Cum să nu ieșim în pierdere când schimbăm bani la cursul valutar

Mulți dintre noi aleg să schimbe banii românești în altă monedă din anumite motive. Însă, există anumite diferențe între vânzarea și cumpărarea unei monede care poate duce la pierderi financiare. Avem la îndemână anumite metode care ne pot ajuta să nu înregistrăm pierderi financiare. Uneori suntem nevoiți să schimbăm leul românesc în valută pentru că unele vânzări nu acceptă decât euro. Când plecăm în vacanță în altă țară, de altfel trebuie să dispunem de banii în moneda țării respective.

Băncile sunt instituțiile la care persoanele care doresc să schimbe bani apelează cel mai des. Este important să urmărim curs euro atunci când știm că trebuie să cumpărăm euro, pentru a putea acționa în ziua în care suntem avantajați. Sunt și persoane care apelează la casele se schimb valutar, însă siguranță băncilor primează. Cel mai bun curs valutar BNR la zi îl găsiți aici și trebuie urmărit cu atenție, pentru a putea beneficia de cel mai bun curs valutar fără a înregistra pierderi.

Trebuie să știi să negociezi

Sunt mul persoane care nu au cunoștințe de faptul că anumite bănci oferă clienților un curs preferențial de schimb și un comision mic de retragere. Acest aspect este bine de știut atât de persoanele care au o suma mica de bani de schimbat și cu atât mai mult în cazul persoanelor care au sume mari de bani pe care trebuie să le schimbe. Este atât de bine ca se poate negocia cursul valutar în funcție de suma ce urmează a fi schimbată, pentru că vei reuși să faci mici economii. Tot mai multe persoane care lucrează cu schimbul monedei sunt cu ochii pe curs euro și când este favorabil aleg sa facă tranzacții. Întreaga evoluție a cursului euro poate fi verificată doar pe acest site.

Alege să schimbi bani înainte de a pleca în vacanță

Sunt multe persoane care călătoresc în alte țări în interes de serviciu sau în vacanțe. Persoanele care urmează să plece în vacanță, au totul planificat din timp, astfel că vor trebui să se pună la punct cu curs valutar. În plus, este important să cunoaștem valoarea sumei ce urmează a fi supusă schimbului.

Acordă atenție evoluției cursului de schimb

Creșterile sau scăderile unui curs euro sau ale altei monede sunt imprevizibile. Pot apărea creșteri sau din contră, scăderi neașteptate. În perioada în care constatăm că s-au înregistrat scăderi semnificative este bine sa profităm de situație și să alegem să schimbăm banii

Documentează-te bine

Nu este bine să schimbăm repede banii fără a ne documenta. Uneori diferențele între un curs euro al unei bănci și cursul alteia poate părea mic, însă când se impune să schimbam sume mai consistente de bani, diferența se va resimți. Este important să nu alegem să schimbăm banii în perioadele de creștere.

Voi cu ce ocazii alegeți sa schimbați banii?

You may also like

18 comentarii

  1. Interesant articolul tau, atunci cand plecam in vacanta schimbam si noi, dar preferam sa plecam cu bani pe card.

  2. Am noroc pentru ca contul meu de euro demult. Cumpăr o mașină nouă curând. Bani sunt foarte scumpiti.

  3. Cred că mulți apelăm măcar o dată la serviciul acesta.Ai punctat foarte bine criteriile după care ar fi bine să ne ghidăm. Băncile sunt cele mai sigure dar negocierea se face pentru sume mari. Sunt și case de schimb serioase, cea mai importantă este informarea corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.