Vrei să te relaxezi în propria curte? Cinci idei de organizare a grădinii

Majoritatea persoanelor care aleg să locuiască la curte, sunt fascinante de grădina curții pe care o transformă într-un colț de rai. Grădina este un spațiu de odihnă și de relaxare. În funcție de curtea pe care o avem putem pune în aplicare idei ingenioase care să ne ajute să ne creăm un spațiu cât mai confortabil. Curtea din spatele sau din fața casei nu trebuiesc deloc neglijate. De aceea este recomandat să acordăm atenție fiecărui colț. Propun cinci idei de amenajare și organizare a grădinii care ne vor ajuta să avem o curte cât mai frumoasă.

1. Plantarea florilor

Grădinăritul poate fi o activitate relaxantă pentru mulți dintre noi. Plantarea unor flori și plante ne înfrumusețează grădina și ne ajută să îi oferim viață. Plantele ne ajută să fim optimiști și pozitivi. După topirea zăpezii, iarba începe să apară, iar înfrumusețarea grădinii noastre începe o dată cu plantarea florilor. Florile ne pot bucura cu frumusețea și mireasma lor din primăvară până toamna târziu. Florile schimbă total aspectul curții și grădinii, înfrumusețându-o.

2. Amenajarea corectă a gardului

O curte și o grădină sunt obligatoriu împrejmuite de un gard care să le progejeze și să le delimiteze spațiul. Ridicarea unui gard poate fi o adevărată provocare. Gardurile metalice sunt ideale atât pentru curte, cât și pentru grădină. Acestea sunt foarte rezistente în timp și pot fi ușor de întreținut. Pe piața produselor destinate amenajărilor gardurilor găsim panouri gard, care permit o mai bună împrejmuire a curții și grădinii. Aceste panouri gard pot fi zincate sau din plastic.
În  functie de materialul folosit putem alege tipul de gard dorit și panouri gard de care avem nevoie. Putem crea modelul gardului dorit ținând cont de stilul casei sau de stilul pe care dorim să îl creăm. Putem alege plasa gard pentru curtea din spatele casei, pentru împrejmuirea acesteia. La ridicarea unui gard, utilizarea de țeavă rectangulară prezintă avantaje fiind indicat a fi utilizată. Teava rectangulara este în tub sau un cilindru care poate fi adaptat gardului pe care îl avem. Să alegem garduri metalice pentru curtea noastra pare a fi o idee foarte bună.

3. Mobilier pentru gradină

Este foarte plăcut să poți lua masa în grădina casei tale cu familia. Trebuie alese cu atenție produsele de mobilier, raportându-ne la numărul de persoane din familie și la spațiu de care dispunem. Este necesar să alegem mobilier de cea mai bună calitate pentru a rezista soarelui sau ploilor de sezon. O masă cu scaune pentru grădină și o umbrelă vor fi îndrăgite în diminețile sau serile de primăvară sau vară.

4. Corpuri de iuminat pentru grădină

Corpurile de iluminat sunt indispensabile unei grădini amenajate cu gust. Acestea luminează curtea în serile de primăvară și vara. Corpurile de iluminat solare, sub diferite forme, sunt potrivite oricărei grădini. Chiar dacă pot părea că nu fac față, acestea își fac treaba foarte bine și sunt potrivite pentru a delimita aleia sau marginile grădinii.

5. Decorațiuni ingenioase pentru grădină

În ceea ce privesc decorațiunile pentru grădină, cel mai potrivit cuvânt este inventivitatea. Ne putem decora grădina reciclând. O pereche de pantofii vechi pot servi drept ghiveci pentru flori. Sticlele din plastic vopsite în nuante cât mai vesele pot fi transformate în ghivece haioasa ce pot fi atârnate. Chiar și cauciucurile vechi își pot găsi întrebuințarea în grădină, folosind drept suport pentru flori.

Cum vi se par aceste idei? V-ar plăcea o curte amenajată cu gust?

You may also like

14 comentarii

  1. In plimbarile mele prin oras vad din ce in ce mai des adevarate gradini botanice amenajate pe langa case.

  2. foarte interesanta ideea cu cauciucul, eu stau la bloc dar am o mica gradina sub geam si cred ca voi incerca si eu sa fac asa ceva

  3. Lui husby tare i-ar placea o gradina frumos amenajata! Nu prea se da in vant dupa locuitul la bloc.

  4. Eu am inceput sa plantez flori, am cumparat foarte multe seminte si le am plantat in ghiveci. Apoi, o sa aleg florile pe care vreau sa le plantez in gradina! 😀 De restul, nu prea am loc, insa mi as mai dori un foisor din lemn, avem unul din material acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.