4 materiale de construcții pentru o casă solidă

O casă este un bun pe care îl folosim pentru o viață. De aceea dacă decidem să construim o casă trebuie să fim foarte organizați și să alegem cele mai bune materiale. Cel mai important este să știm cum să ne planificăm timpul. Este important să analizăm terenul și să știm ce tip de casă ne dorim pentru a pune bazele casei visurilor noastre. Materialele de construcții trebuie cumpărate toate odată, și să și trecem la construcția casei. Iată patru materiale de construcții care ne vor ajuta să construim o casă foarte rezistentă.

1. Etrierii

Un termen mai puțin cunoscut, etrierii sunt rame transversale care leagă bare longitudinale din oțel beton. Rolul cel mai mare al acestora este de a oferi rezistență unei case. În timpul construcției acesteia, preia o mare parte din eforturile transversale din grinzi, stâlpi, arce și cadre. Au menirea de a se asambla sub forma unor carcase și ajută la menținerea poziției armăturilor prevăzute în proiect.

2. Profile metalice

Tot mai mulți constructori recomandă profile metalice pentru realizarea unei construcții. Acestea prezintă numeroase avantaje. Profilele metalice asigură o construcție precisă și sigură, atât din punct de vedere arhitectural cât și structural. O casă construită cu profile metalice are o greutate cu mult mai ușoară decât casele în construcția cărora se folosesc alte tipuri de materiale. Acest aspect ajută și la construcția unor case cu fundații cu mult mai mici, fapt ce duce la o mai bună economie a costurilor de construcție. Profilele metalice ajută la realizarea anumitor modificări asupra casei în timp. Astfel, dacă ne dorim să adăugăm o fereastră, baza construcției nu va fi un impediment pentru noi. De altfel, specialiștii le recomandă datorită gradului mare de rezistență la șocuri puternice cum ar fi seismele și intemperiile. Putem construi casa în orice perioadă a anului cu ajutorul acestor profile.

3. Ciment

Centura casei este o parte importantă a sistemului de rezistență a casei. Cimentul se folosește la întreaga construcție a casei. În compoziție cu alte materiale acesta se transformă în beton. Cimentul se folosește la întreaga casă, atât la zidărie cât și la fundație. Cimentul este un material de construcție de nelipsit la ridicarea și consolidarea unei case.

BCA-ul este unul din principalele materiale de construcție de azi. Considerat cărămida săracului, despre BCA s-au spus multe și în final a fost reevaluat și pus la locul pe care îl merită. BCA-ul este unul din cele mai bune materiale de construcție și este una din soluțiile pe care le poți lua în calcul fără nici un fel de probleme. Cele mai bune prețuri la BCA le găsiți aici.

4. Lemn

Lemnul este un material folosit la orice casă, chiar tot mai multe persoane se arată interesate să construiască o casă eco din lemn. Lemnul a reprezentat și continuă să reprezinte una dintre materiile prime folosite la construcția unei case.

 

Cât de importante considerați că sunt alegerea celor mai bune materiale de construcții?

You may also like

19 comentarii

  1. Cand vorbim despre construirea unei case, materialele de construcție sunt cele mai importante și trebuie să alegem cea mai buna calitate.

  2. lemnul este cel mai ieftin, nu? Mie chiar mi-ar placea o casuta din lemn, la tara, dar nu a fost sotul meu de acord. Bine, si mie mi-e frica de incendii, dar pana la urma si una din BCA o sa arda tot din temelii, in caz de asa ceva, Doamne Fereste!

  3. Materialele de construcții sunt foarte importante atunci când te-ai hotărât să faci o casă. Detaliile din articolu tău sunt foarte utile mai ales înainte să pleci la ”drum”(construit). Am construit o casă și știu despre ce este vorba. înainte de a începe construcția, despre etrieri, fier beton, centură sau profil metalic, toar la tehnologia materialelor auzisem.

  4. Eu am participat din plin la constructia casei parintilor mei care a fost refacuta dintr o casa veche, asa ca am mai invatat una alta despre constructie. vrei sa iti zic un secret? si sticlele din sticla sunt bune materiale de construcite :). cel putin noi le am folosit pentru un perete intreg, erau multe adunate intr o magazie si vazusem la tv un nene care si a facut o casa din sticle asa ca … dar tot la ciment am ajuns apoi pentru a uni totul si a da rezistenta casei.

  5. am construit o casuta in di oameni si stiu cat de greu este sa aduni banuti sa iti cumperi materiale d econstructii si chiar daca nu le-am cumparat pe toate odata am reusit sa o ridicam,materialele sunt de calitate buna si casuta este rezistnta zic si eu ,conteaza mult cine o fac esi pentru cine.

  6. Sper sa construiesc o casa, e visul meu. Trebuie sa cumpăr întâi terenul și dupa sa schitez casa împreuna cu arhitectul iar in următoarea faza cred ca apelez ca o firma de construcții și voi fi foarte atenta la alegerea unor materiale de calitate superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.