul ridicat al unei astfel de instalații este unul dintre criteriile care ne poate ajuta să facem cele mai bune alegeri. Durata lor de viață este foarte mare. Ani buni ne putem bucura de răcoare în casp cu un sistem bine ales.

3. Stați în casă la răcoare

Medicii ne avertizează asupra efectelor soarelui și ne recomandă să petrecem timpul în casă în intervalul orar cu cele mai ridicate temperaturi. Alegeți să umbrim ferestrele pentru că astfel se va împiedica pătrunderea soarelui în casă. Este de preferat ca umbrirea ferestrelor sa se facă pe exterior. Putem alege copertine din pânză retractabile în nuanțe cât mai închise. Umiditatea aerului din casă nu este deloc de neglijat. O valoare mai mică a umidității aerului ne va ajuta să ne simțim mai confortabil. Utilizarea unui umidificator este benefică pe timp de vară. Noapte este cel mai bine să aerisim casa. Temperaturile sunt mai scăzute pe timpul nopții, de aceea este de preferat să răcorim casa.

4. Evitați ținerea în priză a aparatelor electrocasnice

Electrocasnicele transmit căldură de aceea, este bine să evităm folosirea lor un timp mai îndelungat. Este recomandat să mai oprim aparatele din priză, mai ales acelea care nu ne sunt de folos. Becurile transmit multă căldură. Este bine să evităm pe cât posibil folosirea lor și să optăm pentru becuri ecologice care transmit mai puțină căldură.

Voi cum reușiți să vă răcoriti casa mai ușor?

You may also like

19 comentarii

  1. Chiar si becurile pot contribui la cresterea temperaturii din casa daca se folosesc becuri clasice care se incalzesc. Eu sunt tare rea de caldura, asa ca nu as rezista fara aer conditionat.

  2. Am izolat bine casa, am investit in geamuri cu 3 randuri de sticla, am orientat dormitorul in zona cea mai racoroasa, am gandit totul de la constructia casei. Avem noroc ca in zona unde locuim, e mai rece cu 2 grade.

  3. Din fericire, stau la parter si sunt boxe la subsol. Vara este ideal in casa mea, iarna e mai greu, pentru ca racoarea podelei se simte chiar si cand centrala e pe maximum.

  4. Vremea caniculară ne dă bătăi de cap mari, prin urmare, inventivi cum suntem, găsim soluții să facem față.
    Am aparat de aer condiționat dar apelez la multe alte tertipuri pentru a face față.
    Mulțumim pentru cele date de tine!

  5. Si legat de acest subiect, pot sa spun ca ma bcur ca stau la munte si mai mult de 30 de grade nu am pe aici.In plus stau la parter si e super racoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.