Iepurașul de catifea (Libris) – recenzie

Iepurașul de catifea este o carte pentru copii. Mi-am ales-o de pe Libris din multitudinea de povești interesante. Inițial nu am știut exact despre ce va fi vorba în carte, dar curiozitatea m-a determinat s-o aleg. Îmi place să-i citesc copilului și altfel de povești în afară de cele clasice. Mi se par mult mai educative acestea alese de mine. Cultura generală este importantă, dar diversificarea poveștilor poate face lectura mult mai plăcută și captivantă.

Iepurașul de catifea – Libris

Încadrată în grupul de vârstă 4-7 ani, această carte vrea să responsabilizeze puțin copiii și să-i determine să iubească fiecare jucărie în parte. Este drept că atunci când ai 2-3 jucării totul este mult mai simplu. În momentul în care jucăriile sunt prin toată casa nu prea mai ai cum să știi de fiecare în parte și pierzi numărul acestora.

Personajele principale al poveștii sunt iepurașul și Băiatul. Acesta din urmă are foarte multe jucării și uită să le acorde atenție fiecăruia în parte. Într-o seară, pe când acesta se pregătea de culcare, era tare trist din cauza faptului că nu-și găsea cățelul de porțelan și dădaca i-a dat iepurașul ca să-l liniștească. Iepurașul de catifea era proaspăt primit de la unchiul său și nici măcar nu primise atenșia corespunzătoare.

Jucăriile încep să vorbească între ele și iepurașul este învățat că va prinde viață abia după ce copilul îi va acorda mai multă atenție. Din prima lor seară de somn, băiatul și iepurașul se împrietenesc și sunt de nedespărțit. Iepurașul începe să aibă culorile mai spălăcite, nasul îi atârnă și așa realizează că este o jucărie iubită.

Pe mine nm-a impresionat această poveste și finalul a fost cu adevărat interesant, atât pentru mine, cât și pentru copil. Cu siguranță această poveste va fi pe placul tuturor.

Iepurașul de catifea este o carte cartonată, are 48 de pagini și un format 280 x 200 mm. O găsiți pe site-ul celor de la Libris.ro. Din aceeași serie mai sunt și Dragonul tatălui meu și Găinușa roșie. Am să caut și aceste 2 cărți.

Voi ce le mai citiți copiilor?

You may also like

9 comentarii

  1. Am pus pe lista pentru nepoate si Iepurasul de catifea. Imi place ca voi sunteti mai mari, experimentati inaintea noastra si noi ne inspiram din alegerile voastre. Ilustratiile imi plac, povestea sigur o s-o invete ceva pe micuta mea, asa ca o s-o luam si noi.

  2. Fetita ta cred ca este o norocoasa cu o mama care alege atatea carti interesante. Mi-a placut descrierea cartii si chiar consider ca este o lectura placuta si pentru mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.