Vraja Ecranelor – Ema și Eric regăsesc placul de joc

Cărțile Ioanei Chicet-Macoveiciuc sunt mereu adaptate la problemele actuale. În plus, poveștile relatate sunt fix pe înțelesul copiilor, iar ei se regăsesc în toate situațiile expuse. Mă gândesc că acesta este motivul pentru care este una dintre autoarele preferate ale copiilor. Ca să nu mai vorbesc despre ilustrațiile sugestive. Cât timp mama citește copilului, acesta poate fi atent la detalierea imaginilor și, în felul acesta, totul este înțeles mult mai ușor.

Vraja Ecranelor – Ema și Eric regăsesc placul de joc – Ioana Chicet-Macoveiciuc

Fie că vrem sau nu, ecranele fac parte din viața noastră și nu prea le putem ocoli. Trebuie doar să existe un echilibru între lucrurile virtuale și trăirile de zi cu zi. Evident că sunt mulți copii care se lasă purtați de val și de mirajul lucrurilor făcute perfect, dar tocmai aici trebuie să intervină părinții care trebuie să-i aducă cu picioarele pe pământ și să le explice cum stau lucrurile.

Ema si Eric regasesc placul de joc se adresează tuturor copiilor cu vârsta peste 3 ani și îi invită să descopere cum familia Pofticioșilor regăsește plăcerea de a se juca. Ema si Eric, micii eroi ai îndrăgitelor cărți scrise de Prințesa Urbană. Aceasta dezvăluie momentele prin care trece micuțul Eric din cauza ecranelor. Dacă nu-i cunoști deja pe Ema și Eric, trebuie neaparat să știi că ei sunt frați și se înțeleg foarte bine, cu excepția momentelor (foarte dese) când se ceartă. Ema e un pic mai mare, iar Eric e un pic mai pofticios. Din pricina pandemei și după multe ore de grădiniță online, Eric descoperă ceva care-i place chiar mai mult decât șnițelul, pastele cu sos și pizza caldă la un loc: ECRANUL.

Micul Eric nu se mai poate desprinde de ecran. Adio cărți și jocuri cu sora lui, la revedere alergat și drăgălit cu mami sau cu tati, pa biciclete și fotbal! Eric e sub vraja ecranelor și și-a pierdut complet placul de viață(adică nu-i mai place nimic altceva în afară de ecran). Din fericire, Ema, sora lui isteața, își dă seama rapid cum să anuleze vraja. Se pare că există două tratamente foarte eficace.

Părerea mea despre acestea despre această carte

Cartea este foarte educativă și îndeamnă copiii la joacă. Ea este scrisă în ton cu timpurile pandemiei, dar nu insistă și pe mine mă bucură asta, în schimb rețeta pentru dezlipirea de ecrane este faină. Este o carte educativă și eu mă bucur că fetele stau și ascultă atente tot ceea ce se întâmplă în care cu un real interes. Chiar o recomand cu drag tuturor.

Voi citiți cărțile Ioanei Chicet Macoveiciuc? Ați citit această carte?

You may also like

17 comentarii

    1. Și eu am un pitic de 3 ani și ma regăsesc oarecum în aceasta povestioara,doar ca la noi și surioara mai mare e fascinata de ecrane.Cred ca e o carte tare interesantă

  1. Ce carte frumoasă! Cred că o voi lua și eu, deși nu avem 3 ani. 🙂
    Bunuruza noastră se bucură de pe acum de fiecare carte și ”citește” deja cu multă plăcere (pe limba ei, desigur!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *