De ce să înveți o limbă străină

De ceva timp, mă gândeam să încep studiul unei limbi străine. Însă, mereu găseam tot felul de scuze pentru a nu face asta. Ba că nu aveam timp, ba că sunt mă temeam că va fi prea mult de studiat și multe altele. Scuze și iar scuze! Asta, până într-o zi când vorbind cu un prietenă, acesta mi-a zis că el a început să facă cursuri germana adulti Bucuresti, la ILSC. I-am spus că și eu as vrea să învăț limba germană sau engleză, dar nu sunt prea motivată. Atunci prietena mea mi-a ținut un discurs prin care mi-a explicat de ce este bine să învăț o altă limbă străină.

Ce mă motivează să învăț o limbă străină

A învăța o a doua limbă străină poate să deschidă noi drumuri și oportunități în carieră. Și nu este vorba numai despre freelancing sau job-uri în afara țării. Sunt o grămadă de companii în România care au nevoie foarte mare de vorbitori de limbi străine. Germana și engleza sunt printre cele mai căutate. Așa că, șansele de angajare sunt mult mai mari dacă în CV adaugi faptul că vorbețti o limbă străină. Mai, mult, chiar și firmele mici au nevoie de oameni care să cunoască și o altă limbă străină.

Un al motiv pentru învățarea unei limbi străine îl reprezintă antrenamentul creierului. Nu este o glumă! Creierul chiar poate fi antrenat, fiind un lucru demostrat știintific faptul că există numeroase efecte cognitive ale învățării unei alte limbi străine. Se îmbunătățește memoria, se dezvoltă atenția și se reduce riscul de declin cognitiv odată cu înaintarea în vârstă. Acestea sunt doar câteva dintre efectele pozitive cunoscute ale învățării unei limbi străine.

Mai mult, o limbă străină îți deschide noi oportunități de socializare. Cred că oricare dintre noi a simțit, măcar o dată în viață, un regret atunci când a cunoscut pe cineva dintr-o altă țară și nu a fost capabil să comunice cu acea persoană. Mie una mi s-a întâmplat. Chiar am prieteni în Germania și de câte ori am fost la ei eram oarecum invidioasă când îi vedeam cât de bine se descurcă în limba țării, iar eu depindeam în totalitate de ei pentru a-mi traduce orice. Dacă voi învăța limba germană, sunt convinsă că voi avea parte de o experiență culturală și socială mult mai mare. Știu că așa voi reuși să îmi fac mult mai mulți prieteni și să am o viață mult mai activă și mai palpitantă.

În plus, prietena meu mi-a spus că după ce voi sparge gheața și voi învăța prima limbă străină, îmi va fi mult mai simplu să mai învăț încă o limbă străină. Creierul și memoria mea vor fi foarte bine antrenate. Și, în plus, îmi va fi din ce în ce mai ușor.

După ce mi-a expus toate aceste lucruri, am hotărât că ar fi cazul să îi contactez și eu pe profesorii de la ILSC, mai ales că prietena mea nu numai că a învățat o limbă străină, dar a fost și foarte mulțumit de modul de predare de la acest institut. Sunt convinsă că voi avea parte de cursuri de calitate, cu profesori foarte bine pregătiți.

Tu vrei să studiezi o limbă străină? Daca da, atunci încearcă și tu ILSC!

You may also like

17 comentarii

  1. Eu invat engleza, dar am vazut ca si germana este foarte cautata, insa nu cred ca as putea sa o invat. As dori sa invat si spaniola doar pentru placerea mea, imi place foarte mult limba lor.

  2. in general cunoasterea unei limbi straine sau a mai multora reprezinta o sansa in plus la angajare. O limba precum germana poate acorda sansa unui elev sau unui student la o bursa buna intr-un stat european. Asa ca ai toate motivele sa inveti limbi straine.

  3. Cunoașterea unei limbi străine îți deschide multe porți, oriunde în lume! Facultate, loc de muncă, excursii- peste tot ai nevoie de un nivel mediu, cel puțin.
    Mă bate gândul să încerc și eu, mulțumesc pentru recomandare!

  4. In ziua de azi este un mare handicap sa nu stii engleza, in special. Dar din cate stiu, tu stapanesti aceasta limba si a invata si limba germana, presupune a avea un atu in plus.

  5. Hmm..ştiu engleza şi aş vrea să mi-o aprofundez mai bine.Pe viitor am în plan germana şi evrita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.